Vähän on nyt rallypainotteisia päivityksiä ollut viime aikoina, mutta kun muilla saroilla ollut vähän vähemmän aktiivista niin... Vuoden vikat kisat rallateltu sennujen kanssa. Ehittiinhän me 11 starttia käymäänkin, kun syksyllä seuran omista kisoista aloitettii. Ja vaan näitä ihan lähikisoja käyty. En kyllä viiti laskea paljon näihinkin on rahaa menny... noh, eihän se ole harrastus eikä mikään jos siihen mene kaikki rahat, sanoo vanha viisauskin.

Kisat oli 27.11. taas tuossa VAU:n hallilla, Collie Yhdistyksen järkkäämänä. Oli sellai, hmmm... leppoisaan tahtiin järkätyt kisat, kun parhaimmillaan taisi olla molemmat kentät tyhjillään lähemmäs puoli tuntia... noh, mihinkäs sitä sunnuntaina kiire olisi... Ja se oli vähän ikävää, että Korkeavireen puoli ei ollut käytössä, eli lämmittely- (tai tässä tapauksessa energianpurku-) tilaa ei ollut yhtään hallissa, ja piha ihan jäinen. Hyvin aika kului, kun treenikavereista Marianna&Kaisa oli myös kisaamassa, niin oli hyvää seuraa koko ajan!

Taas pakko ylistää noita mun (kisa)kavereita, kun niiden kanssa on niin huoletonta ja leppoisaa olla kisapaikoilla. Mennä jolkottelevat vapaana ja ruuhkaisessa hallissa kuin kalat vedessä. Ei paljon tartte huolehtia. Juuri niin huoletonta kuin tällaisen tavoitteettoman puuhastelun kuuluukin olla!

Oli tuplakisat, eli 4 rataa mulle urakoitavana. A-radalla Skippy aloitti. Aikas helppo rata eikä mitään muuta ihmeempää, kuin 360 & 270 astetta vasempaan käännökset. Näihin olen nyt parin viikon aikana opettanu Koposelle uutta "viereen" -käskyä, eli että ei koko ajan tarjoaisi perusasentoa vaan pitäisi pyllyn ylhäällä. Toimi jo radan yhteydessäkin, kiva! Tulokseksi 95p. & sija 3.(/18). Figolle radassa ei ollut mitään kovin vaikeaa, paitsi ympäri-pyörähdys, jossa vähän sekoiltiin niin, että uusin ko. kyltin (oli heti toka kyltti). Figollekin 95p. & tuomaripalkinto "harmoonisesta ratasuorituksesta" (minusta sen kyllä voisi antaa ihan vaan söpöstä olemuksesta & tärkeänä olemisestakin).

B-radalla sitten setämies ekana. Oli meidän ehkä sujuvin rata ja siitä 98p. ja luokkavoitto! Skippynkin kanssa hyvää menoa ihan viime metreille asti, missä jouduttiin uusimaan se "jaakotus"-täyskäännös (ehkä ekalla kerralla näytin jotenkin epäselvästi, kun Skippy jäi vähän hölmönä vaan kattomaan, että mitä?!). 96p. ja RTK2. Jatkossa tätieläin kisaa sitten voittajassa. Pitää käydä Figon kanssa joskus joku "oma kisa", niin saan ne taas samaan luokkaan.

voittajat.jpg

Kuten jo aiemmin kirjottelin, niin tämä on kyllä tähän elämäntilanteeseen ja ikäkoirille niin passeli laji! Koirat saa jotain tekemistä&aktivointia, sellaista omaa laatuaikaa. Ja ohjaajalle sopivan simppeliä touhua, vaikka kyllähän nuo kisaradat vaatii keskittymistä. Mutta ei jännitä ollenkaan samallalailla kuin vaikka PK-kokeet. Ehkä kun ei ole itse asetettuja tulospaineita ollenkaan, vaan aidosti tehdään tekemisen ilosta ja kattelaan sitten pitkällekö päästään ja montako kisaa jaksetaan käydä.

Ja eihän se ole postaus eikä mikään, jos ei jotain terveys-kuulumista laita mukaan... Skippy kävi toisen kerran Helin käsittelyssä 19.11. Vähän oli etupää parempi, vasempi puoli enempi jumissa kuin oikea. Jajaja... hitto kun en meinaa muistaa mitä muuta oli... noh, anyway tuli hoidettua taas :D

28.11. käytiin eläinlääkärillä näyttämässä Koposen selkään ilmestynyttä ihan reilun kokoista, kovaa&kiinteää pattia. Käsikopelotutkimus ei paljon viisaammaksi tehnyt, joten uusi aika 30.11. Tällä kerralla annettiin kevyt rauhotus, että saatiin otettua kunnon koepala patologista tutkimusta varten sekä röntgenit. Kuvat siksi, että nähtiin patin kiinnittyminen suhteessa selkärankaan. Koska on tosissaan aivan rangan vieressä. Hyvät uutiset oli ne, että patti ei ole yhteydessä luustoon & kasvaa poispäin rangasta, ja keuhkokuvat oli puhtaat. Koepalaa ottaessa selvisi että patti on aikas veristä hyhmää sisältävä. Huonot uutiset on ne, että JOS kasvain on huonolaatuinen, on sen poisto tosi haastavaa, koska patti on kuitenkin niin rangan vieressä, että tarpeeksi laajan alueen poistaminen voi olla hankalaa. Mutta ei nyt maalailla piruja seinille, ennen kuin tulokset tulevat...