Meidän perheessä noi isot tuntuu jo olevan joululomatunnelmissa, joten päivitykset tuppaa olemaan hieman Wiu-painotteisia...

Yllättävän hyvin on Skippyn kanssa treenitauko pitänyt reilun kuukauden nyt. Toki jotain pientä höntsätty muutamia kertoja pihassa ja sisällä temppuiltu. Muuten lenkkiä. Ehkä se on ollutkin kohtuullisen helppoa nyt, kun on tuo valeraskausaikakin. Joten Koponen on melko apeissa fiiliksissä ja tykkää vaan käpertyä sohvalle viereen nukkumaan työntäen kuonon tyynyn alle piiloon. Ja onhan se maailma nyt aika tylsä paikka; säkkipimeää kun lumet lähti ja tilalle tuli luistinradat joka paikkaan... Selkäkin on nyt ollu hiukan parempi, ei selkeästi onnu/könkkää, vaikka aika jäykältä näyttääkin.

20131216_213412-normal.jpg
Ankeaa maailmaa paossa

Wiu urakoi lauantaina taas kolme rataa, tällä kertaa Hyvinkäällä. Kahdelta ekalta taisi tullu HYL, ainakin kepit oli napannut selän takaa jne. Viimeiseltä radalta voitto. TÄÄLLÄ videota voittoradasta. EO-ranking oli päivitetty, mutta siitä puuttui Wiun osalta ainakin Jkl:n ja nuo Hyvinkään pisteet... joten loppuun asti saa jännittää, mahtuuko neiti ensi kesän EO-joukkueeseen ja päästäänkö Unkarin matkalle ;) Tänä vuonna ei olekaan enää kuin Lahden kisat (28.12.), joten ihan hirveästi ranking ei enää muutu, paitsi jos siellä on muillakin päivittämättömiä pisteitä menneistä kisoista.

20131026_4MG_3084-normal.jpg
kuva Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi

Kävästii toisen hakuporukan kanssa sunnuntaina Korkeavireellä tokoilemassakin. Mulla mukana Wiu, kun treeniaikaa oli 2x15min., niin en jaksanu alkaa säätämää kahden kanssa. Eka setti ok, pari perusasentoa alkuun, sitten luoksarin stoppia, merkki+ruutua ja hyppynouto. Yllättävän hyvin Wiu keskittyi. Näkyy muut koirat siten, että selkeästi on kiekat/ vire korkeella ja haukku tosi herkässä, vaikka näennäisesti muuten ei tekemiseen vaikutakaan. Stopeissa on vielä paljon hommaa, ei ole yhtään väläyttänyt mitään lukkojarrutuksen tapaistakaan, vaan pysähtyy sellai sipsuttaen. Sentään nyt tajunnut sen pysähtyminen :) ja kivaa oli nyt se, että tuli juoksupätkät vapautuneemmin korvat hörössä ja pää ylhäällä, ei siis silmällä (Sannan huomioita, mitä edestäpäin ei niin hyvin ehdi ajatellakaan). Merkillä ajatus on jo vahvasti ruudussa ja jää merkille sellai nenä ruutua kohti. Nää nyt sinällään on hienosäätöjä, mitä ei ehkä tartte edes hirveesti vääntää paremmiksi, jos tavoite on vaan TVA...? Ruudut hyviä ja samoin ruudusta sivulletulot nyt varmoja, selkeästi tajunnut tämän homman, kiva! Hyppynouto ok, mutta karseita edelleen ne sivulla olot, kun on menossa hypylle. Nytkähtelee liikkurin käskyistä ja valuu. Sama homma kuin merkki, paljonko tarttee kiinnittää huomiota...? Näihin kyllä tarttee, ettei näytä ihan noin rumalta.

wiu3-normal.jpg
kuva Riikka Karplund

Tokasetin alussa seuraaminen oli yllättävän hyvää! Tein alkuun joku 5xPA ja sitten pätkiä (lelu taskussa), ei kertaakaan tainnut tiputtaa kontaktia? Hyvä! Jäävät pipariksi keskittymisen osalta, kun mahan vaivasi... .. Lopuksi vielä kaukoja, tekniikka alkaa löytymään ja jopa tuolla hälinässä keskittyi ihan ok. Kotona pystytää jo tekemää muutaman metrin matkalta :) Välillä tekee I-S huonosti, mutta tajuaa jo kyllä, miten pitää tehdä, kun heti seuraavaan toistoon korjaa.

Kivat treenit, tällaisia "sekametelisoppa" treenejä Wiuska kyllä tarttee, että oppii tokossakin tuon hälinän olevan vaan sivuseikka. Ettei tartte stressata. Ja loppuun vielä Sanna tuli meille lenkkeilemään, ihana kun sai valosan aikaan ulkoilla!