Lauantaina oli yksilökarsintaradat, agirata ja hypäri. Suunnitteen samoilla aikatauluilla kuin perjantain karsinnat. Heti aamusta molempien ratojen tutustumiset ja heti ysin jälkeen agiradan juoksu ja ennen kahta iltapäivällä hypäri.

20140726_4MG_3563-normal.jpg
kuva Jukka Pätynen

Agiradassa oli vähän haastetta. Alku rata kovaa ja asenteella. Sitten Pasi otti yhden putken jälkeisen hypyn enemmän riskillä, koska se reitti oli yli 4m lyhyempi kuin kauempaa kierrättämällä. Tällä kertaa riskin otto ei kannattanut. Wiu tuli niin kovaa putkesta, ettei vaan pystynyt hyppäämään, vaikka yritti. HYL. Ja videota KLIK

20140726_4MG_3565-normal.jpg
Näin siinä sitten kävi... muuten neiti piti rimat ylhäällä 100%.
Tämä kohta vaan oli fyysinen mahdottomuus siitä vauhdista... kuva Jukka Pätynen

Aina voi jossitella ja aina voi yrittää pelata varman päälle. Mutta kummallakaan ei isoja kisoja voiteta, joten ei tänne varmistelemaan tultu ;) Eli hypäri samalla asenteella. Pieni moka Pasilta koitui kohtaloksi ja HYL tältäkin radalta. Videota KLIK

20140726_4MG_4874-normal.jpg
kuva Jukka Pätynen

Suomen makseille tuli tosi vähän nollia kaikkinensa... :( Agiradalta 1 ja hypäriltä 3, kun olikohan noita nyt 16 (varmaa ja taitavaa) koirakkoa aina radalla. Sellaista tämä laji on, miljoona pientä liikkuvaa osaa, joten isosta se ei aina ole kiinni.

Näin on Pasin&Wiun 2014 arvokisat kisattu. Nälkää jäi, vaikka heti alkuun tulikin Suomen Mestaruus. Karsintojen pienet epäonnistumiset ja tämä päivä taas palautti treenamaan :) Katsotaan mitä tuleva vuosi tuo tulleessaan ja missä iskussa sitten ensi kesänä.

Vaikka täytyy kyllä sanoa, että Wiu oli aika hyvässä kunnossa nytkin. Osui kunnon ajoitus kohdalleen, niin fyysisesti kuin teknisestikin. Hiton hieno koira se on! Tällä reissulla on (kuten jo aiemmin kirjoitin) huomannut sen henkisenkin kasvun. Se "siviilielämässäkin" jo aika mukava. Reissukaverina se on ollut mitä mainioin. Äärettömän helppo ja lunki. On hotellissa/ boxissa kisapaikalla kuin kotonaan. Ei sähellä, häslää, hauku tms. Pasi on käyny kaikki jäähdyttelylenkit Jannen ja Juhan kanssa, ja siellä Wiu, Twixy ja Gaia on kimpassa vapaana painellut ilman ongelmia. Kisapaikan häslinkiinhän se on tottunut nuoresta asti, joten ei stressaa siitäkään.

Täällä on hieman eri "kulttuuri" kisapaikalla kuin mitä Suomessa. Ihmiset pitää paljon koiriaan irti ja aina ei edes tiedä kenelle koira kuuluu, kun joku yksittäinen otus painelee menemään näennäisesti ilman omistajaa. Ei siis suomalaisen säntillistä menoa (siinäkään asiassa) :)

20140726_4MG_4878-normal.jpg
Kuski miettii jo tulevaa? ;) kuva Jukka Pätynen

Kisapaikka on kiva iso nurmikenttä. Vieressä nurmella/heinikossa asuntoautoalue, missä Wiukin siis majaillut suomalaisten autojen luona teltassa. Oon molemmat kisapäivät läpsytellyt paljain jaloin ja välillä pitänyt käydä itseäänkin viilentämässä koirien kastelupisteellä :) Kuumaa ja kivaa!

Illalla käytiin Toivoloiden, P-HAUn Samin&Lotan ja muutaman muun suomalaisen kanssa syömässä italialaisessa ja nauttimassa muutamat drinksut :P

Viimeinen kisapäivä siis ihan turisteina finaaliin päässeitä suomalaisia kannustamassa. Joukkueissa finaalissa vain yksi medijoukkue Suomelta. Makseista yksilöfinaaliin pääsi Janita Hitin kanssa puolustavana mestarina, Janita&Fu, Elina&Omie, Tuulia&Pirtu ja "luckyluuserina" Jaakko&Zen. Eli lippu korkealla tänään(kin) tsemppiä!!!