Olihan valtavan mukava viikonloppu taasen -mukavia ihmisiä, upeita koiria ja auringon paistetta. Nyt voikin sitte officella iskeä pään pöytään ja levätä

Lauantai aamuna herätys arkiseen tapaan 6.30. Kamat kasaan ja nokka kohti Tamperetta ja Mustan Magian pentuetreffejä. Paikalle pääsi Ettan lapsista Sanna&Spot, Eveliina&Turbo, Johanna&Nätt ja Ritan pentu Kaapo Saijan&Mikon kanssa, ja tottakai kasvitäti Päivi Iitan&Ritan kera.


Ettan lapset


Min&Skippy, Eve&Turbo, Johanna&Nätt sekä Sanna&Spot

Sanna oli järkänny meille Takun kentän esteineen käyttöön sekä hakumettät. Aloitettiin agilityllä, III-luokan rata pystyyn ja hiekka pöllyämään. Olihan hurjan taitavia aksakoiria kasvanut sisaruksista! Nätt oli varsin pätevä (onhan sillä jo 2x0 ykkösistä), Turbo&Kaapo jo aivan kisavalmiita ja Spot edenny Sannan kanssa puolessa vuodessa ihan hirmusti! Iitastakin kuoriutuisi hetkessä aksakoira!


Iita opettelee hyppäämään


Figo (vaikka "väärästä tallista" onkin) aksasi myös


Kaapo aksaamassa


Johanna&Nätt

Aksan&kahvittelujen jälkeen Johannan, Saijan & Mikon piti jo lähteä. Tai otettiinhan me paikkamakuu ennen lähtöjä vielä kimpassa.


MM-koirat paikkamakuussa

Me muut jatkettiin tottiksella. Kippe teki pienet seuraamiset, jäävät&luoksetulon ja Pasin kanssa eteenmenon. Kateltiin Spotin seuraamista ja Turbon noutoa. Sitten ABC:n sapuskojen kautta hakumettälle.


Skippy seuraa


Eve&Turbo seuraamisessa


Sanna&Spot

Hakumettällä oli pikku kiirus, kun kello oli viisi ja meillä oli tarkoitus vielä ajaa Tampereelta Mustasaareen (Vaasan nurkille) Jennille&Markolle. Mutta pakkohan se oli päästä hakuilemaan, kun kerrankin sai mestari-Päivin neuvomaan!! Tallattiin noin 200m rata. Skippylle löytö-tyhjä-tyhjä-löytö-löytö, suorapalkoilla. Kippe oli tuttuun tapaan varsin pätevä ja teki hyviä suoria pistoja. Mulle kovasti noottia lähetyksistä...en saa pitää koiraa pannasta kiinni (samaahan Elina sanoi aiemmin viikolla). Ja muutenkin lähetykset meni sellaisiksi säätämisiksi, koira oli jo valmis menemään. minä en lähettämään. Joten aina kutsuin pois kun lähti varastamaan...pitää antaa sen mennä kun suunta on jo selvilllä ja koira valmis. Ei saa ite olla niin h****tin hidas ja nyhvertää jotain sivulletuloa siinä keskilinjalla ihan turhaan!!

Turbo oli motivoinu hakuilija ilmasi hienosti haukulla -tsemppiä Evelle&Turbolle parin viikon päähän hakukokeisiin! Peukut pystyssä että Turbo on kohta HK2 Turbo (ja miksi ei olisi!). Spot teki hienot hajunhaut.

Lisää Päivin ottamia hienoja kuvia pentuepäivästä täällä. Jatkan kertomusta ehkä joskus paremmalla ajalla...

KIITOKSET kaikille tosi mukavasta&aktiivisesta päivästä!! Syksyllä sitten uudellee, toivottavasti koko viikonlopun ajan..!

Päästiin puol 7 kohti Mustasaarta, perillä joskus puoli kympin aikoihin. Ja eihän sitä ihan heti malttanu nukkumaa...oli paljon juttua, 5-viikkoset pennelit ja kaikkea....

Sunnuntaina Jenni antoi Pasille aksavinkkejä siinä pihassa (Jennillä&Markolla on oma aksarata siinä nurmikolla, aika päheetä...!). Mutta tästä Pasi saa ite kertoa enemmän. Mutta Jenni on kyllä tooosi pätevä valmentaja, jopa minä ymmärsin asiat ja ne oli kaikki loogisia. Näennäisesti pikkujuttuja, mutta kuitenkin tosi oleellisia ja tärkeitä.

KIITOKSET myös kasvitäti-Jennille sekä Markolle majoituksesta, pentujen tuoksusta sekä aksavinkeistä!

Sain Jenniltä lyhyistä treeneisttä aivan älyttömästi muisteltavaa/treenattavaa. ISOT KIITOKSET!!! Tässä hieman muistiota itselle:

sivuirtoaminen: esteet 1,2,3 tilanteessa jätä koira, käy merkkaamassa kakkonen, sijoitu lähelle kolmosta, jalat kohti kolmosen ponnistuskohtaa, yläkroppa ohjaa kakkosen yli ja tarvittaessa suullinen jarru (tarvittaessa jalat kohti kakkosen ponnistuskohtaa).

takaakierto: suullinen käsky aiemmin, vahvista palkalla, älä peitä estettä, suuntaa jalat oikein, tee selkeä ero sylivekkiin

sylivekki: tee ero takaakiertoon ja leikkauksiin muuten lukee leikkaukseksi ja menee läpi

jaakotus: kohti koiraa, älä viljele turhaan (vain tiukkiin kohtiin)

takaleikaikkaus: käsimerkki

koira lähelle: kahdella kädellä

ppk: vaadi koiralta ensin katse ja päästä vasta sitten (esim. nimi voisi toimia)

flippi: kokeile houkutusesteiden ohivientiin (toiminut aiemminkin)

ohiviennit: katso kropan suuntima

päällejuoksut: törkkäisy kohti koiraa

keinu: päätykontaktin vapautusleikki, kilpajuoksu lelulle, voit vapauttaa aiemminkin

putkijarru: suullinen käsky ennen putkea, vahvista palkalla, älä viljele turhaan

 

Ainiin, kohta pitäisi ruveta vielä uutta agilitylupausta kouluttamaan