Mitäs sitä viikossa ehti taas tapahtua…paljonkin, mutta tässä ne tärkeimmät viikonlopulta.

Lauantaina aamusta lähdettii Skippyn kanssa ajelemaan kohti Kuopiota ja HuPun tokokisoja, missä tuomarina Erkki Shemeikka. Olihan kuopiolaisilla kiva uusi halli ja muutenkin kisoissa ystävällinen ja mukava tunnelma!

Meidän suoritus ei ollut kyllä ihan parasta meitä, etenkään seuraaminen. Pisteitä tuli parissa kohtaa ihan lahjana, toisaalta ruudusta niitä meni mun mielestä aika paljon. Tässä koko kattaus:

Paikkaistu 10
Paikkamakuu 8; liikaa, koska taas (prkl!!!) 2 käskyä alasmenoon ja sivulle nousuun. Tämä on nyt näyttävästi meidän peruskisaongelma, mikä on siitä hankala, etten saa tätä reeneissä esille… Tuomari vaan totesi, että sovitaan ettei hän kuullu toista sivu-käskyä, joopajoo.

Nopeat virittelyt ja ekana suorittamaan.

Seuruu 7; alussa normikävelyssä edisti, juoksussa paikka oli välillä jossain metrin päässä ja lopun hitaassa sitten hyvin.
Idari 8; olisi pitänyt olla 0, sillä minä itse tein istu ja maahan väärinpäin (piti olla S-I-M, mie tein S-M-I). Koira sinänsä suoritti oikein niin kuin sitä käskin.
Luoksetulo 8; prkl taas, 2 käskyä sivulta maahan menoon…muutoin ok.
Ruutu 6; hmmmm, tässä mielestäni ainoa selkeä virhe oli se, että koira nousi istumaan sitä kohti kävellessäni. Muuten oli mun mielestä kaikkinensa hieno suoritus!


Syksyn piirimestiksissä
kuva Mari Ali-Raatikainen

-TAUKO-

Ohjattu 10; no ei kai sentään nyt ihan täydellinen ollut, vaikkei mitään selkeitä virheitä tapahtunutkaan.
Metskuhyppy 9; takajalat rapsahti esteeseen paluuhypyssä
Tunnari 8,5; olin aivan varma, että toi mielivaltaisesti vaan jonkun väärän, koska nappasi välittömästi kapuloille mennessään palikan suuhun…oli oikea!! Ihan en ole varma, mistä nuo 1,5 pistettä meni. Vinosti eteen?
Kaukot 7; liikkui eteenpäin, muutoin teki kuuliaisesti ja Kipen opetustasoon nähden hyvin.

Pisteitä 257,5p. ja nippanappa ykköstulos. Eli valiokello lähti raksuttamaan :D Jes!!! Kyllä kuulkaa tuntui hyvältä edes tuommoinen onnistuminen, kun tuntuu että meille on jo tullut tavaksi kämmiä aina joku juttu…!!!


Tuleekohan musta ikinä valiota...?!?
kuva Mari Ali-Raatikainen

Illalla juhlistettiin vähän ykköstulosta Jonnan luona Siilinjärvellä, mihin jäätiin yöksi.

Pikku-Wiu korkkasi viralliset kisa-areenat sunnuntaina Janakkalassa. Tulostaso ei sinällään päätä huimannut (2xHYL ja 10), mutta ei se isosta ole kiinni! Katsokaa vaikka :)
 
AGI 1   :    AGI 2   :   HYPÄRI
 
Figo&Skippy pääsi maanantaiaamuna Laioksen käsittelyyn Riihimäelle. Figo ekaa kertaa ikinä tuolla hoidossa. Kokonaisuutena kroppa ei ollut ihan balanssissa, mm. lukko lantion oikealla puolella. Laios sanoi, että on varmaan jossain vaiheessa törmännyt johonkin/joku törmännyt siihen. Ja tottahan se on, että likat on välillä aika törkeesti ajellut F:n päälle…onneksi se on nyt loppunut kieltojen myötä. Hoidon jälkeen F seisoi jo tasaisesti neljällä jalalla ja oli suora. Otettiin kuitenkin joulukuun alkuun vielä tarkistuskerta. Olipa hyvä että sai Figoakin parempaan balanssiin!


Nyt mie saan nauttia lomailusta tasapainoisella kropalla :)
kuva Mari Ali-Raatikainen
 
Skippyllä
tuttuun tapaan kaikkea pientä hoidettavaa, lähinnä jäykkyyttä/jumia faskia-alueella. Juteltiin Kipestä ylipäätään, Markuksen mukaan se ei ole ihan ”normaali koira” eikä sen kropasta aina oikein ota selvää, mikä vaivaa. Tai lähinnä kumpi oli ensin, muna vai kana? Kun normaalisti ensin tulee trauma ja sitä myötä ajan kanssa kompensaatio, mutta Kipestä ei kuulemma täysin ota selvää mitä on tapahtunut/ tapahtuu. Luultavasti ne nuoruuden traumat, selkäkivut yms. on jättäneet ”arvet” kroppaan ja Kipen kropan normaalitilakaan ei ole ihan normaali. Sillä on vähän köyry selkä aina ja se seisoo takavarpaillaan, vaikkei kropassa mitään häikkää olisikaan. Eli tavallaan ne olleet ja menneet häiriötilat on muokannu kroppaa pysyvästi. Ei siinä tosissaan mitään vikaa varsinaisesti ole, mutta Markuskin oli sitä mieltä, että oikein hyvä kun ei tee agilitya. Kuulemma kroppa menee jo muutenkin niin helposti jumitilaan ihan normaalista liikunnasta/tekemisestä, ettei varmasti oikein aksailuja kestäisi. Kun nytkin sitä vaan pitää säännöllisesti hoitaa…