Nyt alkoi talvi, vaikkei se luonnossa kyllä vielä näykään... Laitoin eilen jo vähän jouluvalojakin (tai mun mielestä ne on talvivaloja) ja heti oli aamulla pakkasta! Mutta siis talvi alkoi mun treenikalenterin mukaan; metsään kun ei valosalla pääse kuin viikonloppuisin (ja oon niin mukavuudenhaluinen, ettei huvita lähteä esim. jälkeä tallaamaan säkkipimeään otsalampun kanssa...) eikä haku-/etsintäkoepaikkoja tälle vuodelle enää saa, niin käynnisteltiin vähän tokoiluja sitten. Juoksemassakin yritetään nyt arki-iltaisin käydä säännöllisesti porukalla/yksin.

Skippyn tokoliikkeet on kesätauon jäljiltä yllättävänkin kivassa jamassa! Varmaan aika piankin voisi mennä VOIttajaan kisaamaan (ajattelin josko nyt hakisi vähän kisakokemusta vielä sieltä ja hiosi talven aikana EVL-liikkeitä kasaan). Tai no seuraamista, jääviä, noutoa ja suoria luoksetuloja nyt on tehty PK:n puitteissa koko kesän. Ruutu sujuu pääsääntöisesti aika kivasti ja paikka on pysynyt muistissa. Pitäisi alkaa tekemään enempi EVLmäisesti tätä... Merkki on kohtuu ok, jää helposti vajaaksi, joten olen nyt parissa treenissä ottanut ihan kierrätyksiäkin. Kaukoissa I-S-I on parantunut (ainakin lähietäisyydeltä...), maahanmenon tekniikka pitäisi kyllä opettaa ehkä kokonaan uusiksi, että niiaisi taaksepäin...(?). Metskulla tehty vaan nostoja läheltä, ei ole Skippy kuollut vielä näihin (siis omasta mielestäänkään). Luoksetulon stopit on ihan ok, maahanmeno on jopa parantunut eteenmenon maahanmenon treenien myötä(kö?), stopin kanssa saadaan varmaan edelleen taistella. Ja nyt, pyhä lupaus, nyt opetan sen saamarin ohjatun!!! Ollaan aloitettu pariinkin kertaan, mutta aina jäänyt kesken...aloitettiin vasemmasta puolesta. Eka se ja sitten oikea. Juu, ja paikkaistumista pitäisi kanssa alkaa tehdä. Eli ei sitä hommat lopu tokonkaan parissa

Kivaa on ollu tokoillakin, on vähän enempi variaatioita liikkeissä kun tuolla PK-puolella! Kippekin on ollu ihan mielissään. Ollaan nyt tehty ihan kahestaan "omalla" lähikentällä.

Wiu lähti eilen mukaa alakentälle. Sen kanssa olen tehnyt vaan kahdestaan päiväkodin parkkiksella, missä ei ole oikeastaan juuri mitään häiriöitä. Tuolla alakentällä oli lapsia viereisellä leikkikentällä ja ohikulkijoita meni pyörätiellä tasaseen tahtiin, niin ja Kippe oli odottamassa omaa vuoroaan. Kippehän on ihan hiljaa paikoillaan, mutta se selkeästi sotkee Wiun pasmoja, kun odottaa Kippeä "paimennettavaksi" ja selkeästi ajatus on usein Kipessä eikä minussa. Ihan kohtuullisesti kuitenkin onnistuttiin treenaamaan häiriöistä huolimatta, vaikka ei keskittyminen ollutkaan 100% asiassa.

Wiu teki noutoa, vauhtinoutona edelleen. Ruutua targetilla, menee jo ehkä jostain 10metristä. Matkaa kuitenkin vaihdellen, välillä lähempää, välillä kauempaa, välillä nami-, toisinaan lelupalkalla. Kiihtyy lelusta aika paljon, vaikkei taistelu vielä(kään) ole ihan kehittynyt, mutta silti. Tehtiin myös merkin kiertoa ja siitä luoksetuloa (autan toki vielä käsillä oikeaan paikkaan). Vähän sivulletuloja, alkaa jo tarjoamaan kivasti oikeaa kohtaa toisinaan ilman auttamistakin!! Jäävistä maahanmenoa ja seisomista, joissa molemmissa tietty vielä avut (käsiapu) mukana. Siinä taitaakin olla Wiun tokopaletti tällä hetkellä. Kaukoja ollaan vähän aloitettu kotona ihan nenästä ohjaamalla, jos osaisi Wiulle opettaa oikean tekniikan...?!

Mulla on itellä opettelemista kahden koiran kanssa järkevästi treenaamisessa. Ennenhän jos on ollut kaksi koiraa tokoamassa, on se toinen ollut F, joka on vaan höntsännyt. Nyt pitäisi osata tehdä molempien kanssa suunnitelmallisesti, että oikeasti etenisikin...