Olin Skippyn kanssa Maaningalla KPSH:n hakutreeniporukan kanssa treenaamassa. Oltiinkin reilu 4 tuntia!

Eka maasto. Skippylle 2 ukkoa, nyt ekaa kertaa pistomaisesti. Ukot näyttäytyivät ja siitä kohdasta jatkoivat keskilinjan suuntaisesti vielä eteenpäin koiran näkemättä piilopaikkaa. Eli koira juoksi näkömielikuvan mukaiseen paikkaan ja siitä sitten nenällä etsi ukon. Silti en tiedä onko tämä hyvä treeni silmillä helposti etsivälle bortsulle..?? Vaikka ukko löytyykin nenällä...

No nämä meni jokatapauksessa Skippyltä hyvin. Etenkin tokaan olin tyytyväinen, kun irtosi tarpeeksi pitkälle ylös rinteeseen, että pääsi tuulen yläpuolelle ja sai hajun. Muutama koira tässä nimittäin palasi takaisin ilman löytöä, kun eivät heti irronneet tarpeeksi syvälle. Eli ukot Skippy löysi hyvin ja nopeasti. Maalimies toi koiran aina takasin mulle.

Sitten Skippylle ekat ilmaisuharkat. Arvelin että voisi mennä hyvin, koska penne palauttaa kaikki esineet helposti. Ja etukäteen arvaavani isoin ongelma oli se, että maalimiehelle (mm näkyvissä) mentyään penne olisi vaan pusutellu ja tehny tuttavuutta...mutta yllätävän nopeasti tarttui irtorullaan ja toi sen mulle. Sitten liina kiinni, mm heilui vähän ja "näyttö"-käskyllä lujaa takaisin ukolle! :) Näitä tehtiin kaksi kertaa, molemmat hyvin!

Sitten kaikki tottiskentälle ja kontaktikävelyn (en tietenkää viiti käskyllä seurauttaa pitkiä pätkiä vielä) aikana ammuttiin useampi kerta. Ainoana reaktiona pennen korvat kävi takanapäin laukauksen aikana kun muuten seuraa korvat höröllään, ei muuta!! Tämän kyllä tiesin, kun ollaan lenkkeilty ampumaradan läheisyydessä->ei reagoi, kuten ei myöskään välittänyt mitään uudenvuoden raketeista. Tositosi hieno homma!!

Sitten vielä pikku tottis. Tai lähinnä leikkiä kentällä yksitellen. Eli leikin pennen kanssa ja otin sivulle tuloja (vain kaksi meni liian nojaaviksi, muut hyviä!) ja vauhtiluoksetulon, eli palkkaus vauhdista. Sitten loppuleikit ja lelu suussa takasin autolle ja vihdoin kotiin! :) Nyt penne nukkuu tyytyväisenä tossa jaloissa!