(arvatkaa kirjotinko jo kerran tekstin, joka katosi bittiavaruuden suurin syövereihin..?! Aaaarrrg!)

Mutta siis, viikonloppu sujui taas ulkoilupainotteisesti. Jotenka ehkä sitä sitten taas jaksaa viikon nököttää täällä toimistossa näytön takana...

Pojat vietti lauantain taas Mikkelissä kisaamassa, 3 starttia ja yli 50 osallistujaa, joten kyllähän siinä aikaa vierähti.


2.10. Mikkeli 

Ekalta radalta napsahti 0 ja sijoitus 5./51

Toiselta 5, puomin ylösmenolta. Joten siinä meni (taas!) tuplanollat, hilkulla oli!

Vimoselta, hyppikseltä, sitten HYL. Ihan lopussa keppien jälkeen oli possu sujahtanu Pasin selän takaa hypyn väärään suuntaan (olisi pitänyt kiertää takaa). Muuten oli ok ja virheetön rata.

Nyt olis sitten SM- ja mjkarsintanollat tuplaa lukuun ottamatta kasassa!!

Me tytöt jäätiin kotii ja pidettii PK-painotteinen päivä. Lähikentällä eka kisanomainen tottis (telineitä lukuun ottamatta, kun ei niitä tietty ollut). Olihan se yksin vähän tylsää, mutta paikallaolossa sentää oli häiriönä ei-niin-hiljainen mustalaisperhe siinä vieressä leikkikentällä kera karkailevan bostonilaisensa.

Tiivistetysti: mielentila oli hyvä, palkka vasta eteenmenossa odottamassa. Palkkaamattomuus ei nyt ollut mikää ongelma. Teknisesti oli paljonpaljon hiottavaa, kiitos treenaamattomuuden.

Sitten metsää Vierumäelle. Tein yksin esineruudun ja laiskana talloin vaan reunat, sellanen 30x50m alue. Ei ongelmia, niinku ei ikinä omilla esineillä.

Sitte vihdoin saatii treeniseuraa, kun hakuporukkaa alkoi valumaa paikalle. Kipelle ilmasutreenit. 2 ekaa näkyvillä n.20 metrissä ja 2 vikaa piilossa noin 30 metrissä. Meni tositosi hyvin!! Kaikki irtorullat toi hienosti sivulle, sylkäsemättä niitä ilman irti-käskyä! Wautsi, mamma oli super tyytyväinen!!

------------------------------------------------------------------

Sunnuntaina....

Mustan Magian kasvattitapaaminen Somerolla

Oi mikä ihana sunnuntai aamu, kello herättämässä kuudelta! Koirat pissille, kamat kasaa ja Audin nokka kohti Someroa. Vähän arvelutti, kun Audi oli jo Mikkelin reissulla vilkutellu öljynpaine valoa....No Pasi tarkisti ja lisäsi öljyä, joten ei siinä mitää. Ei kuulema kannata lähteä mun pikku Rellulla. Sellanen 20km ennen määränpäätä, eli Someron koirakerhon mökkiä&kenttää, alkoi kuulumaa moottorista sellanen pieni ylimääränen ääni... Urhoollisesti Audi kuljetti meidät ihan viimesee mutkaa asti, johon sitten hyytyi. Ei jäänyt onneksi ku parin sadanmetrin kävelymatka!

Audin liikkumisturva toimi ihan kivasti ja tunnin kuluttua meillä oli vuokra-auto mökin pihassa ja Audi hinurin kyydissä. Nyt siis työnnellään hetki Ford Focuksella.

Sitten itse asiaan. Paikalle pääsi viime hetken peruuntumisten jälkeen kasvattitäti Päivi (tietenkin) kera Ritan&Iitan, Ritan pennuista Zack, Kaapo & Vilho ja Ettan muksuista Tex, Spot ja Kippe.


Iita Ipsukka


Zack
Ritanpoika


Kaapo Ritanpoika


Vilho Ritanpoika

Sitten Pönnisen veljet, eli Ettan lapset:


Spottis

ja


Tex

Alotettiin aamu kahvittelulla ja sitten metsään esineruutuilemaan (Pasi jäi kentälle rakentamaa agirataa). Tallattiin sellanen 20x50m kaistale. Kipelle 2 esinettä valmiiksi. Hmmm....teki kyllä töitä siellä alueen takaosassa, mutta aika kauan kesti, ennen kuin toi kauimmaisen esineen. Luulen, että oli jo aikaa sitten haistanut sen lähemmänkin, mutta aika kauan taas arpo ennen kuin viitti paikallistaa ja nostaa sen. Tarttis nyt paljon treeniä vierailla esineillä, kun niiden nosto on selkeästi nyt jotenkin ällöä...

Ensikertalaiset oli esineruudussa tosi päteviä!! Kiva kattoa omatoimisia ja yritteliäitä koiria.

 


Mukana tietenkin myös Figo
(näyttääpä se tässä jo harmaalta!!)

&


Kippe

Sitten vähän aamupalaa ja Vahteran Seijakin saapui paikalle agilityssä opastamaan. Joten eikun kentälle. Koirat teki vuorotellen tasonsa mukaan. Mukava oli katsella eri tasosia koiria, kaikilla näytti olevan kivaa, mikä on pääasia!


Spot tutustuu putkeen
...


...ja Tex hyppyihin

Kippe oli nyt rataa tehdessä tosi paljon Pasin kädessä kiinni ja reagoi hirmu herkästi liikkeisiin/suhinoihin (mitä ei Kipellä paljon edes tarttis käyttää, jäi vaan Pasilla päälle kun just ennen vei Figoa). Toinen kiekka tehtiikin Kipelle sitten niin, että palkka oli aina jossain valmiina / minä heitin sen, että saatiin vähän irtoavuutta. Ja kyllähän se on ihan erilainen sellasella viidellä esteellä, koko vaikea rata ei vielä toimi.


Yleisöä kentän laidalla

Figo kävi eka vetäsemässä radan nollana ja sitten useammalla kierroksella vielä tekemässä rataa uudelleen, pätkiä siitä, harjottelemassa pöytää (koskaan sitäkää Figolle opetettu...) yms. Ei ole taidettu Figoa noin piippuun vetää aikoihin...hyvin se kyllä jaksoi ja oli innoissaan!

 

Sitte taas vähän breikkiä mökissä ja eikun tottis-/tokokentälle (ihana nurmikenttä olikin!). Alotettii paikkaistumisella & -makuulla (Kippe (ja muutkin) teki hyvin, vaikkakin makuussa Kippe kyyläsi koko ajan aksakentälle, kun Pasi purki rataa siellä). Sitten Piia katsoi haukan katsellaan jokaisen kerrallaan läpi! Olikin tarkat silmät eikä sormien läpi katsottu mitää. Oikeasti Piia oli tosi hyvä ja antoi paljon hyviä vinkkejä ja huomioita.


Saija&Kaapo Piian opeissa


Osaa se paimenkoirakin tokoilla

Kippe kävi tekemässä vaan vähän seuraamista (poikittaa, mutta käännökset nyt hyvät), merkkiä&ruutua sekä noutoa. Ruudussa ei lätkää edes tarvittais, kun ei se siitä välittänyt mitää (tai sitte Piia lätkä oli vaan huono, hehheh) vaan haki itsenäisesti oikeaa paikkaa kunnes pysäytin. Merkillä meni aina maahan (oliskohan jääny ku edellisenä päivänä treenattii eteenmenossa maahanmenoa..?). Nouto ihan ok, vaikka meinaa aavistuksen nyt tappaa kapulaa kun ottaa sen suuhun (siis murisee...).


Olikin vähän erikoisempi henkilöryhmä :))


ruudussa (ja kuten näkyy, ei paljon kosketusalustasta perusta...)


Vieköhän se Pasi kohta multa tokokoirankin...?!
Taidan siirtyä postimerkkeilyyn...


Vino!!!!! Ei taida olla Pasista tottistelijaksi

 

Tokoilujen jälkeen allekirjottanu oli jo ihan poikki, mutta hullu kasvattaja alkoi vielä puhumaan henkilöetsinnästä jotain...! Eli eikun aluetta tallaamaan. Skippy kävi ottamassa kolme pistoa: suorapalkka, ilmasu, suorapalkka.

Olikohan jo vähän väsyny (Kippe on muuten saikun ja lääkkeiden jälkeen ollut nyt tosi huonossa kunnossa, väsähtää aiempaa nopeemmin), tai mikälie, mutta ei ihan putkeen mennyt.

Etukulmaan tartti kaksi lähetystä, kun ekalla ei löytäny. Sitten kun löyti, oli syönyt namit ja jättäny maalimiehen naruleluineen piilolle!! Siis täh?! Olikohan se lähössä ettimää seuraavaa, jonka oli ehkä vähän nähnyt kun meni piilolle...

Noh, toiselta ilmasu, missä sylkäsi rullan jonnekin metrin päähän minusta ja pomppasi sivulle ilman rullaa. Voi huokaus. Tyrkkäsin rullan uudelleen suuhun, liina kiinni, irti ja näytölle. Täällä ei kyllä ollu sitten mitään ongelmia leikkiä.

Vikalla oli Pasi suorapalkalla, ok. Päivi sanoi, että varmasti kokeilee kauan tota rullajuttua, mutta sitkeesti pitää aina vaatia sama, eikä antaa periksi.

Pimeäkin alkoi jo laskeutumaan, kun teimme mökkiin loppusiivouksen ja kasasimme jäljelle jääneet ruuat&herkut. Sitten Fordin nokka kohti Lahtea...

Olipa kaikkinensa hurjan mukava päivä!! Kiva oli nähdä sisaruksia ja MM-koirien omistajia! Kiitos kaikille aktiivisesta päivästä! Ja iso kiitos tännekin vielä Päiville, joka järjesti meille ilmaiseksi hienot treenipuitteet Somerolta. Ensi vuonna pitää ehkä pitää paripäiväiset treffit, että ehditään lampaillekin!

(kaikki kuvat on Päivin ottamia, lisää löytyy täältä)