KEMIJÄRVEN LEIRI 11.-15.8.

Yksi vuoden kohokohdista, ainakin noin koirarintamalla, eli KEMIJÄRVEN KoRKeAnPaiKaN Leiri! Tämä toimi meijän kesälomareissuna samalla, koska Pasilla ei tämän kummempaa kesälomaa ollut. 

Lähettii keskiviikkona iltapäivällä ajelemaan kohti pohjoista. Jaksettii suunnilleen puoliväliin, eli Kajaaniin. Siihen yöksi Cumulukseen. Olipa kuppaset huoneet...enempi motellin kuin hotellin tasoa. Ja hinta silti sama kun paljon hienommissa Etelä-Suomen hotlissa. No iso plussa koirien ulkoilutusmahdollisuuksista ja se tärkein, eli aamupala oli myös hyvä. Koirat taisi olla ekaa kertaa ihan oikeassa hotellissa yötä. Kippeä vähän jänskäsi hissi aluksi, muuten kyllä käyttäytyivät tosi tosi mallikkaasti!

Torstaina sitten Kajaani-Kemijärvi väli, matkalla maukkaat poronkäristykset Kuusamossa. Perillä Kultaniemessä joskus viiden aikoihin. Olihan se edelleen yhtä ihana paikka kuin mitä aiemmista vuosista muistettiin! Illalla jaksettiin tehdä esineruutu siihen lähimaastoon. Figo oli aivan pro –tosi nopea ja taitava. Haki extrana vielä viimesenä ruutuun jääneen lompakon. Skippy oli jotenkin pihalla ja ekaa kertaa mm.siirteli(!) esineitä...kyllä se ne löysi nopeesti, mutta nosto&palautus sitten vähän ontui...? Ja tämä kun on aina ollut meijän bravuuri, höh. Meinasi allekirjoittaneelta tosikolta mennä koko leiri heti piloille...vaikka ei kai sitä sentään kerrasta pidä heittää kirvestä kaivoon?


esinetaituri

Ehkä se sauna, siideri (jos toinenkin...) & poreamme vähän paransi haavoja!

Perjantaina sitten reippaasti(?!) ajoissa ylös&ulos maastoon. Hakua.

Figo muistaakseni haki pari ukkoa ja teki jonkun tarkoituksenmukaisen tyhjänkin. Hyvin, ja vauhdilla, kuinkas muutenkaa...!


Skippylle 3 ilmasulla sekä yksi suorapalkalla. 2 umpparia, ekan kohdalla oli vähän epävarma ja tuli kerran takas ilman rullaa, uusinnalla sekin hyvin. Edelleen luovuksessa on hiottavaa. Pasin kanssa tuumailtii, että paree vielä vähän hinkata sitä etsinnästä erillään. Pistot oli hyvät, samoin näytöt vaikka tarkoituksella välillä himmailin vauhtia.


tässä ei kyllä yhtään himmailla vauhtia...

Sitte kaffepaussi erämaa mökillä nuotion ääressä auringon paisteessa –Lappifiilistä parhaimmillaan!


Iltapäivällä uusi kierros hakua. Kipelle 2 pistoa haamuilla ja ihan ilmasujen kera. Ite hätäilin ja huusin umpparilta pois ennen kuin oli ottanu rullan, uusintalähetyksellä taas ok. Pistot oli taas hyviä. Umppareihin tarttee vielä lisää itsevarmuutta, eli pitää muistaa tehdä niitä paljon!


Figo teki viestin. 3 pätkää, olisko pisin pätkä (C-A) ollu jotain 400m(?). Ihan tosi tosi hyvin jätkä juoksi!!! Ei tuossa kyllä oikein odotusaikoja tullu, mitä nyt vähän annettiin hengähtää. Figo oli näytöskoirana, että saatiin uusille harrastajille näytettyä mistä lajista on kyse.

Aika jätkä se kyllä on! Esineet, haku ja viesti kaikki suju yllättävän hienosti käytännössä ilman mitää treeniä muutamaa vuoteen! Onhan se välillä saanu mielenvirkistykseksi höntsätä jotain, mutta ei mitenkään tosissaan... Kyllä se nauttikin!! Figon työintoa ja hauskuutta ihailtiin kovasti –pieni multipurpose bc!


Mä oon vähän onnellinen ku oon päässy mettähommiin pitkästä aikaa!

Illalla taas saunat, siiderit & poreet! Tietty hauskaa seuraa unohtamatta!! Katja&Jannekin karauttivat illan matkailuautollaan pihaan.

Lauantaina taas ajoissa ylös ja aamupalapöydän kautta mettään. Haulla alotettiin. Tai itse asiassa osa oli jäljellä ja osa jätti haut väliin kun halusivat kokeilla viestiä. Mutta Kippe alotti haulla. Nyt jätin ilmasut kokonaan odottamaan loppuhiontaa ja keskityttiin etsintään. Kippe teki elämänsä ekan 200 metrin radan! Tyhjä – löytö – löytö – tyhjä – löytö –löytö haamuna. Löydöt oli vikaa haamua lukuun ottamatta aina reippaasti aluetta eteenpäin. Alueella pari tyhjää umppariakin hämynä, joihin Kippe tosin ei langennu. Kaikkinensa olin älyttömän tyytyväinen mun pikku likkaan!! Se teki hienosti töitä, hyvät pistot ja kaikki löytyi kivuttomasti!! Jes!! Pasi anto mulle noottia siitä, että huutelen sitä vähän erilailla onko tyhjä vai löytö, eli pitää tehdä pimeitä ratoja, niin pakko itse olla samanlainen koko ajan.


Radan jälkeen Kippe näytti nopeasti kuinka viestiä aletaan treenaamaa pennun kanssa.


Taisi olla hieman liian rankka treeni, kun pikku levon jälkeen ontui taas takapäätä... Onneksi meni ohi melko pian.


Ei tältä veijarilta vaan voi kieltää tekemisen riemua, vaikka kroppa nyt vähän prakaakin....

Figolle tehtiin pimeä rata, siis että Pasi ei tienny mistä 2 ukkoa löytyy. Noh, Figo teki etukulmaan hienon tyhjän. Pasi ajatteli varmistella ja laittoi uudelleen samaan kulmaan. Ja kun Figolla tunnetusti on ”vähän” laajat pistot jos sen antaa mennä&työskennellä, niin sehän nappasi ukon jostain 150 metristä..! Sama toiseen etukulmaan, ukko nousi 100 metristä heti ekalla pistolla. Joten ei sitten Figon tarttenu turhaan tyhjiä juoksennella! Hyvät ilmasuhaukutkin tuli.


Loppuun Figolle vielä yksi viestipätkä, ehkä joku 200m kokonaan jäljestyksenä ja osittain vielä tallatun hakualueen läpi...Sanoin Pasille, että eihän se voi tietää mistä olen mennyt, kun on läpeensä tallattu alue, mutta niin vaan sieltä se tuli mun reittiä pitkin!

Erämökki tauolla Leena paisteli meille jättikasan maukkaita lettuja! Koirat sai käydä vilvottelemassa lammessa. Lämpöä ihan riittikin, auton mittari näytti +24!


tyytyväinen ilme!


Lettutauon jälkeen esineruutu mökin lähelle. Pasi ohjasi molemmat koirat. Kippe haki vaan yhden, vähän säästeltiin sitä. Nyt ei possuillut mitään vaan toi hyvin heti löydettyään. Figo taisi hakea 2 esinettä, ihan hyvin taas, vaikka ei ihan niin pro kun torstain ruudussa.


Osa lähti peltojäljelle, me janoisimmat jo Kultaniemeen. Ilta-auringossa nurmikolla viriteltiin vielä pikku tottikset/tokot. Kipelle ammuttiin tauon jälkeen, hyvin meni jo muutama laukaus putkeen seuraamisen yhteydessä. Ekoihin paukkuihin vähän reagoi korvillaan, mutta viimeiset jäi jo ilman reagointia. Vähän seuraamista, jääviä, luoksetulo, ruutua ja merkkiä. Sellasta höntsäystä paljon palkkaillen, kuhan pidettiin hauskaa. Figokin kävi vähän hauskuuttamassa, mutta sitten Pasille tulikin kiire saunaan kun miesten vuoro alkoi...asiat kuitenkin tärkeysjärjestykseen.

Lauantai-iltana Pekka tuli vielä paistelemaan kunnon hirvipihvit meille ja Leena toi perinteeksi muodostuneen bc-kakun –olipa hyvää!! Siis leirin aikana tuli kyllä syötyä, juotua&mässättyä kaikkea ihan törkeen paljon....dieetti odottaa arkeen paluun myötä ...!


Sunnuntai koitti taas kerran ihan liian pian....miten se aika menee niin nopeesti hyvässä seurassa ja ihanissa maastoissa...?! Pihassa omatoimiset tottistelut. Rami ampui Kipelle. Eka seuraamisen yhteydessä ja sitten paikkamakuussa. Paikkamakuu ihan koemaisesti, ei ollut kuulema yhtään noteerannu laukauksia. Hienoa, onneksi se tauon jälkeen ilmennyt ampumis-arkuus saatii nopeesti korjattua! Sitten vielä vähän lisää seuraamista, jäävät, luoksetulo, nouto ja eteenmeno. Ihan kivalla fiiliksellä kaikki. Pikku (ja vähän isompaakin) hiottavaa riittäisi, kun niin vähän ollaan tottisteltu....mutta treenimäärään nähden hyvin.

Aamulla lisäksi käytii tekemässä nopee&tehokas esineruutu. Tämä oli Kipen paras esineruutu, nyt se oli palannu takas omalle tasolleen. Kaksi esinettä löyty & palautu vauhdilla! Jes, tähän oli hyvä päättää leirin treenit. Saipahan vähän treeniä täysin vierailla esineillä, näyttävästi oli tarvettakin. Figokin kävi nappasemassa 2 esinettä pienten palautus-possuilujen kera! 

Oli kyllä haikeaa lähteä ajelemaan takasin kohti etelää....niin se kaikki kiva vaan loppuu aikanaan (tai ennen aikojaan....). Koko sunnuntai menikin ajellessa muutamaa evästys- ja jalottelutaukoa lukuun ottamatta. Huokaus.


leirifiiliksissä

Kaikki kuvat Outi Toni, Katja Sulkala sekä Saara Kangasniemi.
Loistavia kuvia olisi vaikka kuinka! Pitä muistaa lisäillä niitä aina ehtiessä juttujen yhteyteen.