Märkä mutta mukava viikonloppu takana! Eli ohjelmassa mulla&Figolla oli VEPE koulutusta! Taija oli järjestäny meille Kaisan Oulusta VEPEa kouluttamaan -Iso Kiitos Taijalle & Kaisalle! Sekä tietenkin kaikille mukana olleille jälleen hauskasta seurasta sekä meidän puolesta kastuneille. Säät suosi meitä ja vesi oli tosi lämmintä ja muutenkin puitteet kunnossa -mikäpä siinä vapaita vietellessä ulkosalla mukavia touhuten.

Osallistuin koulutukseen F:n kanssa -tottakai piti meidän uimamaisteri ottaa vesilajin pariin! ...ja sitä paitsi Kipellä on ne juoksut ja Wiu ei vielä ui.

Lauantai aloitettiin teorialla & kuivanmaan treeneillä ja lounastuksen jälkeen siirryttiin tositoimiin rannalle.


Ensin tutustuttiin veneeseen ja sieltä hyppäämiseen kuivalla maalla.


Sitten treenattiin esineen vientiä kuivalla maalla.


Ennen liikkeiden aloittamista tsekattiin että kaikki koirat viihtyy veneessä
-F:lle tuttua touhua.

Käytiin viikonlopun aikana soveltuvuuskokeeseen/ALO:on kuuluvat liikkeet, eli:


Veneestä hyppy&rantaan uinti.

Alkuun liivit päällä ensimmäisissä hypyissä, ettei tule ikäviä yllätyksiä koirille. Sitten jo ilman liivejä. Ekan hypyn alun epäröinnin jälkeen F pomppi veneestä ihan innoissaan -sehän ei normaalisti harrasta esim. laiturilta/veneestä hyppelyä, vaikka uida tykkääkin.


Esineen vienti rannalta veneeseen.

Tämä ei millään sopinut pienen porderskollien logiikkaan, koska tähän mennessä kaikki esineet on tuotu vedestä pois, ei viety sinne... Maalla onnistu ihan nou probleemos, mutta ei millään niin, että veisi kuivalta maalta veteen... Hassu otus!


Veneen tuonti rantaan

Kaisa alkuun aliarvioi pikku miehen voimat, mutta sai pian huomata, että sisulla tuokin veti veneen uiden hienosti vaakasuorassa!


Hukkuvan rantaan tuonti

Tämä taisi olla ihan F:n bravuuri ja lemppari!

Sunnuntain päätteeksi pidettiin omat "kisat", eli SOVEn liikkeet ihan kisamaisesti (tosin lyhyemmiltä matkoilta) läpi. Figolle täydet pisteet veneestä hypystä sekä veneen & hukkuvan tuonnista, mutta se vienti meni nollille. Eli soveltuvuuskokeeseen vaan kunhan vienti on kunnossa, hehheh.


Vesipeto & emäntä kiittää hauskasta wiikendistä ja uuteen lajiin tutustuttamista!
Ties vaikka tästä tulisi sitten vesipedon eläkelaji...

(Kuvat Taija Koskenkorva)