Viime vkonloppuhan meni EW-leirillä, tämä oman hakuporukan ”leirillä”. Se nyt ei ollut mikään virallinen leiri, kuhan vaan hakuiltiin la&su ja lauantai-ilta grillattiin, vietettiin iltaa ja yövyttiin Riikan&Jannen aivan ihanalla mökillä Asikkalassa.

Tehtiin aika ”hartaudella” jokaisen koiran treeni, joten ainoastaan 1 treeni/koira/pvä. Koponen teki lauantaina koko radan (n.300m). Ajatuksena oli saada esille se ”nihkeys”, mitä nyt kokeessa näkynyt. Eli löydön jälkeen parit pistot on huonoja/ vajaita, koska selvästi ajattelee, että ”juuri löytyi, heti ei löydy uudelleen”. Kiva kun on niin ajattelevia otuksia, että heti ketjuttaa jonkun toiminnan… :D Alkuun 3 tyhjää, sitten palkaton ”koemainen” löytö. Ja seuraavalle pistolle tosissaan teki sellaisen tynkäpiston!! Uusi lähetys, lähti hyvin ja teki kauniin _tyhjän_ (ups, piti olla löytö palkaksi...). Ukko oli vähän eksynyt piilosta eteenpäin, joten löytyi vasta kun hienon tyhjän jälkeen lähetin uudelleen samalle puolelle. Sitten taas muutama tyhjä ja vika löytö. Kaikki löydöt ilmaisujen kera. Ei kauhian nättiä työskentelyä ollut, mutta en nyt jotenkin jäänyt korjailemaan pistoja kunnon laatikoiksi… ekat kuumat kelit, tosi vaihtelevan kumpuinen, mäkinen & paikoitellen vaikeakulkuinen maasto ja silleen… seliseli.

etukulma-normal.jpg
Siellä se toinen etukulma on; ojan&kaatuneinen puiden takana
rinteen päällä (rinteen jyrkkyyttä ei tästä näe...).
Metsäkuvat by Riikka Karplund.

Sunnuntaina vaan hirmuinen hetsitreeni; näki kun ukot paineli etukulmiin (molemmat etukulmat kunnon jyrkän mäen päällä). Ekalta ilmaisu ja toka suorapalkalla. Oli ylläriylläri täpinöissään. Kyllä se tällaisiakin treenejä tarttisi paljon, missä into&itseluottamus nousee.

hetsitreeni-normal.jpg
Lähtee ku aropupu :D

En nyt oikein tiiä, pitäisikö tehdä enemmän vaikeita treenejä, jotta niissä onnistumisten kautta huomaisi, että kyllä näistäkin selvitään ja loppussa kiitos seisoo VAI vaan helppoja motskatreenejä, mitä kautta sitten nupit olis kaakossa pitkällä koeradallakin?! Itehän minun pitäisi koirani tuntea... .. Tekniikkaa ja muuta hienosäätöä en sen kummemmin ala tekemään, koska meidän tavoite on se HK3, jonka jälkeen meidän hakukoeura loppuu tasan siihen.

hakukoponen-normal.jpg
"Joko mennää?"

Wiu oli lauantaina Varkaudessa kisaamassa. Kyllähän sitä aina yksi voitto viikonloppuun tarvitaan! ;) Eli agiradalta voittonolla, toisella vitosella 2. (taisi olla vaikea rata, kun ei nollia tullut yhtä enempää!!) ja kolmas taisi olla HYL. Hyvä draivi päällä nyt koiralla (ja kuskillakin)!

wiuska-normal.jpg
Hurjapää

Jäänyt Wiun pari esineruutuakin kirjaamatta, niitä tehty niin, että neiti saa katsoa kun vien esineet. Näin oon tehny, että saan vielä vahvistettua koko ruudun ideaa. Tuntuu ihan toimivalta; lähtee kivasti ja on nenä hyvin auki.

Keskiviikkona Wiuska pääsi hakuilemaan pitkän tauon jälkeen (viimeksi pääsiäisenä eli 3 viikkoa sitten…). Tehtiin vaihteeksi avuilla; etukulmat haamuina, näytin kerralla molemmat. Kakkonen eteni etukulmasta piilolle. Kolmonen oli valmiina. Kakkoselle tuli eka laaaaaaja tyhjäpisto, kun ei vaan bongannut piiloa. Hieno tyhjä se kyllä oli!! Uusi lähetys suoraan piilon kohdalta, ja nyt löytyi. Ykkönen&kolmonen hyvin suorilla.

Sunnuntainakin Wiulle 3 ukkoa; eka haamuna. Oli haastava piilo sellaisen pikku vesistön takana, joten halusin varmistaa haamulla. Hyvin. Toinen ja kolmas löytö L-pistoilla hyvin.

palkalla-normal.jpg
Treeni ohi, iloisena pallon kanssa keskilinjalla.

Tykkään nyt Wiun hakumoodista. Etsintä on ihan kivalla mallilla; menee kohtuu suoraan minne lähetetään ja osaa jo vähän tuota alueella etenemistäkin. Tuntuu tykkäävän&palkkautuvan löydöillä. Se on nyt sellaisessa aika optimi mielentilassa; lähtee varmasti&innolla, etenee reippaasti mutta on kuitenkin ”ohjattavissa” ts. tulee pois tyhjältä jos kutsun. Nyt pitää vähän miettiä, alkaisko tekemään tyhjiä ihan suunnitellustikin. Jostain syystä mulla on pieni epäilys, että jos paljon tekisi tyhjiä, tulisi siitä niin kiva juttu, että vaan juoksisi niitä juoksemisen ilosta… hmmm… let´s see miten tästä edetään. Onhan sekin vaihe tosin vaan käytävä läpi, jos se on tullakseen. Kun pakkohan niitä tyhjiäkin on tehdä ;)

20140519_070958-normal.jpg
Lehmätkin pääsi kesälaitumille ;)

Fidelius vietti vkonlopun mummolassa (=mun porukoilla). Kun kummatkin oltiin koko ajan menossa (Pasikin tuli la mökkeilemään ja koko su oli ratamestarina kisoissa), niin ajateltiin, että kivempi sen on olla siellä kun autossa nököttämässä. Saipahan ulkoilla&olla rapsuteltavana <3

kurssilla-normal.jpg
F sienikoirakurssilla. Vanha kuva, mutta lisätään nyt tähän kun tuli facessa vastaan.
Alun hajuerottelutreeniä; kummassa purkissa se tee on?!
Kuva Niina Riihimäki