Taidan olla enemmän talvi-ihminen, kun ilostun lumen tulosta aina niin paljon! :) Ollaa eilen ja tänä aamuna käyty kunnon mettälenkit ennen muita hommia koneen ääressä. Tänääkin koirat temusivat hirmusti pitkin hankia ja jäällä juoksivat kilpaa kun Figo yritti napata Skippyltä lelua.

Eilen (tiistaina) tehtii lenkkien lisäksi sisällä vaan naksujuttuja. Skippylle olen naksutellu kosketuslätkää, jos joskus alottaisi ruudun opettelun...hassu kun ensin meinasi vaan tuoda sitä lätkää ennen kun tajusi että sitä pitää tassulla vaan koskea! :) Figolle oon tehny merkkiä tossa meijä pitkällä eteisen käytävällä ja kaukoja. Istu-maahan-istu on jo hyvä matkankin päästä, mutta seiso-liike sinne väliin on ihan alussa ja teen sitä vaan läheltä. Tekniikka on hyvä siinäkin, ei vaan vielä voi matkaa lisätä. Näitä lyhyitä settejä on kiva ottaa tässä koneella istumisen välissä, pääsee vähän muihin ajatuksiin.

Ruokakupilla on Skippyn (ja Figonkin siinä mukana) kanssa tehty paikallaoloja. Maassa pysyy jo suht´pitkäänkin, istumassa oon ottanu lyhyempiä aikoja. Illalla huvitti kun istui kuin sotilas tosi skarppina! :) Muutenkin Skippyllä on kaikki liikkee melko sähäköitä, ihan luonnostaan tulee nopeat maahanmenot ym.

Tänään (keskiviikkona) oli agilityä varten halli varattuna. Menin yksin molempien rekkujen kanssa, koska Pasilla oli auton huolto ja fudispelit siinä autoa odotellessa. Luulin että oon ihan yksin, mutta sitten sainkin Liisan parin pikku villakoiran kanssa kaveriksi. Tulikin tehtyä enemmän Figon kanssa, kun oli tosi kiva päästä piiiitkästä aikaa tekemään ratoja ja pidempiä kuvioita, kun Skippyn kanssa tehdään vaan pikkusempia juttuja vielä.

Alkulämpäksi pelasin fudista koirien kanssa -tai Figon kanssa, kun Skippy keskittyi meidän "paimentamiseen" (juoksee vaan isoa kaarta meidän ympärillä ja välillä pysähtyy tuijottamaan :) ). Sitten Figon kanssa otin irtoamis treeniä hyppy-putki-hyppy suoralla ja Skippylle hyppy-putki suoralla (tai Skippyllä hypyssä on vaan siivekkeet ja rima melkein maassa).

Sitten tein Figon kanssa hypyillä ja putkella kaikennäköisiä kiemuroita mitä nyt keksin. Hypyn jälkeen oleva putki vetää Figoa kummasti puoleensa! ;-) Mutta nämä meni hyvin aina kun itse vaan osasin ohjata oikein. Tämän jälkeen Liisa suunnitteli meille radan! :) Ekalla kerralla meni ihan yllättävän hyvin, ainoa moka oli mun oma ohjausvirhe, kun olin ihan väärässä paikassa...Tauon jälkeen toka kerta menikin jo paremmin multa. Figoon olin tyytyväinen, yhtään rimaa ei tiputtanu koko tunnin aikana, vaikka välillä ohjasin sen ihan miten sattuu tosi läheltä estettä ja yllättäen, aina se pelasti tilanteen! Figo ei ole mikään nopea bortsuksi, joten se vähän helpottaa mukana pysymistä, vaikka taitaa se mun ohjaus olla aika huitomista! ;-) Miten ne koirat osaakaan lukea sitä...?!

Skippyn kanssa tein tuota irtoamistreeniä ja muita pikkusia ohjauskuvioita. Skippy ei aina tajua sitä käden seuraamista, tai oikeastaan varmaan tajuaa aina kun vaan itse teen liikkeet niin että niitä on mahdollisuus ymmärtää, heh. Agility ei sinänsä taida olla mun laji, että mun koordinaatiokyky on surkea, aerobicissa en yhtää ole koskaa tykänny käydä, kun oon vaan muiden tiellä. Se on vaikee saada sekä jalat että kädet menemään vauhdilla sinne minne haluaa! :))