Riikka täytti vuosia. Käytiin juhlistamassa syömällä kivassa raflassa. Sen jälkeen oli mukava lähteä täydellä mahalla agiliitelemään. Tarkoitus oli ottaa kevyet treenit ja vähän tuntumaa. Nooh ei nyt niin kauhean kevyet olleet, taaskaan.

Pakko oli pistää kolme hyppyä putkeen ja kokeilla, että kuinka ne päällejuoksut meillä pelaa. No ne ei skulannu sitten yhtään, rimat paukkuivat järestäen alas? Hieman pisti mietityttämään, kun mikään ei meinannut auttaa. Kokeilin olla eri paikoissa jne. Ja välillä jokin toimi muttei toista kertaa. Päällejuoksujahan oli sitten pakko paukuttaa ihan urakalla ja treenien lopussa ne alkoivat toimia 55 rimoilla. Alussa esteet olivat 60:ssä, mutta en usko, että syy oli rimojen korkeudessa. Tein lopussa päällejuoksut erilailla kuin alussa. En esim. tiedä häiritseekö Figoa, jos pidän siinä katseen samalla kun se hyppää? Pidin myös alkuun rintamasuunnan koiraa kohti ja vastaisen käden rintamuksella. Ehkä se jää kysymään ja ei keskity hyppyyn? Lopussa tein niin, että taakse törkkäsyn ja kierrä-käskyn jälkeen lähdin rohkeasti vedättämään, mutta keskityin vain omaan menemiseen eli pidin katseen eteenpäin. Tässä oli sekin hyvä puoli, ettei vahingossa etene liian nopeasti tai esim. kompuroi esteisiin. Vastaisella kädellä en auttanut ollenkaan, vaan ainoastaan koiran puoleisella kädellä tökkäsy. Kyllä Figo esteen nappaa ilman apuakin. Eli koira vain kiertoon jonka jälkeen keskity omaan menemiseen!

Treenasin myös takaakiertoja ja nimenomaan rohkeita lähtöjä. Eli hyppy, takaakierto ja hyppy. Näitä tein useampia ja joka kerta räväkästi vedättäen, eikä kertaakaan tullut rima alas. Tässäkään en pitänyt katsekontaktia koiraan, kun se teki takaakierron jälkeistä hyppyä. Luota siis koiraan!

Lisäksi pari vapautusta puomin päädystä. Keppien avokulman hakua. Tämä vaatii selvästikin vielä vahvistusta, sillä jos ympärillä on muita esteitä niin kepit ei ole se vahvin imijä. Nätisti menee kyllä silloin, kun eka välissä on lelu. Treenasin myös poispäinkäänöstä keppien alkuun ja siitä jatkona takana leikaten. Ensimmäisellä kerralla epäonnistui, kun Figo reagoi vahvaan kehuuni ja jäi kattomaan, että minne oikein jäit. Sen jälkeen tuli onnistuneita suorituksia. Kepeillä olen muutenkin huomaavinani, että kaikken eniten se innostuu ja yrittää, kun sitä kehuu kovaan ääneen.

Siinäpä varmaan tärkeimmät tällä kertaa.

Pasi