Palailtiin eilen Heinolan suunnilta joululomilta. Nyt on tietokonekin korjattu, joten pääsen illalla töistä kotiuduttuani päivittelemään kotisivuja! :) Sain pitkästä aikaa otettua vähän kuviakin.

Tokoiltiin vikoina lomapäivinä mökin parkkiksella ja porukoiden takapihalla.

Skippy oppi uutena seisomisen. Tai eihän se sitä varsinaisesti ole kunnolla oppinut, mutta osaa jo yhdistää käskyn ja liikkeen toisiinsa. Naksuttelemalla alkoi nopeasti tarjoamaan seisiomista, ja sitten  käskysana siihen.

Hitsit, olen nyt vähän kämmännyt sivulletulon kanssa...Skippy tulee nyt kivasti sivulle eri kulmista ihan pienellä käsiavulla. Mutta...nojaa tosi paljon minuun. Tyhmänä ajatelin, että ei haittaa vaikka onkin tiivisti vierellä ja hieman nojaa, koska haluankin sellaisen tiiviin seuraamisen. Enempi pk-maisen kuin toko-maisen. Noh, kun sitten en ole karsinut nojaamista, vaan palkannu sellasetkin sivulletulot, niin nyt nojaa sitten aika paljon...niin että melkein koko koira kaatuu jos astun askeleen sivulle. Kun otan vauhdista seuraamiseen (muutaman askeleen pätkiä) niin ne menee hyvin. Perusasentokin on sinänsä oikeassa kohdassa muuten, mutta "hieman" tiivisti sivuttaissuunnassa...En kyllä ole mikään himo pilkunviilaaja tokon suhteen, mutta tarttee sitä johonkin puuttua! ;-)

Maahanmeno on nopea ja osaa jo olla paikaillaankin pikku pätkiä. Tosin välillä tarjoaa seisomista kun pitäisi mennä maahan. Täytyy olla tarkkana, että ottaa joka suunnasta maahanmenoja, eikä vaan niin että seisoo ite tietyssä kohdassa koiraan nähden...

Pasi on varmasti vielä muakin vähemmän viilaaja tokon suhteen, mutta aika paljon ovat Figon kanssa seuraamista viilanneet! :) Figolla on tosissaan nyt intoa, mutta meinaa välillä edistää. Tähän nyt parhaiten auttoi tiheä namilla palkkaus oikeasta kohdasta. Parani selvästi eikä edistä pitkilläkään pätkillä nyt niin paljoa.

Pasi otti isin tekemällä uudella noutokapulla Figon kanssa sellaista innostavaa noutoa (vastoin yleistä bortsun noutoa, on Figon nouto ollut hieman hidas). Nyt Figo paineli kunnon vauhtia kapula suussa. Ei siis varsinaista noutoliikettä, Figo vaan sai juosta kapulalle ja kapula suussa ottaa juoksevaa Pasia kiinni!

Skippy palautteli kapulaa mulle hyvin ja sitten otin ihan vaan kapulan käteen nostoja ja kapulan pitämistä tossa edessä istuen.