Täytyypi tunnustaa, että tämä viikko on ollut enempi itsensä treenaamisviikko... Tai maanantai laiskoteltiin koko jengi viikonlopun treenien jäljiltä.

Tiistaina kävin juoksemassa ja tänne rekutkin pääsi mukaa. Juostiin eka puolituntia metässä, jolloin koirat tietty irti. Sitten puolisen tuntia kävelyteillä, joissa Figo suurimman osan kiinni ja Kippe irti/kiinni. En nimittäin pysty juoksemaan kovin pitkään niin, että molemmat vetää. Joutuu jarruttamaan senverta enempi, että pitemmän päälle penikat kipeytyy... Loppuun jäähdyttelyt niin, että molemmat jolkotteli vapaana. Kotona vielä naksuttelut molemmille. Nappulatynnyrin kiertoa stopeilla (Kipelläkin nyt molemmat sekä maahan että seiso vauhdista tosi super!), lätkän läpsimistä, noutoa...

Keskiviikkona käytii Pasin kanssa Opistolla hiihtämässä, ihan mahtavat olosuhteet ja hienot ladut. Täältä ei valitettavasti olla vielä löydetty latuja, joissa saisi hiihtää koirien kanssa...Puuhastelun alla on kyllä Heinolaan ensi talveksi valjakkohiihtovuorot. Torstaina kävin työkamun kanssa spinningissä, taisi olla viime kerrasta ainakin vuosi...oli vähän hakemista, kun ei tiennyt oikein miten jaksaa! ;-)

Tänään tehtii pitkästä aikaa aamutottikset lenkin päätteeksi (ennen töihin lähtöä -> liukuvan työajan etuja...). Kippe oli sekä hieno ettäs aikasta vallaton. Seuraaminen ihan näpsäkkää; sekä käännöstreeniä että pidempää pätkää. Ruudut ok, ilman lelua haki aikasta kauan oikeaa kohtaa ruudussa, mutta annoin itse pyöriä ja stoppasin kun oli oikealla kohdalla. Sitten vielä muutama niin, että lelu valmiina, niin saatiin taas varmuutta takaisin (tämä liike on siis vielä ihan vaiheessa). Jäävät ok. Mutta luoksetulo olikin se vallattomampi...ensin pari läpijuoksua "tule"-käskyllä (tämä siis se käsky josta voin stopata), sitten ihan suora perusluoksetulo. No Pönninenhän rysäytti ihan täpöillä päin, niin että itekin lensi mun oikelle puolelle...tästä vähän kyllä huomautin "heiiii" mörinällä. No uusiksi, tällä kertaa poikittain vasemmalle sivulle....taas vähän "mitä sä nyt touhuat"-mutinaa. Kolmas kerta toden sanoo, ja tämä niin kuin pitääkin kohtuu nätisti (no voisi aavistuksen enempi hidastaa) ihan suoraa eteen.

Figo höntsäili välissä ruutua pari kertaa (hyvin hakee keskelle ilman mitään apuja), seuraamista, jääviä... Figohan on oikeasti paljon taitavampi&varmempi tokossa kuin mitä Kippe vielä on, mutta kun sitä ei saa pelittämään kisatilanteessa, missä se paineistuu, ite jännittää, ei saa palkata...(tai varmasti joku taitavampi saisi, mutta en minä). Joten siksi käytän sanaa "höntsäilee", kun ei tehdä mitenkään tavoitteellisesti, ainoastaan koiran&omaksi iloksi.

Mun pitäisi nyt hommata ne ohjatun kapulat sekä uusia tunnarikapuloita, että saataisiin nämäkin työn alle... Tässä Figo on oiva apu, kun sillä voi eka testata kuinka opettaa (no onhan tämäkin yksilökohtaista)! :) Tai tunnarin olen Figolle opettanutkin, mutta ohjattua en koskaan yhdellekään koiralle...

Lopuksi kaksikko peuhasi pihassa leikkien kukkulan kuningasta isolla lumikasalla! Nauru