Maanantaina (16.3.) 3/4 kerta Oilin tokokurssista. Viimeksi kun tehtii kisamaisesti ruutu, seuraaminen ja metskuhyppy, niin tällä kertaa sitten luoksetulo, liik.istu sekä tunnari. Ja nämä siis tulevan viikon "kotiläksynä" taas. Meillä suurin treenattava tossa luoksarissa, että tajuaa sen kunnon stopin idean ja pitää (sitäkin) tärkeänä. Joo ja lopussa tuli suoraan sivulle, ei eteen?! Mutta tuli niin hyvin, että eihän sitä olisi tuomari tiennyt ;) Istumisessa ei sinänsä mitää, oli vähän nihkeä, eli voisi olla nopeampi. Istui sentäs ilman apuja! Mutta stressataan siitä sitten kun muu treenattava loppuu kesken :D Tunnari oli aikas hyvä noin kisamaiseksi suoritukseksi. Ainoastaan joku ihme härö, kun luovutuksen jälkeen tulisi sivu, niin Wiu jostain syystä oli kovasti rynräämässä takaisin kapuloille?!

Alussa taas paikkikset (kera Oilin mukana tuoman häiriöääni CD:n). Makuu hyvä, istumisessa alussa vähän pää pyöri levottomasti. Treenikerran lopuksi vielä rivissä EVL-tyyliin alas&ylös käskytyksiä. Aika paljon Wiu nyt mokaili näissä -joko kuunteli naapuria tai sitten istui kuin transsissa sivulla kuuntelematta muakaan. Toki sen kanssa näitä ei ole tehtykään kuin vasta tuolla kurssilla.

F.jpg
Saikkupäivien fiiliksiä. Vaikkei koirat saikulla olleetkaan, niin hyvin riitti mulla unikavereita.
Kaikki kolme tunki ihan viekkuun koko ajan.

Sitten tämän viikon maanantaina kurssin vika kerta. Olin maanantain (ja tiistain) töistä saikulla kunnon flunssan takia, eli jos olisi ollut mitkä tahansa perustreenit tai vaikka joku välikerta kurssia, niin olisin jäänyt kotiin nukkumaan... no nyt mentiin sisulla. Ekana taas kisamainen setti; ruutu, kaukot ja hyppynouto. Ruutu oli aikas kiva, ei isompaa huomautettavaa (Oilillakaan ;) ). Kaukot tiesin, että ei tule onnistumaan ja jäätiikin jankkaamaan sitä ekaa M-I -vaihtoa, että saatiin edes se onnistumaan... Sitten hyppynouto. Tässä heiluttelin kättä muutaman xtrakerran ja mulkaisin pahasti kun oli niin täpäkkänä. Auttoi ja tekikin ihan nätin noudon. Olisiko ollut palautuksessa kuitenkin vino...? Ja vähän vajaa pa. Korjasin nämä, eli sikäli ei ollut kisamainen (no ei ollut noi kaukotkaat). Loppuun vielä suora luoksari käskytyksellä, että pääsin kunnolla palkkaamaan.

Treenisetti tehtiin niin, että kolme koiraa teki yhtä aikaa kentällä ja Oili kävi vuorotellen jokaisen luona. Wiu oli tässä aika kiva. Itekseen tein hyppynoudon aloituksia (ja yhden noudonkin), pätkiä seuruuta, pa-treeniä, eteentuloja ja Kiira liikkuroi meille pari tunnaria. Oli nätisti kapuloilla, mutta huomasi kuitenkin pienen epävarmuuden siinä, että kovasti tarkasteli ja varmisteli ennen kuin "uskalsi" tuoda oman. Ei sinänsä haittaa tässä vaiheessa, ei kuitenkaan jäänyt kiinni esim. muihin koiriin tai liikkuriin. Sitten Oilin kanssa tehtiin niitä (hiton) kaukoja. Olipa taas jähmeää pitkältä matkalta nousut (ei keskittynyt ollenkaan)... eka taisteltiin M-I ja sen jälkee M-I-S... Sitten laitettiin Wiu hommiin niin, että Oili makasi sen edessä, tuijotti ja houkuttelin. Ja mä käskyttelin kaukoja siitä n. 5m päästä. Kylläpä oli tämänkin alkuun vaikeaa, mutta alkoi kuin alkoikin sujumaan!! Wiu kyllä selkeästi nyt yritti, vaikka ei helppoa ollutkaan!

Flunssasta huolimatta olin nyt oikein jämäkkänä ja selkeänä Wiulle ja oli kyllä ilmeeltään heti parempi. Oilikin kommentoi, että nyt oli aivan erilainen. Oikeasti hommissa. Ja mikä parasta, ei tullut yhtään haukkua liikkeiden välissä kehuessa! Kuulema haluaisi nähdä Wiun vielä jollain kurssilla, kun olisi kiva nähdä mitä siitä saakaan irti. On niin potentiaalisen oloinen, vastaa hyvin koulutukseen ja sen kanssa kuulema pääsisi pitkälle! (jos ei olisi agilityä ja jos itse olisi taitavampi ;) )

Ihan loppuun vielä seuraavan ryhmäläisten kanssa maahan-sivu -käskytyksiä ja paikkis. Wiu oli jotenkin tositosi väsynyt ja paineistunut. Ei hyvä ollenkaan. Tätä tehtiin vielä aikas paljon... olisi ite pitänyt tajuta lopettaa... Sentään lopun paikkiksen helpotin niin, että jäin näkyviin, kun tosissaan oli pitkästä aikaa niin kovin epävarmana. Eli sikäli saatiin onnistunut lopetus.

Muutoin itekseen tehdyt treenit tässä välissä on olleet enempi ja vähempi vääntöä ja epäonnistumisia. Että ihan oikeasti vielä mietin, kannattaako sittenkään vielä lähteä kisoihin... Ajatus kuitenkin olisi, että tulisi 1-tulos. Mikä tällä hetkellä on enemmän kuin epävarmaa. Sinänsä ihan luonnollista, että treenit ei ole sujuneet "vanhaan malliin", koska olen nyt vaatinut enempi ja vähän haastanutkin koiraa. Ei siis pelkästään sitä mulle tyypillistä "helppoa&kivaa" ;) (paitsi eilen takapihalla oli pakko tehdä onnistuneet kauko&pa-treenit, ettei ihan joka kerta ole tahtojen taistelua, heh)

Tulipas nyt tällainen Wiu&toko -päivitys. Seniorit tietty humpanneet lenkkejä ja pientä kivaa kotona. Ja Wiu aksaa tokon kyljessä. Maaliskuussa "luovutan" Wiun taas agilitykoiraksi... että ehtii tekemään vähän kuntotreeniäkin sille, kun joka ilta ei ole jotain lajijuttua tai sitten pakollista vapaata. Eli sitten toko taas jää odottelemaan ensi talvea... nyt kun vielä oli agilityssä tuo juoksu-A -projekti, niin sekin vaati enempi treeniä kuin ilman sitä olisi tarttenutkaan sillä saralla tehdä.

Kävin tiistaina toisen saikkuillan ratoksi kuuntelemassa Jari Kantoluodon luennon "Yhteistyö koiran koulutuksessa". Oli siis PK-tottiksen näkökulmasta, mutta pitkältihän tuo pätee kaikkeen kouluttamiseen. Suurimmaksi osaksi tuttuja juttuja, mutta hyvää kertausta. Ja onhan tuollaisia mielentila -juttuja vaikea opettaa noin luennoimalla, kun kaikki kuitenkin pitkälti perustuu omaan tekemiseen, ajoituksiin, koiran lukemiseen ja moneen moneen muuhun sellaiseen asiaan, mitä on vaikea vaan selittää. Luennosta voisin tehdä eri postauksen jos jaksan :)

Aijuu, nyt on muuten lentoliputkin varattu EO-kisoihin, hotellin lisäksi. Oli hauska varata lentoja vielä syntymättömälle lapsellekin :D