Tein aika tiiviin pyöritysradan, mahdollisuuksia oli erilaisiin ohjauksiin. Figon kanssa rataa eri tavoin, välillä hyvin, välillä huonommin. Koirassa ei ollut vikaa, mutta omat ohjaukset ei aina osunut ihan kohdalleen, mutta kaikkea pitää kokeilla ja mukavuusalueelta poistua. Figo ampuili kivasti joka suuntaan ja otti A:n kontaktit kivasti vaikka pysähdyin viereen. Kerrankin maltoin ottaa kunnon pysäytyskontaktit.

Ainoa oikeastaan mikä jäi hieman kaivelemaan oli niistot, jotka yhdessä kohtaa vähän levisivät. Selvästikin niistot ovat vaikeita, kun koira tulee sivulta siivekkeen suuntaisesti ja lähteäkään ei voi aiemmin, kun muuten leikkaisi koiran linjalle. Ehkä kovempi käskytys voisi tehota?

Treenasin myös kaivelemaan jääneitä päällejuoksuja. No eivät ne tänäänkään oikein alkuun lähteneet. Rimoja tuli lähes joka kerta alas. Viimeisessä sarjassa pyysin Vuokon kattomaan viereen, kun itse ei näe miksi rimat putoavat. No ensimmäisellä nykäsyllä ei yhtään rimaa alas, mutta Vuokko sanoi, että Figolla jää herkästi takajaloista laskutelineet alas ja siksi rimat putoavat. Tätä hieman epäilinkin.

Sitten kokeiltiin kunnon vedätystä, nyt se pudotti kiireissään riman etujaloilla. Seuraavalla kerralla nätti hyppy ja rima pysyi ylhäällä. Loppuun treenasin vielä sitä, että luotan koiran menevän takaa kakkosesteelläkin vaikka olen jo toisen esteen ekan siivekkeen ohittanut. Ongelma on siis ollut, että vaikka ekalla esteelle saan hyvin etumatkaa niin joudun odottamaan koiraa seuraavaan takaakierrätykseen, kun en luota että se menee takaa, jos olen reilusti edellä. Figo on herkästi tupannut väärältä puolelta, jos olen liikaa edellä. Tähän auttoi selvempi käsinäyttö takaakiertoon. Kaksi estettä meni tosi kivasti, niin siihen oli kiva lopettaa.

Treenien lomassa kokeilin vähän muidenkin koiria. Kivaa oli ja mukavasti menevät muutkin dogit.