Perjantaina Karjalaisen Marianne oli vetämässä meille treenit. Ainakin seuraavanlaisia muistettavia/treenattavia kohteita löytyi:

Niistoa on treenattava, kun koira lähestyy vauhdikkaammin. Älä päästä läpi vaan katso, että se ensin kerää itsensä. Sijoitu melko keskelle rimaa. Pienen treenin jälkeen tulikin hieno suoritus, tosin matalammalla rimalla.

Kepeille viennissä, mene itse loppuun asti näyttämään, jos ehdit, sillä Figo tulee lujempaa loppuun asti. Itsekin kyllä hakee, mutta silloin lähestyy varovaisemmin. Figo kestää hyvin päällejuoksun keppien päädyssä. Tein useampaan otteeseen, eikä kertaakaan pompannut pois.

Rytmityksen kanssa treeniä. Jos ei ole tarvetta vedättää, älä vedätä. Hae koira mielummin putken suulta ja anna sen itse hakea hyppy, näin tulee hieno valssimutka. Toisaalta älä jää liikaa odottamaan koiraa, jos pitää lähteä ajoissa liikkeelle.

Lauantaina oltiin Niinun koulutuksessa. Figolla alkoi jo vähän väsy painamaan, ja niin alkoi ohjaajallakin. Flunssa on yrittänyt jo muutaman päivän puskea läpi ja lauantaina ei enää oikein jaksanut tsempata. Jotain tästäkin koulutuksesta kuitenkin jäi käteen:

Sylivekki-jaakotuksessa, älä jarruta koiraa liikaa, vaan mielummin pienempi jarru ja ajoissa liikkeelle. Lyhyessä matkassa ajassa voittoa puoli sekunttia. Sijoitu myös hieman irti esteestä, niin saat helpommin pyöreyttä.

Eniten harmia aiheutti takaakierto-valssit. Ne leviää Figolla pahasti. Sen kyllä olen tiennyt aina, mutta nyt se korostui yhdessä kohtaa, kun ulkomutkassa oli houkuttava este. Eli vahvista luoksetuloa tai keksi jotain muuta tilalle.

Yllättäviä ongelmia oli myös päällejuoksun ja umpikulma keppien haussa. Välillä kulma kepeille oli kyllä vaikea, johtuen valssin leviämisestä, mutta treeneissä nämä keppien sisäänmenot ovat kyllä menneet hyvin. Ehkä Figo oli jo vähän väsynytkin, eikä jaksanut enää niin keskittyä. Vähän laiskasti eteni kepeillä. Toisaalta pitkän tauon jälkeen tehtiin poispäinkäännös keppien päätyyn ja se onnistui kivasti.

Yhdessä kohtaa oli myös yllättävä ongelma, kun Figo tuli putkesta pihalle. Ulostulon lähellä oli kepit. Sen sijaan, että se olisi tullut luokseni hypylle se nappasi aina kepit. Jälkikäteen mietin, että se johtui todennäköisesti siitä, että koska vahvasti käskytin sen ollessa putkessa, Figo on tottunut, että se tarkoittaa, ole skarppina, kun tulet ulos putkesta. Nyt ne kepit sattuivat olemaan siinä ensimmäisenä, ja käskytyskin tuli sieltä suunnasta. Eli tässäkin, kun kerran olisi ollut mahdollisuus, parempi olisi ollut hakea Figo putkelta, muuten se terävänä poimii kaikki muut esteet matkan varrelta.

Sunnuntaina epiksissä Schapendoes Alman kanssa. Lähdin flunssaa uhmaten kilpailemaan Alman kanssa. Emme ole ehtineet treenata vasta kun muutamia kertoja, mutta hyvinhän se sujui. Saimme medimölleissä kaksi nollarataa ja voitimme luokan! Matkalle mahtui sokkari ja poispäin käännös, aikasta hyvin heti ensimmäisissä kisoissa. Pitää vain oppia enemmän luottamaan koiraan, ja laittaa treeneissä sille paljon kaukopalkkaa. Vuokko sitten seuraava veto?

Nyt aivan rättiväsynyt olo. Ratojen jälkeenkin puuskututti ihan kunnolla. Taitaa olla flunssa tulossa.