Lauantaina käytiin kisaamassa Riihimäellä kaksi hypäriä ja yksi agirata.

Eka hypäriltä saldona vitonen. Loppusuoralla oli tokavikana esteenä okseri josta jälkimmäinen rima napsahti alas. Figo oli hieman nukuksissa. Kisat alkoivat puoli tuntia aiemmin joten alkurutiinit jäivät vähän vaillinaisiksi. Piti lähdössä vilauttaa Figolla edellä lähtevää koiraa jotta se tajuaisi mitä ollaan menossa tekemään

Agilityradalla päätin ottaa A:lla pysäytykset, kun teki viikolla niin hyviä suorituksia. Halusin nähdä että tekee saman myös kisoissa ja tekihän se. Kepeille laitossa oli vähän säätöä joko käskytin liian varovaisesti, tai sitten omat signaalit näyttivät hypylle. Järkevin olisi varmaan ollut leikkaus koiran takana, niin olisi voinut olla selvästi näyttämässä mihin jatketaan. Heti keppien jälkeen oli seuraava säätöpaikka kun päällejuoksussa (selkäytimestä) varmistelin ja en käskyttänyt Figoa. Se taisi jo bongata lähtöhypyn, joten mutka hieman pitkäksi. Sen jälkeen ihan hyvää pätkää, kunnes puomin alastulossa jäädyin. Piti ottaa vähän stoppia mutta jäin hiljaa hokemaan vain mielessäni että "osu,osu" ja osuihan se   Nolla, sij. 11 / 74.

Viimeisenä oli hypäri. Hieman alkoi jo väsy tulla puseroon, kun iltakin hämärtyi. Näin kun rataa tehtiin ja totesin että voi heittää nollat roskakoppaan. Hieman siinä vitsailin että olisi voinut se rima pysyä ylhäällä. Mutta mutta. Mehän Väänneettiin se nolla!!! Alku oli ei yhtään mun mieleen, nopeita vääntäviä kulmia joissa tiesin että Figo tulee päälle. No kun alkusuorasta selviittiin sain hieman fiilistä tekemiseen ja hippulat vinkuen ehdin tekemään valssin pituuden taakse, kun sokkariakin siihen mietin. Kepille tein sitten ihan sävellyksen, yks kaks leikkasinkin jo ennen hyppyä, kun piti leikata vasta hypyn ja keppien väliin, mutta hyvinhän se meni . Nyt maltoin odottaa Figoa putkelta, mutta samalla tuli hieman kiirus loppusuoralle. Loppuun piti tehdä joko päällejuoksu-persjättö tai valssi. No en ollut päättänyt mitä teen ja varmaan nollakin jo tuli mieleen. Jäädyin ja en tehnyt mitään kunnolla. Figo meinasi tulla ohi tokavikasta hypystä, (näin muuten kävi tosi monelle) sain kuin sainkin sen taisteltua yli ja vielä viimeisenkin, YESSSSS!!!!! Tuplat ja apina pois harteilta. Sij. 5 / 61.

Hyvää:

  • Figo pysyi kiltisti lähtöviivalla
  • Kiva keinu, kepit ja A
  • Hyviä kohtia radoilla
  • Tasaisuus

Jatkossavaa parannettavaa monia juttuja mutta tässä muutamia:

  • Varmistelu pois, samoin odottelu ja saattelu
  • Valsseista taka-askel tepastelut pois, suunta kohti seuraavaa estettä
  • Päätä mitä teet radalla ennen kuin menet sinne

Suurkiitokset Katille kuvaamisesta ja Eralle lenkkiseurasta!


Täältä tullaa Nastola&Seinäjoki