Tänään oli aivan kuitti olo kun tuli töistä. Viikko töissä oli aika hulinaa ja unetkin jäivät välillä vähän huonoiksi, kun tyhmät työasiat pyörivät mielessä. Mietinkin treeneihin lähtiessä että onnistuukohan tänään mikään.

Ensimmäiseksi otin puomia, ylläri. Tein ihan yksin, heitin lelun 5-7 metrin päähän puomista, vein koiran alkupäähän, hetsaamalla lähetys. Lopputuloksena aivan paska hiipimissuoritus. En hyväksynyt vaan vähän toruin, että mites noin. Noh, tämä ei toiminut sitten ollenkaan. Otinkohan 4-5 toistoa ja viimeisellä laitoin lelun ihan päähän avatakseni "lukkoa", niin ei enää halunnut nähdä koko lelua vaan juoksi ohi. Päätin että lopetetaan tähän, ennen kuin menee hermot.

Seuraavalla kierroksella tein radan alkua, joka oli osittain matkittu edellisistä Hyvinkään kisoista jossa mämmin muuten hyvän radan ottamalla hylyn kepeille viennissä. Siis otti houkutusesteen kepeille vietäessä. Se jäi sen verran painamaan, että halusin tilanteen uusiksi. Nyt ei ollut ongelmia, tai kerran taisin toistaa mokani kun otin varmaan kymmenen kertaa ja välillä eri tavoin.

Huomasin, että Figo alkaa jo hienosti kestää ohjaajan irtoamisen kepeillä eli voin lähteä rohkeasti sivulle ja eteen ennakoimaan tulevia kohtia. Mageeta :) kun on kateellisena kattonu muiden koirien menevän niin hienosti kisoissa. Vielä kun itsekin uskaltaisi kokeilla tuota kisoissa. Kepeillä on kanssa ollut ongelmia toisensa jälkeen ja on varmaan hyväksyttävä tuon koiran kohdalla että kepeistä sekä kontakteista ei enää koskaan saada kovin kummoisia näin jälkikäteen hinkattuna. Esim. kepeillä tosi usein tuntuu toistuvan se että umpikulmasta Figo helposti menee eka välin ohi. Avokulmat ovat sitten aivan oma lukunsa, saati vauhti.

Lopuksi höntyilin vaikka mitä ja koira oli aivan puhki. Treenattiin esim. vedätystä, että rimat pysyy ylhäällä. Vuokko sanoi, että Figon niin hyvä hyppytekniikka ei nyt ollut oikein kohdallaan. Liekö ollut jo niin väsynyt. Noh nyt sillä on aikaa lepäille keskiviikkoon asti :)

Nyt kun Riikka on ollut mukana välillä kuvailemassa niin on huomannut liikaa huitovani käsillä. Olen pyrkinyt muuttamaan ohjausta vähän flegmaattisemmaksi ja pitämään kädet kurissa. Ainakin tuntuu, että esteet pysyy paremmin ylhäällä.

Pasi