Arkielämään tuli tällä viikolla pieni muutos, kun Pasi alotti uudet työt. Koissut on nyt siis ensimmäisiä kertoja elämässään yksin kotona piiiitkät työpäivät. Opiskeluaikaa kun harvoin tuli pitkiä yksinoloja, kun luentoaikataulut meni usein ristiin että toinen oli aamun kotona ja toinen sitten iltapäivällä. Noh, saavatpahan kunnolla levätä päivisin....ja ei näytä olevan ongelmia yksinolon suhteen (ei ollut odotettavissakaan kyllä).

Illalla on sitte energisia koiria valmiina touhuilemaa (kun vielä ohjaajatkin olisi yhtä energisia)! 

Tiistai & torstai taas vakkari agilitytreenit. Lähdin eilen pitkästä aikaa mukaa treeneihin, kun sain Katrin lenkkiseuraksi. Eli lenkkeiltiin alkuun kun Pasilla oli koulutusvuoro siinä ennen omien koissujen treenaamista. Käytii lammella ja Figo suoritti kesän ekat kunnon uinnit hyppyineen (mökillä lutraamisia ei lasketa)!! Onnellinen pieni nahkiainen Muutenkin oli vauhti päällä koira kolmikolla!

Kävin ostamassa itelleni uudet patikointi Gore-Tex kengät Hlan Partiokaupasta -hyvillä koirakaveri -alennuksilla tietty kun Marin Timo on siinä töissä! Nyt vaan koeajamaa niitä ennen Pyhän reissua!

Sitte auringon paisteesee kentälle kattelemaa kisaavien treenejä. Figo teki aikasta lyhyet pätkät kun lauantaina on Oreniuksen koulutus. Eka kontakti - keppitreeniä. Keppien haku & yksin suorittaminen on parantunut huimasti (toim.huom! on kyllä edelleen huimasti jäljessä huippukoiria, ettette nyt vaan luule että Figosta on kehkeytyny joku superpuikkaaja!). A:n kontaktit oli nättejä myös, katse eteen ja hyvin loppuun vaikka Pasi jäi taakse.

Sitten pikku hyppy - putki -rataa. Jaakotus toimi tässä Figolle, mutta oli Pasilla taas vähän muuntautumista, kun oli ensiksi treenannu pätkää Pönnisen kanssa, joka kääntyy vähän erilailla. Figo reagoi kroppaan & hartia linjaan parhaiten, sille on vähän se-ja-sama minne ne kädet heiluu ja osottelee. Jos käsiin vaan luottaa niin kyllä kurvit leviää!! Tosi ajoissa vaan oma rintamasuunta oikein, niin toimii.

Skippy teki paria eri pikku radan pätkää. SIllä on hypyt jo ihan hyviä JOS tietää ajoissa minne rata jatkuu. Jos sen täytyy kysellä suuntaa niin tulee sellasia jänisloikkia / rimat tippuu helposti. Nyt pääosin medirimoilla, loppuun testiä maxeilla -ok. Kääntyy ja reagoi nopeesti, vähän saisi tulla vielä lisää omatoimisuutta ja röyhkeyttä hakea esteitä. Nyt kyselee nii-in kiltisti aina mitä seuraavaksi, eikä varmasti tee omia ratkaisuja. Ihan päinvastoin kun minä-itse-tiedän-kaiken-Figo! :)) Näiden välimuoto voisi olla passeli!

Kipelle tuli treenauttua taas eri ohjauskiemuroita (takaaleikkaukset, jaakotukset, twist, valssit, niisto....). Se lukee käsiäkin, ohjaajan liike / rintamasuunta ei ole nii-in tärkeä).

Hyvin meni molempien treenit!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Mulla jäi sitten päivittelemättä maanantain & keskiviikon tokot. Tokoilin yksinäni / Pasin kanssa siinä lähikentillä. No eipä niistä oikein muuta kommentoitavaa olisi ollutkaa, kuin että kaikki on levällään...pahasti levällään. Kannattaakohan edes lähteä kisailemaan....? Ei kannata. Mutta kaitpa sinne Mikkeliin menen ihan siksi että Tanja saa matkaseuraa, kun kerran houkuttelin senkin ilmottautumaa! Mennää ihan sitte vaa testailemaa kisakehää mitkä liikkeet pysyy kasassa, mitkä ei....

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Pasi oli lauantaina Figon kanssa Oreniuksen Juhan valmennuksessa jossain-Lohjan-tienoilla(?). Pojilla oli kulkenu aikasta kivasti! (ainakin senverran iloinen mies tuli kotii). Kepitkin oli menny FIgolta ainoana ryhmässä ilman mokia joka kerta, joten Juha oli epäilly, että keppi-kammo on vaan Pasin korvien välissä. Mutta kyllä se oikeasti taitaa olla Figonkin korvien välissä, se vaan tsemppasi!

Laittelen valmennusradan tähän kunhan Pasi saa sen. Muuten saaki isäntä ite selittää touhujaan jos jaksaapi

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntaina (äitienpäivänä) oli taas tehopäivä!

Ensin hakumettälle ja sitten agilityy.

Saatiin uusia treenimettiä Taijan kautta Vierumäen Korkeen kylästä. Sinne mahtuukin kunnon pitkät radat sitten tarvittaessa! Nyt tallattiin perus ALO-rata kuudelle pistolle.

Skippyn treeni:

 

Mun oli tarkoitus tehdä helppo (koiralle) itseluottamuksen nostatus treeni, mutta koska menimme ihan uuteen maastoon ja koska kuitenkin tallattiin 100 metrin rata, oli jotenkin pakko käyttää se kokonaan.... *ahneus iski nyt kun pääsee jo ajamaa koko rataa ilmasuineen*

Nyt ei menny ihan niin unelmasti kun on menny edelliset pari treeniä. Ehkä ne onkin menny liian hyvin..?!

Näytettiin 1. ja 2. piston haamut samaan aikaan. Heti ekalla pistolla tuli sellanen sekaannus, että Marida käveli etulinjan suuntasesti menevällä tiellä Kippeä vastaan just´ kun lähetin koiran pistolle. "Kohtasivat" puolessa välissä ja Kipeltä selvästi hajosi ajatus ja kääntyi sitten hetken mietittyään aluetta eteenpäin...kutsuin pois -> uusi lähetys ja nyt kaikki meni hienosti ilmaisua myöten (maalimieheltä oli käsi ulkona piilosta, kun en vielä ihan luota että hokasee umpparit).

Sitten tyhjä joka oli hieno (se haamu oli siis tullut pois sieltä kuten pitikin).

Kolmas oli mun moka -huusin koira pois pistolta ennen kuin oli löytänyt ukkoa. Tai siis tuli pois mun hihkunnoista, kun hihkuin että kuulee missä menen....eli uusi yritys ja nyt hyvin.

Neljäs oli hyvä, pitkä pisto ojan ylityksineen!!

Viides oli tyhjä. Tässä vähän neuvoteltiin poiston suunnasta ja muutenkin oli jotenkinn ihkeä lähtemään?! Siis lähti mutta selkeästi epävarmasti? Ekalla lähti eteenpäin vinoon -> kutsuin pois, uusi lähetys -> nyt sitten kohti edellistä keskipiiloa... -> kutsuin pois -> ja kolmannella hieno tyhjä. Eipä ollakaan aikoihin keskusteltu minne mennää, nyt joutui vähän vaatimaan. Ehkä näistä joskus voi olla pidemmällä tähtäimellä hyötyäkin, vaikka tietty siinä hetkessä vähän pännii...

Kuudes, valmis ja siis viimeinen. Tämäkin vaati kaksi lähetys että meni niin kuin piti ja piilolle.

Voihan huokaus, joten jäi vähän kökkö maku treeneistä, vaikkakaan ei mitään katastrofaalista tapahtunut. Ei vaan mennyt kuin ajatus niinkuin aiemmat kerrat! Taisin tottua jo liian hyvään!

No tänään mennää Elinan&Katrin haku ryhmää vierailemaa ja tehdään sitten oikeasti helppo ja motivoiva treeni!! Ei tyhjiä ja suorapalkalla.

Sitten me taukoillaan hausta pari viikkoa muiden kiireiden takia.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntain aksat

Kiikutin pikku-Pönnisen suoraan hakumettältä agilitykentälle (thank god tuo jaksaa touhuta kun tätä lajivalikoimaa on nyt kertyny).

Tekivät lauantai valmennuksessa olleen radan alkua sekä toisessa pisteessä pientä ohjaus/irtoamis treeniä.

Skippy oli hurjan hyvä tänään agiliidossa!! Teki tosi tiukkoja mutkia ja reagoi oikein Pasin ohjauksiin eikä roiskinut rimoja (rimat noin 50cm). Löyty jopa hieman sitä Pasin kaipailemaa röyhkeyttä hakea esteitä vaikka Pasi jo vaihtaa suuntaa seuraavalle! 

Figo oli taas tällä kertaa vähän p***a, ehkä se taas kompensoi kun oli edellisenä päivänä nii-in hyvä? Sanoin vaan, että se pitää huolen ettei kartturilla nouse osaaminen hattuun, hih. No ei se oikeasti aivan paska ollut, mutta kuutamolla kyllä. Teki vähän omiaan tai siis ei reagoinut ohjauksiin kauhian kivasti. Sille pitäisi keksiä oikeasti toimiva jarrutus käsky, ettei leiskauttelisi hyppyjä kolmen metrin pituisiksi..!

En tiiä koirista, mutta allekirjottanu oli aika sippi tuon kuuden tunnin ulkoilurupeaman jälkeen! Oli kiva mennä onnittelemaa äitiä, kun oli sienipiirakkaa ja kääretorttua tarjolla!