Ensimmäinen viikon kesälomapätkä alkoi torstaina. Perjantaiaamusta lähdettiin työntelemään kohti Rovaniemeä, jonne saavuttiin 10 tunnin ajon jälkeen. Ajeltiin sellai leppoisasti muutamia pysähdyksiä tehden, ei siis oltu liikkeellä yhden pysähdyksen taktiikalla.

Perillä Pasi kävi hoitamassa ilmottautumisen maajoukkuekarsinta -kisoihin ja käytiin ihan kunnon lenkki Ounasvaaran maisemissa. Majoituttiin melkein kisapaikan vieressä Lapland Sky hotellissa. Täytyy todeta, että kyllä on graafikko -kollegat tehneet hyvää työtä, senverran edustavammat oli nettisivut kuvineen, kuin itse paikka todellisuudessa ;) Sijainti ja lenkkimaastot toki aivan nappi, mutta itse hotelli ei niinkään. Noh, ei nyt kuitenkaan mitään suurempaa puutetta. Hieman liian lämmin huone oli se isoin miinus...

Lauantaina (huonosti nukutun yön jälkee) aamusta tipautin Pasin&Wiun kisapaikalla ja lähdin Koposen kanssa takaisin Kemiin päin. Päämääränä PAEK2 Kemin Yöttömän Yön kokeissa. Täytyy todeta, että oli oikein mukavan leppoisat kokeet ja järjestelyt toimi ihan (väljän) aikataulun mukaisesti. Ihmiset (kanssakilpailijat&tuomarit) oli ystävällisiä ja oli kiva (vaikkakin pitkä) koepäivä.

Koponen-normal.jpg
Etsijäkoira :D

Kunnon avajaisten jälkeen EK-koirat (kaikkinensa 9kpl) suuntasi maastoon. Ekana jälki. Janalla Koponen lähti vinoon, joten kutsuin takaisin. Sitten suoraan. Siis todellakin suoraan eteenpäin. Ohitettiin janan takamerkki ja odotin koko ajan milloin tuomari huutaa meidät takaisin janalle. Mutta ei, mun hahmoituskyvyn mukaan jälki todellakin lähti suoraan janamerkkien suuntaisesti. Kaikki kepit nousi, joten 59/60 pistettä. Mun Endomondo näytti pituudeksi 700m, jäljesti hyvin ja tarkasti.

Sitten haku. Tässä kävi jotain ihan outoa... Pisto oikealle, tosi hieno tyhjä. Vasemmalle kapeampi pisto. Toinen hieno tyhjä oikealle. Sitten joku vaisto käski mua lähettämään vähän takaviistoon uudelleen kohti vasenta etukulmaa. Ja sinne lähti. Tuli rullan kanssa (hyvin loppuun asti). Näytölle. Meni 15m ja pysähtyi kuin seinään. Odottelin hetken. Skippy vaan katseli mua ja välillä piilolle. Ei liikkunut tasan senttiäkään... Takaisin keskilinjalle. Uusi lähetys. Haki rullan ja nyt aivan vauhdilla piilolle asti. Siis mikä lie ihme bugi se eka näytölle meno?! Kolmas tyhjä oikealle ja sitten nousi vasemmalta lähipiilosta toinen ukko. 64/70p. "valeilmaisun" takia.

Haku mua nyt kaikkinensa huolestuttaa... siinä on ollut ihan liikaa erinäisiä ongelmia ja epävarmuutta koetilanteissa... pitäisi saada takaisin se varmuus ja into(?) mitä oli avoimen luokan aikoihin...

Suoraan lennossa hausta esineruutuun. Sinänsä liikkui hyvin ja kävi aluetta sitkeästi läpi, mutta ilmeisesti nenä oli jäänyt hakualueelle. Ajanpuitteissa nimittäin nousi vaan 1 esine... heti tuomarin sanoessa aika toi toisen. Ja treeninä saatiin nostaa vielä kolmaskin, kun oltiin vikoina esineruudussa :) 15/30p.

Pudotettu ja tarkkuus molemmat 20/20p. Pudotetussa kyllä mun makuun huono "seuruu"osuus, muuten hyvin. Tarkkuus tosi jees, meni ehkä 10s.

Tottikseen päästiin joskus kuuden aikoihin illalla. Tasamaaliikkeet kaikki tosi kivasti, erinomaista/ erittäin hyvää, mutta molemmat esteet kiersi palatessa... joten 85p.

Näin ollen kasassa II-tulos ja EK2 !!! Kylläpä oli vaihteeksi kiva onnistua kokeessa ;) Saatiin oikein ruokasäkkikin ym. palkintoja, mikä on PK-puolella harvinaista, siis palkinnot.

Samaan aikaan Rovaniemellä...

Pasi&Wiu siis kisasivat maajoukkue paikasta. Ekalla karsintaradalla (hypäri) eka rima alas (eli 5) !! Tässä oli ajanottolaitteiden "siivekkeet" sellai vähän hassusti kaukana varsinaisista siivekkeistä, joten tämä varmasti hämäsi Wiun ponnistuksen arviointia.. tai sitten se oli vaan tilastotappio se rima. 3. nopein aika olisi ollut, mutta ei auta.

Agiradalle sitten pienellä puristuksella "pakkonollaa" tekemään. Tulihan se sieltä ja samalla lippu sunnuntaille!

20140629_4MG_7736-normal.jpg
Kisa-asu MM-fudiksen henkeen ;)
kuva Jukka Pätynen

Sunnuntaina aamusta eka agirata. Hienoa rataa kunnes Pasille pieni ohjausmoka ja niinhän se saippua lipsahti väärälle hypylle, joten HYL. Päivän keskimmäiselle radalle (hypäri) kaikki tai ei mitään -asenteella (todellakin Asenteella!). Tällä kertaa tulos oli ei mitään, eli HYL räjähtävän alkuradan jälkeen...

Tässä vaiheessa tietty joukkuepaikka oli menetetty, joten vikalta agiradalta sitten vaan kivaa lopetusta tekemään. Nolla ja sijoitus taisi olla 4.

Kokonaissijoitus kahdella nollalla 12. / 120 (tai jotain sen suuntaista). JOS se vkonlopun eka rima olisi pysynyt... ei vaan, varmasti kaikki voisi jossitella montakin kohtaa! Eikä vähiten esim. Janne Twixyn kanssa. Wiu on aikas pähee agikoira, vaikkei nyt tänä vkonloppuna onnistunutkaan ihan nappiin. Olisihan se kolme ulkomaan kisaa yhtenä syksynä ollutkin aika rankkaa ;)

Onnittelut vakuuttavaa työta tehneelle Janitalle&Fu´lle, siinä ei paljon epäselvää jäänyt, onko edustuspaikka ansaittu! Muutenkin hienon maxijoukkueen Suomi sai! On täällä taitavia ohjaajia & nopeita koiria -ilo katsella näitä kisaajia & tällaisia kisoja :)

Nyt ollaan Pyhän tunturimaisemissa. Lenkkeillään & rentoudutaan täällä neljä päivää, ennen kuin tullaan kotimaisemiin Katrin&Jonaksen häitä juhlimaan.