Perjantaina lähdettii töitten jälkee mökille, kun jouluna viimeksi käyty. Illan sai taas olla pipo päässä sisälläkin, ennen kuin mökki alkoi peruslämmöstä lämpenemään :D Lauantaiaamu lorvittii laadukkaasti au pairit Lontoossa –laatusarjaa katsellen, olikin ihan uusi tuttavuus tässä laatusarjojen joukossa (mm. Ruotsin miljonääriäidit, Rekkukuskit jäällä yms.). Onneksi oltii Sannan kanssa sovittu hakutreenit iltapäivälle, niin tuli kunnolla ulkoiltuakin. Aurinkokin alkoi sopivasti paistelemaan!

20140310_162150-normal.jpg
Potilas kotipelloilla lenkillä. Kuukauden päästä meillä alkaa sienikoirakurssi,
vähän uutta aktiviteettia seniorille, kun ei nyt oletettavasti hetkeen aksaamaan pääse...

Wiu teki ekaa kertaa ikinä ilmaisuja metsässä. Oli ehkä turhankin haasteellinen eka treeni. Ukot haamuina, paitsi viimeinen valmiina. Etäisyys parhaillaan varmaan se 50m (perus eka treeni… ..). Se jotenkin vahingossa lipsahti noin ”kunnon treeniksi”. Ekoilla neiti oli vähän mennyt maahan/ odotellut palkkaa, ennen kuin hokasi ottaa rullan. Vika oli jo ihan super, Pasi makasi pitkin pituuttaan maassa ihan passiivisena ja hienosti Wiu etti rullan.

Muttamutta…kyllä näkyi jännät/ kiihdyttävät uudet lisäelementit siinä, että joka kerta sivulle tullessaan pudotti itse rullan. Odotin että nostaa ja sitten hyvä luovutus. Katsotaan miten ensi kerralla, pihatreeneissähän tätä ongelmaa ei enää ole ollut. Monesti Wiu tauolla miettii asioita ja seuraavalla kerralla on parempi. Mutta siis ei tätä ilmasua nyt vielä ole tarkoitus yhdistää etsintätreeniin, pitää vielä reippaasti vahvistella pelkkiä ilmaisuja. Pidetään tätä tällaisena testinä, josta voidaan ehkä todeta, että sitten joskus se ilmaus siirtyy aika helpostikin metsään&etsinnän yhteyteen ;)

20140310_162134-normal.jpg
Wiulla muuten alkoi to 13.3. juoksut. Tarkka neiti, oletettu 9kk edellisistä.
Tekemiseen ei vaikuta, kotona on kyllä rauhallisempi/ seesteisempi kuin normaalisti.

Skippy teki ”etukulmat” valmiina. Oikein mallikkaat pistot ja ilmasutkin ok. Taidetaan tehdä vaan muutamia tällaisia helpohkoja treenejä ennen ekaa koetta, että olisi motivaatio & itseluottamus sitten kohdillaan. Nyt pitää yrittää välttää viime kauden mokaa, jolloin ajettiin paljon pimeitä, pitkähköjä ratoja!

20140310_162203-normal.jpg
Sunnuntaina sitten melkein vuoden tauon jälkeen tokon kisakehään ;)

Kait tätä voidaan pitää hakukauden avauksena, kun ihan metsässä oltii! Lunta oli yllättävänkin paljon, kun jotenkin ajattelin koko metsän olevan ihan sula. Loppuun vielä lenkki porukalla ja Peurankelloon kaffelle :P

Maanantain tottisvuorolla Wiulle niitä samperin edestä sivulle siirtymisiä (härkää sarvista…). Ei se ilman liikeapua osaa. Annetaa apu jalalla ja koitetaan päästä siitä asap eroon. Lisäksi ALO-hyppyä, jääviä (lähinnä seisomista joka nyt oli taas löytynyt), ryhmäpaikkista (tehtii pikku häiriötäkin muiden koirien toimesta, selkeästi jännittää, mutta pysyy. Yrittää lähinnä blokata tyylillä ”poissa silmistä poissa mielestä”). Sekä PK-esteitä. Oijoijoi, juuri kun olen hehkuttanut kuin hyvin menee, niin johan sattui haaveri. Pikkukapula suussa hyppäsi 90cm ihan liian kaukaa kaataen pressun ja tullen itse ihan kuperkeikalla alas… :( No ei kun uutta putkeen kapulan kanssa ja ilman. 90cm hypeltiin edestakas. Alkuun selkeästi jännitti, koska hyppäsi huonolla tekniikalla. Rentoutui&parani, joten saatii ihan onnistuneet lopetukset. Myöskin A:lla selkeästi vähän jänskätti, mitä ei aiemmin ole näkynyt. Tähänkin onnistuneita toistoja, joten toivottavasti jäi rohkea mieli. Ensi kerralla muista tehä vaan yhdet helpot, onnistuneet!! Illalla Mustia Leskiä katellessa hieroin neitiä, ettei menis niskat/ etuosa jumiin tuosta voltista.

Koposelle luoksari läpi, idari (paljon palkkaillen, varmat&hyvä asenne), (”rojukasa”) tunnari, vähän seuruun askelia, kaukoja ja PK-esteet. Esteet oli aivan superit, voimakkaat&varmat (harvinaista Kipalle)!! Eikä muutenkaan mitään isompaa moitittavaa! Eihän se nyt vaan osaa seurata peruuttaen… Taas oli kiva tehdä tätieläimen kanssa :)

20140310_161816-normal.jpg
Aamulenkit on nyt ihan parhaita; valoisaa, aurinkoa, lintujen sirkutusta ja yöllä kovettuneet
hiekkatiet/ pellot (=puhtaat koirat). Iltapäivälenkillä saa loppumatkasta ettiä lumisia kohtia, että saisi otukset puhtaiksi.
Hyvin ollaan vielä onnistuttu välttämää suihkurumbaa!