Super-terve Figokin osoitti tänään (maanantaina) aamulla kuolevaisen elkeitä. Pahasti ontui, kun lähdin sen kanssa aamulenkille. Aamulla metsästin aikaa osteopaatille ja sain onneksi edes perjantaille. Figo oli jatkanut ontumista myös päivällä (kuulemma vasen puoli), kun Riikka kävi kotona pikkuista ulkoiluttamassa. Ihmettelin, kun yritin mökillä treenata päällejuoksuja ja siitä ei meinannut tulla mitään. Rimat eivät pysyneet ylhäällä saati, että olisi hypännyt puhtaasti. Nyt saattoi selitys löytyä: koira on jumissa. Lauantain Riihimäen kisat jäävät kyllä näillä näkymin väliin. Pitää vaan malttaa lepäillä ennen SM-kisoja, kun muutenkaan enää ei ihmeitä tehdä, ja onhan siinä vielä ne esikisatkin. Toivottavasti ei mitään pahempaa...

-Pasi-

*muoks* meijän luottohieroja-Henna otti Figon heti maanantai-iltana peruutusajalla käsittelyyn. Vasemman etujalan hauislihas on ärtynyt, reagoi selkeästi (kuulema rasitusperäiseltä vaikuttaa). Sitä myötä oli koko etuosa aika jökeliksessä. Henna hieroi koko koiran läpi. Nyt vaan lepoa, magnesiumia, B-vitskua&rakkautta, perjantai aamulla sitten osteopaatti Tiina Katajalle Orimattilaan.

OSTEOPAATILLA pe 10.6.

Aamusta hurautettii F:n kanssa Orimattilaa Katajan Tiinan käsittelyyn. Tiina hoitaa pääasiassa hevosia, mutta myös koiria jokusen päivän viikossa ja saatiin mukavasti aika näinkin lyhyellä varoitusajalla.

Haluatteko kuulla hyvät vai huonot uutiset ekana...?

+ selkä, kyljet & takapää ok. Tosin takareisissä peruskireyttä, näitä voisi jatkossa itekin venytellä....

- rintarangan&lannerangan ylimenokohdassa vähän jumia

- etuosassa kaikkea "tapahtumaa". Lähinnä alakaula jäykkä. Samoin lavat, ilmeisesti lähinnä pehmytkudos & lapojen kiinnityskohdat jumissa ja säkä-alue "ahdas" lavojen takia. Enempi taisi olla oikeapuoli kipeä. Olisiko vähän sitten kompensoinut enempi vasemmalle, jolloin se hauis rasittunut...?

Figon kroppa kuulema vastaa tosi hyvin hoitoon, joten sai kunnolla hoidettua yllämainittuja kohtia. Eikä siis onneksi mitää hälyyttävää löytynyt. Nyt vielä loppuviikko&ensivkon arkipäivät lepoa ja rauhallista lenkkiä, niin eiköhän SM:t onnistu! Toki varmasti tekee takapakkia hoitoprosessii ja pitää hoitaa uudelleen kisojen jälkeen.

Mutta aika helpottunut olo kuitenkin, kun ei "tuon pahempaa" (mitää vammaa tms.) löytynyt! Lähinnä siis lihaisperäistä jumia&rasitusta.


Kohta on F taas vauhdissa entistä ehompana!!!
Kuva: Irene Vinha

Maanantai; Figo on nyt viikon lepäillyt, pelkillä pissalenkeillä menty. Se on kyllä metka bc, ei paljon seinille hypitä vaikka mitään aktiviteettiä ei ole ollut. Tai oikeastaan niinhän se kait pitäisikin olla. F on laittanu totaali lepovaihteen päälle, nukkuu ja nauttii vaan Jaksaapahan olla leikkikaverina pennelle. Nyt se liikkuu jo puhtaasti kovaakin ravia, joten hyvässä mallissa mennää. Lepoa vielä 4 päivää ja perjantaina olisi 2 starttia.


Kuva: Irene Vinha