Kävästiin taas Sannan&Wilman kanssa perehtymässä haun kiemuroihin. Tällä kertaa treenit tosin meni kaikilta hyvin!

FIGO aloitti, kun se ei tee hajumielikuva harjoituksia, niin piilotkaan ei ole niin metrilleen tarkkoja. Nyt tosin ryhdistäydyttiin ja käveltiin alue läpi, ja sovittiin jo etukäteen piilojen paikat! :) Eli taas sillä systeemillä, että minä olin 1. ja 3. piiloissa ja Sanna 2. ja 4. piiloissa. Alussa oli jälleen turhia höyryjä, ekalla teki yhden tyhjän juoksun kun kaartoi taakse päin mistä Pasi käski takaisin. Toisella lähetyksellä hyvin kallioiden päälle missä olin. Palkkana vaan jauskia, ei lelua nyt ettei lisää kuumene. Toinen pisto oli ok, palkkana myös vaan jauskia. Tosin Figo itse oli ollut sitä mieltä, että haluaa Sannan takin alla jemmassa olleen tyhjentyneen jalkapallon! 3. pistolle koirakko jouti vähän kävelemään keskilinjaa pitkin päästäkseen hyvälle lähetyspaikalla. Tämä meni oikein hyvin, kuin myös viimeinen pisto ja löytö. Sieltä vikalta sai sitten sen lussun jalkapallonkin! :))

Nyt Figo näyttäisi työskentelevän ihan kivasti alun "ylikuumumista" lukuunottamatta. Alussa ekalla pistolla keskittyminen ei ole oikein hyvää juuri tuosta kuumumisesta johtuen. Otettiinkin Wilman ja Skippyn treenien jälkeen Päivin joskus ehdottama "yllätysukko" Figolle. Eli Pasi puki liivit uudelleen ja vei koiran alueelle kävellen keskinjaa kohti, niinkun olisi menossa uudelleen maalimiehiä etsimään. Sanna olikin piilossa kiven takana siinä lähellä kulkureitin sivulla, josta Figo hienosti haistoi maalimiehen! Eli jokin tämmöinen pitäisi ottaa ennen alueelle menoa ja "oikean" treenin aloittamista. Nyt vaan meillä oli hieman miehistövajaus, niin ei oikein maalimiehet riittäneet! ;-)  Mutta jos tämä helppo ja yllättävä löytö vähän rauhoittaisi sitä ekaa oikeaa pistoa.  

SKIPPY teki viimeisenä 3 hajumielikuva harkkaa. Eli tuttuun tapaan haettiin yhdessä haju piilolta ja palattiin lähetyslinjalle. Ensimmäinen oli hyvä, menin itse hakemaan piilolta, että Pasi pääsi uudelleen 3. piiloon. Toinen ei, kun näki maalimiehen...pitkään koitettiin saada hajua, mutta tuuli ei ainakaan auttanut yhtään, kun sitä ei ollut...Piilo oli huono, olisi pitänyt olla jokin pressu tms. apuna, että olisi ollut mahdollista päästä tarpeeksi lähelle näkemättä. Tässä maasto oli aika hankalaa jyrkälle kalliolle nousua. Oikein hyvin Skippy kuitenkin lähetyksestä eteni piilolle niin hyvin suoraan kuin oli mahdollista! Kolmas ja viimeinen oli taas tosi onnistunut. Pasi oli piilossa kaatuneen puun juurakon takana. Tämän läpi tuli haju hyvin, mutta ei pystynyt näkemään. Lähetyslinja oli hyvä ja penne meni luotisuoraan piilolle.

Skippy etenee nyt lähetyksistä hyvin suoraa. Ei ole käynyt niitä kämmejä mitä kävi loppusyksystä kun aloitettiin tämän tyylinen harkkaus, että etsi oman jäljen tms. Olen oppinut tekemään kunnon kaaret ja pennekin taitaa jo tietää pelin idean!

Oli taas mukavaa, kiitokset Sannalle ja Wilmalle, ja treenatessa hujahti taas kolmisen tuntia. Oli aika unelma sääkin hakuiluun, aurinko paistoi ja lämmintä oli +10, ei liian kuuma koirille, mutta itelle mukava loikoilla piiloilla! :) Tällainen hakuilu onkin mukavaa! Ei edes haitannut tämä flunssa, tosin edelleenkään multa ei meinaa tulla ääntä kunnolla... ..