Hah, ei se ehkä olekaan Mission Impossible, Wiulle noudon opettaminen nimittäin! Pariin otteeseen olen jo aiemmin aloittanut noudon opettamista, tai oikeammin minkä vaan esineen palauttamista, en siis varsinaisesti ole kapulalla tehnyt. Päästiin sellaiseen lopputulokseen aiemmilla kerroilla, että Wiu ottaa esineen suuhunsa, peruuttaa se suussa poispäin minusta ja istuu sinne esine suussa, eli ei ihan ole mennyt putkeen... Oli jo vähän epätoivoinen olo, ettei ikinä opi noutoa (johan se on 7kk, eli korkea aika olisi jo osata )!

En oikein tarkalleen edes tiedä, miten saatiin palikat kohdilleen, mutta nyt se palauttaa pientä noutokapulaa mulle päin!! Ensin naksuttelin ihan vaan kun nosti kapulan maasta&piti suussa, sitten vähän taisteltiin kapulasta, jonka jälkeen vaan nakkasin kapulan olohuoneesta eteiseen, ja kappas, Wiu ihan innoissaan syöksyy perään, nappaa kapulan suuhunsa ja jolkottelee kapula suussa takasin olohuoneeseen

Eilen tehtiin kentällä samaa vauhtinouto-tyyppisesti, eli sai tulla suoraan leluun kiinni palautusmatkalta. Koska eihän se vielä tietenkään osaa palauttaa loppuasentoon. Näitä tehtiin useampi toisto eilen, ja tänään aamulla kun tein taas sisällä pienellä esineellä, palautti takasinkin päin kauhialla vauhdilla, ei enää jolkotellen! Sisällä tietty vaan naksu, jolloin saa tiputtaa kapulan ja nakkia palkaksi.

Tästä siis jatketaan vauhtinoutoja ja sitten erikseen tehdään se palautusasento, kunhan ensin saan edes luoksetulossa varmaksi sen eteenistumisen, siirretään vasta sitten noutoonkin se. Ja ehkä tuota kapulan pitoa pitää muutenkin vielä vahvistaa Wiu on sellainen oppija, että se selkeästi hirveästi oppii taukojen aikana. Eli sille pitää tehdä muutamia toistoja ja jättää asia senjälkeen hautumaan. Sitten seuraavalle kerralle se selkeästi on funtsinut asiaa ja on ihan tyyliin "nyt mä OSAAN!".

Aloiteltiin eilen kentällä ruutuakin targetin avulla. Taidan jatkaakin tällä tyylillä. Luulen, että Wiulle käy targetti paremmin, kun esim. lelu valmiina ruudussa. Vähän on nyt ollu intoa alkaa Wiullekin opettamaan toko-juttuja, kun Kipen kanssa on ollu vähemmän treeniä. Eilen Wiljo pääsi hakumettällekin ettimään 3 ukkoa tuulen avulla. Mietinkin, että josko jättäisi Skippyn jo talvitauolle hausta ja loppuvuoden hakutreenit kävisi Wiun kanssa....? En oikein jostain syystä tykkää treenata kahta koiraa samoissa hakutreeneissä.

Eilen kuitenkin oli molemmat likat hakuilemassa. Kipelle kokeenjälkeinen treeni; umppari, suorapalkka, avopiilo ja suorapalkka. Ilmasut kiintorullalla (jälkimmäisen piti olla irtorullalla, mutta oli kuitenkin ottanut kiintorullan). Löydöt suoraan edestä, paitsi eka suorapalkka etukulmasta noin 15m aluetta eteenpäin. Meni oikein hienosti -Kippe toimii tällä hetkellä haussa kuin junan vessa!!