Poikien startatessa lauantaiaamulla puoli 8 kohti Riksun kisoja, lähdettiin me likat samoilla vauhdeilla Heinolan porukan hakuviikonloppuun. Aussie-Tanja Mäntyharjulta tuli vierailemaan ja samalla vähän kouluttelemaan meitä.

Skip teki kokeen jälkeen vähän palauttelevan hakutreenin; suorapalkka - ilmasu - ilmasu - suorapalkka. Ilmasut irtorullilla pressujen alta. Treeni meni kivasti, ei mitään moitittavaa! Kovasti oli likka innoissaan jo autolla, eli ei tainnut jäädä mitään "traumoja" kokeista.


"UKKO!" kuva Taija Koskenkorva

Wiuska oli tallaamassa Tanjan 10kuisen aussipennun kanssa -oli aika hurjaa menoa penneillä! Ja mukana sitten vaan Kipen alku- ja loppulenkeillä. Sovittiin että jokainen treenaa ekalla kiekalla vain yhden koiran, ja menihän siinäkin se neljä tuntia tallaamisineen.

Sitten kaffepaussi -saatiin tarjoilut Kainon HK1-tuloksenkin johdosta. Iltapäiväksi lähdin Marin&Piitin kanssa jäljelle. Käytiin eka pellolla, missä Wiu sai ajaa peltojäljen. Tarkasti ajoikin!! Noin 20m ja nakkia paljon. Kippe teki metsäjäljen, noin 400m, 6 keppiä. Oli ihan haastettakin hakkuuaukean, puron ylityksen ja sienestäjien toimesta. Eka keppi jäi jonnekin kallion rinteeseen? Viimesen kulman kohdalla, n. 15m ennen vikaa keppiä kääntyi kulmasta päinvastaiseen suuntaan. Meni niin varmasti, että en kyllä olisi erottanut että on harhajäljellä (varmaan niitä sienestäjiä joihin törmätiin siinä jäljen loppupuolella). Jäljen tehnyt Mari sitten huusi meidät takaisin kulmaan, josta oikeaan suuntaan ja vikalle kepille. Tuota lopun kämmiä ottamatta oli aika hyvä suoritus Kipeltä meidän jäljen treenimääriin nähden! Ketun & Pinkon jäljet meni ihan plörinäksi siinä samoilla hollilla -oli varmaan tullut niin paljon harhoja, että molemmilta hukkui jäljet yms.

Esineruutuun en enää jaksanut mennä, lenkitin vaan likat. Oltii metsässä koko päivä, aamu kasista ilta kuuteen -tehokkaasti käytetty valoisa-aika  Illalla Heidille&Timolle Mäkelään saunomaan, ei paljon tarttenut haaveillakaan baariin lähdöstä rankan työviikon ja mettäpäivän jäljiltä...tää vanhuus....

Sunnuntaina kympiksi kentälle tottistelemaan. Kippe teki pikkusen seuraamista alkuu, lähinän henkilöryhmää. Hyvin. Sitten jäävät & luoksetulo. Jäävät ok, valmistelevat edisti, aavistuksen vinoon eteen. Sitten hyppy & A. Hyppy ok, A:lla kiersi paluun alkuun, mutta pienen rohkaisun&neuvottelun jälkeen alkoi pelittämään. Loikkasin ite aina harjalle varmistamaan paluun. Loppuun eteenmeno pallolle, vähän kaartoi oikealle.

Toisessa setissä vaan ampumiset leikin, seuruun & maassaolon yhteydessä. Ei paineistunut ollenkaan, oli aika korkeessa vireessä vaan.

Mie skippasin iltapäivän hakuilut ja painuin vaan anopille lounastamaan ja siivoilemaan pommin jäljiltä ollutta kotia... Pasi kävi illalla Wiun kanssa vielä hallilla aksaamassa. Ihme pentu, olivat tehneet puolituntia treeniä kerralla yhteenputkeen, ja silti tuo ikiliikkuja oli jaksanut keskittyä hyvin loppuun asti. Muuten hyvä koira, mutta siihen on unohdettu asentaa OFF-nappi....