Tulipa varattua Kipelle hakukoepaikka tälle sunnuntaille. Tein parille edeltävälle viikolle ihan päiväkohtaisen treenisuunnitelman, kun mietin mitä osa-alueita pitää eritoten vielä käydä läpi. Koeviikolla tuli tehtyä kolme esineruutua, parit tottikset, kerran amput sekä 2 totaalivapaata päivää ennen koetta. Hakua ei enää tehty tällä viikolla.

Amput menikin suureksi positiiviseksi yllätykseksi ilman minkäänlaista reagointia, vaikkei puoleen vuoteen olekaan ammuttu. Esineruudussa jouduttii tekemää kunnon korjaussarjaa ja palattiin ihan alkutekijöihin hakemaan takarajalla olevista esineistä hajua. Näin sain Kipan etenemään suoraan tallausjälkien yli taakse asti, kun nyt on ilmenny sitä aivan omituista etuosassa nysväämistä ja jäljestämistä(?). Koiralla joka ennen juoksi suoraa ruudun takaosaan niin, että jos joku esine jäi oli se etuesine... Onnistuin kerran menettämään hermot ihan totaalisesti (joo kannattaa treenata väsyneenä & valmiiksi vittuuntuneena…)…saatiin sentään jälkimmäinen esinereeni onnistumaan täydellisesti.

Tottis edelleen tosi kivaa ja vire korkeella. No joo, kyllähän se keulii, edistää, poikittaa, painaa ja kaikkea mahdollista, mutta asenne on kohillaan, heh heh. Jäävät on ollu satavarmoja. Eteenmenon valmistelevan seuruun ja lopun maahanmenon kanssa ollaan vähän väännetty. Lelu valmiina lopussa jouduttii unohtamaan kokonaan, ”hieman” liikaa fokus siellä eteenmenon lelussa (vaikkei sitä siellä edes olisi ollutkaan…).Tottiksiin siis hyvillä mielin, kun amputkin oli pala kakkua! Toki kiertää sen metrisen palatessa, mutta muuten pitäisi pelittää.

Ajattelin, että jos nyt ei suoritukset pelitä kokeessa, niin lopetan koko haussa kisaamisen tähän. Oikeasti, 5 vuotta treenattu ja jos sillä ei saa edes HK2-koularia, niin on paras myöntää olevansa sen verran paska koiran kouluttaja & ohjaaja, että kisaaminen saa jäädä taitavimmille. Okei, JOS nyt joku yksi ukko jää jostain tositosi pätevästä syystä ja miun mokasta, niin ehkä sitten voidaan vielä yrittää… Mutta jos tottis kusee, esineet kusee ja hakukin vielä kusee, niin that´s it.

Toki mun pitää nyt itse yrittää tsempata ja tehdä parhaani. Jos kerran koira toimii reeneissä, niin jotain niin erilaistahan siinä koetilanteessa sitten tarttee olla, että se ei toimi samalla tasolla. Mun pitää olla (itse)varma ja rauhallinen, mutta jämäkkä.

…SITTEN SE ITSE KOE.
Periaatteessa mun nyt pitäis lopettaa koko hakuilu. Mutta koko tää viikko on menny jotenki vittuuntuneissa fiiliksissä (ilman sen kummempaa syytä), joten pistetää sen piikkii noi ylläolevat :D
Eli aamusta Keravalle hyvin&sujuvasti järjestettyyn hakukokeeseen, jossa jopa aurinkokin paisteli. Tuomareina Lea Yli-suvanto (tottis&esineet) ja Anni Rytkönen (haku).
Aloitettiin tottiksella, joka tehtiin kolmen kimpassa. Me ekana odottamaan, sitten yksilöliikkeet ja vikana paikkamakuu. Tottis meni melkein niinkuin veikkailinkin, paitsi että kiersi molemmat esteet palatessa...ja yritti  estenoudossa vielä viedä kapulaa paikkamakuussa olevan koiran ohjaajalle, kun tuli niin vinosta että näki sen ennne mua, heh. Muut liikkeet erinomaisia tai erittäin hyviä, paitsi noi estenoudot puutteellisia. Meidän aika selkeä heikkous, mikä syö pisteitä ihan hirmusti. Pisteet yhteensä 82.
Sitte esineet, jossa edelleen toi alueen etuosassa nysväämis ongelma, eli nousi ainoastaan etummaisin esine ja olisko pisteet siitä ollu 13(?).
Siitä ilman pidempiä odotteluja hakumaastoon. Kivaa kumpulevaa sammalmetsää alussa, loppu heinikkoisempaa ja kallioisempaa. Skippy oli aika pätevä!! Toimi&työskenteli hyvin. Eka ukko melkein oikeassa etukulmassa roskiksessa, toinen takakulmassa umpparissa myös. Välissä se 200metriä tyhjän paukutusta. Tai olishan siellä ollu ukko 100metrin kohdilla. Meillä se jäi nostamatta. Olin ihan mun moka...siihen kohtaa just tuli aika leveet pistot ja ukko jäi "kahden piston väliin" tutkimattomalle alueelle. Vielä kun maasto meni siinä niin, ettei Kipellä oikein kuulema ollu tsäänssejä saada hajua.
Näin tällä kertaa. Koiraa ei voi moittia, se sai kehuja kauniista työskentelystä ja pistoista. Kuunteli hyvin ja oli ohjattavissa. Motivaatio ei laskenu yhtää tyhjillä tms. Ilmaisuista 9 ja 10 pistettä. Jotenkin oli kuitenkin aidosti hyvä fiilis hakuradan jälkeen, Kippe teki parhaansa niin hyvin kuin se on opetettu!!!
Jotta kai meidän vielä pitää yrittää, kun tämä meni ohjaajan piikkiin?
Kippe on kultanen eläin <3 ei se hirveesti aina jeesi mua tai anna anteeksi mun mokia, mutta ehkä tässä ohjaajakin kehittyy matkan varrella?

Pojat on kisaamassa Kotkassa -tupla jahti jatkuu... Ekalta radalta taas HYL yhden pienen mokan takia, sitä ennen ja sen jälkeen hyvää nollarataa. Äh, kyllä se on pienestä kiinni!!! Juuri tuli uutisia, että hypäriltä nolla, sij.2. ja toinen hyppyserti. Vikan hyppysertin saakin vastaanottaa vasta ensi syksynä. Vika rata sitten taas palautti maan pinnalle. Oli jo lähdössä noussut seisomaan ja Pasin sanoessa "istu" lähteny radalle... HYL tokan esteen jälkeen, kun F päätti jatkaa suoraan edessä olevalle esteelle vaikka Pasi oli jossain aivan muualla. Siihen oli loppunu sen radan teko. Ei se vaan onnistu (se tuplan teko)...