Figolta ja minulta jäi lauantailta kolme lähtöä väliin näiden pöhköjen dopingsääntöjen vuoksi. Hieman harmittaa, kun meillä on tällä hetkellä hyvä tatsi meneillään. Männäviikolla käytiin Asikkalassa epiksissä nappaamassa nolla, hyvällä radalla. Koska kilpailukieltoa pukkasi, niin Figo pääsi myös perjantaina treenaamaan ihan kunnolla. Vetäsin hihasta vähän vauhdikkaamman radan (este 21 oli putken puolelta).

Figon kanssa kokeilin alkuun nollarataa ja onnistuihan se, ja minusta aika hyvällä radalla! Sen jälkeen otin pätkissä, eniten 8-15 väliä. 12 mutkaa yritin hinkuttaa pienemmäksi ja kohtaan 14 eri vaihtoehtoja. Figolle annoin myös useampia etupalkkoja kepeiltä, koska kisoissa meinaa hyytyä noissa paikoissa. Sokkari 10-11 väliin tuntui mageelta ja onnistui hyvin joka kerta.

Wiu treenasi jenkkikäännöstä. Huomasin, ettei noteerannut suhinaa, ainakaan siinä mittakaavassa kuin haluaisin, joten otin myös ihmisnuolta. Niin ja vippaus opittiin eilen kanssa. Sitä en ole varsinaisesti opettanut yhdellekään koiralle. Wiulle on tullut opetettua jo melkoisen monta ohjaustekniikkaa, kun miettii, että se on vasta puolivuotias ja ihan älyttömästi en ole sen kanssa treenannut. Kauhean nopeasti Wiu oppii. Esimerkiksi renkaaseen tutustuttin ihan vasta, samoin opeteltiin takaaleikkaus. Niiden yhdistäminen onnistui sitten kertalaakista. Jatketaan tekniikoiden treenausta ja samalla kontakteja voidaan alkaa pikkuhiljaa harjoittelemaan.