Sunnuntaina kävästiin Hyvinkäällä agilitykisoissa -olipa hieno halli siellä! Kyllä kelpaisi talvi treenata tuommoisessa! :) Figolle ei ole ollut mikään helpoin kisauran aloitus, kun hallikausi on juuri aluillaan -hallit kun on asteen vaikeampia metelin, häslingin yms. takia (ainakin Figolle).

A-rata oli hyppyrata. Ajateltiin, että olisi Figolle passeli, kun ei ole 6 ekassa kisastartissa pudotellut yhtään rimaa. Nyt sitten pudottelikin urakalla, 3 rimaa kolisi alas. Ja kepit toisesta välista sisään ekalla kerralla -joten 20 virhepistettä. Aika kyllä oli hyvä tästä huolimatta (olisi riittänyt ihan kärkeen). Figo oli hieman kuutamolla koko radan... Video radasta täällä.

B-rata oli agilityrata. Tämä oli rata ekaa parempi, mutta HYLky tuli kun sujahti putken väärään päähän. Tätä ennen kyllä ehti yksi rima tippumaan ja pujottelun aloitti taas toisesta välistä ekalla kerralla. Siis 10 oli jo alla. Video on tosi huono, kun en tajunnut zuumata ennne kuvaamisen aloittamista, joten on tosi kaukaa...ja loppuukin siihen HYLkyyn. Toki jäljellä olikin vaan loppusuora. Täällä B-radan video.

Kontaktit on nyt tosi hyviä olleet, se plussaa.

Maanantaina käytiin Asikkalassa epävirallisissa agilitykisoissa. Tarkoituksena oli käydä tekemässä kisanomaiset radat, mutta niin että kontakteilla olisi namit. Saisi vahvistettua kontakteja kisatilanteessa -tai lähinnä koiran mielikuvaa, että kyllä kisoissakin voi olla palkat kontakteilla.

Figo osallistus I- sekä II-III-luokan ratoihin. I-luokan rata oli tosi hyvä ja sujuva, harmitti kun ei ollut kameraa mukana... Hyvin napsi namit kontakteilta. Yksi rima tippui, joten tulos 5. Figo olisi ollut 1. /17, mutta tulosta ei luonnollisesti laskettu mukaan, kun käytettiin nameja.

Sitten se II-III-luokan rata olikin toooosi haastava (onneksi ei ollut sitä kameraa ;-). Liekö tässä juuri kenellekään tuli tulosta...?! Ei jääty ihan loppuun asti. Figollekin siis HYL. Namit oli taas kontakteilla. Jos oli vaikea rata Pasille, niin oli kyllä Figokin pihalla. Ei oikein tehnyt mitään niin kuin piti vaan teki vähän omiaan! :)

MUTTA kepit meni molemmissa radoissa virheittä ja hienosti!!! Sanoinkin, että ette sitten kisoissa viiti mennä niitä noin! ;-)

Ja Skippy on taas ollut mukana seuraneitinä joka puolella. Kohta on hallit tuttuja, vaikka omaa kisauraa ei vielä aikoihin pääsekään aloittamaan! :) Kyllä tottis on vaikeaa....takuulla tulee olemaan joskus tulevaisuudessa pk-puolella meidän heikoin lenkki. Sellaista tasapainottelua ja säätelyä se on -ja tätä en oikeen osaa. Nyt meillä on taas mielettömän innokas ja täpäkkä tottis, mutta hajoaa sitten sieltä tekniikasta. Eli taas esim. seuraamisessa painaa/poikittaa mun eteen niin, että kävelen ite ihan vinoon, kun väistän koiraa....Ja luoksetulo on sen verran vauhdikas, että toisinaan törmää mua päin. Eli nyt kai pitäisi taas nameilla säätää sitä oikeaa suoritustapaa. *huokaus*

Ollaan treenailtu puun kiertoa (mikä on tietty vauhdikkuudessaan äärettömän kivaa), voi sitten hyödyntää pysäytyksien harjottelussa ym. Ja aina kisojen lämmittelypaikoilla tehty vähän agilityä. Tämä on nyt Skippyn mielestä hurrrjan hauskaa! Nyt tosaa jo hakea palkaa esteen takaa, edestä päin, eikä käänny heti ohjaajaan päin lelua odottamaan. Tästä se pikku hiljaa varmasti siirtyy esteiden hakuun.