...ja suunta kääntyy ylöspäin.

Nyt tuntuu että Kipen kanssa alkaa pitkästä aikaa kulkemaan treenit niin tottiksen kuin haunkin saralla.

Tottiksessa on olllu oikea mielentila kateissa vähän meillä molemmilla. En oikein tiedä paineistuko Kippe mun hihna pakote-kokeiluista, näyttikö se mulle vaan centteriä ettei huvita, paineistuko mun paineistumisesta vai mikä oli, mutta seuraaminen katosi ihan totaalisesti ja oli paskempiki ku ikinäkoskaan. Nyt oon saanu sitä korjattua ja eilen lähdin kimppa tottistreeneistä leveesti hymyillen. Koira oli mahtavassa vireessä ja teki oikein hyvää seuraamista. Samoin jäävät, luoksetulo ja noudot kivasti! Vireen säätelyyn saatiin kyllä toimivia vinkkejä Tanjalta, joka on käyny Koskensalon Markon vaimon (jonka nimeä en nyt muista...) opeissa. Vitsit tuntu kivalta, kun tottis taas toimii!!

Samoin haku, tai oikeammin se rullan luovutus-osa on harpannut eteenpäin. Ihan etsintäähän ei olla tehtykää Kemijärven jälkeen. Mutta tosissaan se rullan luovutus on nyt viikossa parantunut aimo harppauksin, paremmin kun koko puolen vuoden aikana kun sitä on tahkottu, hakattu päätä seinää ja sekotettu koiraa... Eikä se(kään) tarttenu kun sen, että itse tiesi mitä haluaa tapahtuvan ja vielä kertoi sen koirallekin ymmärrettävästi. Ollaan tehty ilmasua nyt takaperin ketjuttaen. Ja ihan omassa pihassa nurtsilla, ei siis metsässä vielä. Nyt saan koiran&rullan sivulle ja rullan irrotuksen vasta käskystä. Ja ennenkaikkea tämäkin niin, että Kipellä on selkeästi hyvä mieli tehdessä, että ei tartte tehdä hampaat irvessä pakottaen ja vaatien (vaikka koira ei edes tiennyt mitä siltä koitetaan vaatia...).... Tiedättekö sen paskan fiiliksen, mikä tulee kun tajuaa olleensa koiralle tosi epäreilu ja sekottaneensa toisen päätä kun itse ei ole tehnyt itselleen selväksi  (eikä näin ollen tietenkään koirallekaan) mitä haetaan...? Se on tosi vmäinen tila... No nyt yritän ite päästä siitä yli ja olla tosi ilonen siitä, että ehkä se rullan luovutuksen hiota ei olekaan mahdoton prokkis, kun näin nopeesti parani ihan eri tasolle!

Jeps, eli Kippe on saikullaan touhunnu kaikkea muuta paitsi agilitya. Ollan tehty tarkkuutta, esineruutua, tokoa/tottista, ilmasutreenejä ja kaiken hyvän lisäksi Skippy on saanu juosta vapaana... En tiiä haluunko vaan uskoa, että takatassun tila on tästä huolimatta parantunut vai onko se oikeesti parempi...? Nimittäin nyt on liikkunu puhtaasti ja ontuu ainoastaan aika rankan rasituksen jälkeen. Esim. eilen tottikset ja sitten lenkille, missä juoksi Peetu-staffin kanssa ihan päättömästi. Tämän jälkeen illalla ontui, mutta aamulla oli taas ihan puhdas. Ennen ontui paljon helpommin, useemmin ja pidempään. Toivottavasti en vaan toivo&kuvittele! (en näyttävästi vaan pysty olemaan treenaamatta enkä raaski pitää koiraa remmissä.... ....Harkitsin jo, että annanko Kipen porukoille pakkolepoon, kun en ite pysty sitä siinä pitämään.... Noh, en oo raaskinu vielä tehä sitäkään )

Figo on tehny Pasin kanssa agilitya ja höntsäillyn mun&Kipen matkassa tarkkuutta, tottista & esineitä. Itseasiassa Figonkin oli eilen aika makee tottistreeneissä. Kuulema pitäisi alkaa tokoilemaan sen(kin) kanssa ihan tosissaan, kun ukosta löytyy niin paljon potkua. Mutta kuka nero saisi sen säädettyä samoihin toimintoihin kisoissakin?! En ainakaan minä. Joten me vaan höntsätään omaksi iloksi.