Näkyy olevan viimeisin treenipäivitys Kipen osalta tuo 2 viikon takainen Loirin tottiskoulutus. Ollaan kyllä Skippyn kanssa aika ahkeraan touhuttu lähes joka päivä jotain (haku, jälki, tottis, esineet...). En tiiä mikä iski tuolla AL:n koulutuksessa, kun hyppy oli niin nihkeää ja epävarmaa, sillä nyt tiistaina meni metrinen jo hyppynoutona (ohjatun kapulalla)!! Tekniikka on kyllä mitä on, ja saa koskea esteeseen, siitä ei huomauteta. Palkkaa tulee kunhan menee eestaas yli, tyyli vapaa. Josko sitten talvella tekisi ihan tekniikkatreeniä tuohon metrisen hyppyyn...? A-este menee myös kapulan kanssa niin, että olen itse loikannut A:n harjalle huikkaamaan että täältä yli, kun Skip on kapulaa nostamassa. Tässä ei tuntuisi olevan ongelmaa, tulee ihan nätisti alaskin harjalta.

Hakua ollaan käyty pari kertaa viikossa Heinolan ja Kausalan/Lahden porukan kanssa, nyt lähinnä paranneltu pistoja ja etsintää. Ne on ollut Kipen vahvuus, mutta selkeästi koko kesän ilmasun hinkuttaminen vähän huononti noita, joten paikkailua vähän. En kyllä ole yhtään huolissani, kokonaiskuvallisesti haku toimii kuitenkin ihan kivasti!!

Jälkeä hurruureltu joitain kertoja, ei vielä mitään vaikeaa maastoa, harhajälkiä tms. Ihan peruskaavioita (n. 500m). Kepit noussu varmasti. Eilen ekaa kertaa vieraan tekemä jälki, eli olin Marin kanssa jäljestelemässä. Mä tallasin Ketulle ja Mari Kipelle. Oli aika lyhyt jälki, vaan joku 300m, 6 keppiä, pari kulmaa. Olikohan Pönninen vieraskokea vai mitä, mutta teki aika päheen jäljen!! Hiljempaa ja tarkempaa työskentelyä kun mun tallaamilla jäljillä ja kaikki kepit nousi ilman ongelmia -se jopa näytti ihan jälkikoiralta kun viipotti nenä maassa!  Janaa pitää nyt kovin treenata ihan erikseen, se on ihan vaiheessa. Marilta sain neuvoja siihen.

Mari teki meille myös tarkkuuden, hyvin meni. Pitää siinä vähän palautusta hioa, että antaa käteen miniesineen eikä jonnekin sinne päin. Mutta työskentely muuten hyvää. Ammuttiinkin pari kertaa, oli tosi täpinöissään ja odotti vaan palkkaa, jeps ku hyvä.


...kun hyppyä vieiä tehtiin lelun kanssa osissa, vaihtelevalla menestyksellä...
(eli pari viikkoa sitten)

Tottista tehty enempi osissa palkkailen, tulevana maanantaina sitten taas kokeenomainen treeni porukalla. Maahanmenoon pitäisi nyt tehdä vähän nopeutta lisää, istumiset olleet tosi varmoja. Luoksetulo ja eteenmeno ihan ok. Seuraamisessa vähän vahvisteltu sivu-käskyä virettä nostavaksi Anskun neuvojen mukaan, välillä pidempääkin pätkää, mutte enempi vire-juttua ja nopeita käännöksiä/rytmin muutoksia, että on joutunut tekemään töitä. Toko-juttujen treenaaminen odottaa edelleen talvea ja lumien tuloa, no vähän lenkin varrella kaukoja, jokunen ruutukin kentällä, mutta ei voi sanoa että tokopuolen juttuja oltais treenattu.

Mulla on nyt jostain syystä kauhia kisakuume iskenyt....ehkä kun treenaaminen on ollut niin kivaa ja yhteistyö sujuu jotenki mukavasti nyt. Tai sitten se tulee siitä, kun kattoo vierestä kun isäntä suunnittelee aksaa varten kisakalenteria... Pitäiskö loppuvuodesta yrittää haku- ja/tai EK-koetta...?!

Kipellä on ensi viikolla taas osteopaatti. Pakko tsekata onko nuo viikkottaiset hyppyyttämiset vaikuttaneet kroppaan. Mun mielestä se on ollut vähän vaisu kotioloissa, mutta tekiskö taas vaan valeraskautta juoksujen jälkeen...? Tai sitten sitä ällöttää ku mä lellin Wiuta niin paljon

Wiuppa on Pasin kanssa jatkanu aksapuolella estehakuisuuden löytämistä / irtoamista. Se alkaa jo vähän paremmin leikkimään taisteluleikkejäkin (uusilla hienoilla hampaillaan)! Wiu on edelleen vähän jötkö, painoi 4kk rokotuksissa saman verran kun sen siskot nyt 5kuisina...heh, ruoka maistuu, eikö se ole terveen lapsen merkki se?


parin viikon takainen kuva Wiusta

Ihan tässä pari päivää sitten oikein havahduin, että Wiun kanssa on jäänyt tottis/toko jutut ihan paitsioon. Kait mun on ne tehtävä, kun Pasin toimesta ei tapahdu mitään?! Sivulletulo on nyt saanut käskyn (kun tarjoaa sitä niin hienosti), samoin käskyt on maahan ja istu -liikkeissä. Nyt otin työnalle liikkeestä seisomisen ja luoksetulon loppuasennon. Nyt kun on maitohampit tippuneet ja ikenet parantuneet, niin pitäisi keskittyä vähän tuohon leikkimisen opetteluun. Varmaan kahden lelun leikkiä, jos saisi sen ja heräilevän taistelutahdon kautta tota lelun palautustakin jotenkin tehtyä.... Alotin myös naksuttelemaan esineen tuontia käteen, mutta se on ihan alkuaskelissa vasta. Koitin selailla vanhoja tekstejä, miten Kipen kanssa on tehty. Olen alottanut treeneistä kirjoittamisen Kipen ollessa noin 5-6kk, jolloin se jo näkyy osanneen leikkimisen?! Eli en löytänyt, miten sen kanssa on aloteltu. Toisaalta muistaisin, että Kippe on aina alusta asti tuonut kaiken kiltisti mulle, sillä ei ole ollut yhtää tarvetta omia leluja ja rallatella yksinään niiden kanssa..! Ja se taisi ihan pennestä pitäen nauttia repimisleikeistä... Nyt pitää siis keksiä Wiuskalle sopivat keinot.

Mutta eipä näistä stressiä, kun talven pimeillä ehtii niin paljon tekemään kotona kaikkia liikkeiden osia, kun ei ole niin kiva pimeällä / hangissa ulkoilla ja mettäpuolen treenit jää kokonaan tauolle.

Wiu on käyny hakutreeneissä muutaman kerran tuuli-ilmaisuilla ja jäljen pätkääkin ajanut joitain kertoja. Minen kyllä osaa tuota jälkeä opettaa...heti kun Wiukin hokasi homman idean, sai namit suurimmaksi osaksi jäädä jäljelle ja on vaan kiire ajaa jälkeä eteenpäin. No mutta, enhän mä jälkikoiria edes yritäkkään noista kouluttaa...