Nyt se on sitten syksy tullut kun Kemijärvenkin leiri on jo takanapäin... :( Syksyn tulo ei harmita vaan tuo leirin loppuminen. Kemijärven leiri on aina nii-in mukava&lepposa. Hauskaa yhdessäoloa koko pitkä viikonloppu. Tällä kertaa säät ei oikein suosinu ja meitä molempia vaivasi flunssa, mutta ei se kuitenkaan onnistunut latistamaan fiilistä -tämä oli kaiken lisäksi meidän kesäloma, heh!

1861787.jpg
Leirin maskottina toiminut Oonan Koru-pentu

TORSTAI meni aikalailla ajellessa. Etenkin, kun heti alkuun tuli muutama mutka, kun muistin lähdössä että hitto, missähän rekkarit&rokotustodistukset on, että päästään lauantain kokeeseen. Löytyi onneksi Ahtialasta! :) 8,5h meni Hla-Kemijärvi väliin 2 pikaisella pysähdyksellä, että kyllä sitä matkaa vaan kertyy!! Perille päästiin kuudelta illalla ja heti suoraan esineruutuun.

Skippy haki hienosti ja nopeasti 3 esinettä minulle ihan oikeasta 50X50 ruudusta! Hieno likka!! Figokin löysi kolme, ekan palautus vähän takkusi, mutta muuten meni ihan ok Pasilla&Figollakin! Sitten vaan kaupassakäynti, jonka jälken pikkutottikset pihanurmikolla....ja sitten SauNaaN&poreammeeseen..kera siidereiden!! :)

Leirin kokoonpano oli taas vähän uusiutunut ja väki nuorentunut, mutta yhtä mukavaa seuraa kuin aina ennenkin!! :D Paikalla oli myös Skippyn "tallikaveri" (Mustan Magian Prikke) Loitsu kera omistajansa Oonan. Olipa kiva nähdä Loitsua&Oonaakin!!

1861794.jpg
Ryhmäkuva 2008

PERJANTAI oli maastopäivä. Hakutreenit valitettavasti jäi vain yhteen kierrokseen mielettömän rankkasateen takia!!! Eli aamupäivällä treenattiin osa koirista ennen kuin vettä alkoi tulla kuin saavista kaatamalla.

1861791.jpg
Hakumettällä, Pasi&Figo vuorossa

FIGO ehti hakuilla aamupäivällä ottaen 4 ukkoa.
Etukulmat, jonka jälkeen ukot sai siirtyä aluetta eteenpäin minne halusivat. Etukulmat meni hyvin ilmaisuineen.
Sitten tuli tyhjä. Hieno tyhjä, mutta jäi ukko nostamatta. Tavallaan ei kyllä kuulunutkaan ihan tähän pistoon, koska tuuli tuli etureunalta, joten olisi pitänyt mennä piilon ohi saadakseen hajun, nyt kaartoi juuri piilon alapuolelta, eikä tietty saanut hajua. 3. piilo löytyi seuraavalla pistolla ja se 4. sitten hieman eteenpänä tehdyllä uudella lähetyksellä toiselle puolelle.
Ilmasuja aina vähän-palkka-lisää hakutusta tämän jälkeen vaikka Pasi tulikin piilolle.

1861796.jpg
Lähetys


1861797.jpg
...ja sinne irtoaa.

Välissä oli pakko lopettaa sateen takia ja mentiin lähellä olleelle Leenan "erämaamökille" grillaamaan, paistamaan muurinpohja lettuja ja ennenkaikkea kuivattelemaan kamoja. Tupaan kamiina päälle ja sauna lämpimäksi, joten hyvin saatiin hetken päästä kuivat vaatteet ja tuolit! :) Käytiin Pasin ja koirien kanssa pikku lenkki vaaran rinnettä kivuten.

SKIPPY pääsi hommiin tauon jälkeen, 5 ukkoa. Vieras maasto&maalimiehet meni sujuvasti!
1. etukulmasta haettiin hajua noin 20 metritä ja siitä lähetykseen takaisin. Kulman lähellä oli pieni teltta piilona, muta mulla oli piilo ennen telttaa. Tosin kaartoi hieman liian aikaseen aluetta eteenpäin, mutta sai hajun kun pääsi takarajalle. Oli siis mennyt piilon ohi, mutta koska tuuli tuli piilon takaa, ei haitannut. Ei noteerannut telttaa mitenkään, vaan juoksi suoraan ukon luo oikealle piilolle! Hienoa!

Toisen etukulman lähetin ilman apuja. Kaartoi taas liian aikaseen ja huusin tällä kertaa pois. Uusi lähetys ja nyt suoraan ja piilolle. Täytyy vast´edes aina muistaa tehdä uusinta lähetys Päivin ohjeiden mukaan lähempää piiloa -ei siis kahta lähetystä keskilinjalta. Tämä kuulema siksi, ettei koira opi, että ekalla lähetyksellä ei ole tarkoituskaan mennä piilolle vaan ainoastaan juosta alueella lenkki, jonka jälkeen ohjaaja huutaa takaisin keskilinjalle ja vasta toisella kertaa sitten mennään piilolla.

3. piilolta haettii haju aika läheltä piiloa, koska tuuli ei tällä kertaa tuonut apua ja Skippy haistoi ukon vasta lähempää. Tämä hyvin.

4. oli ilman apuja. Tosi hienosti ihan suoraan 50 metriin piilolle!!

5. ilman apuja. Nyt ei irronnut tarpeeksi kauas kukkulan taakse. Joten menin itse lähemmäs ja uudella lähetyksellä sitten irtosi takarajalle asti.

1861798.jpg
Loppupalkkailuja keskilinjalla

Kun saatiin jättiläismäinen hakukierros loppuun, oltiin niin poikki että ei jaksettukaaan enää muuta. Kellokin oli senverran paljon, että lähdettiin saunan lämmitykseen.

LAUNTAI vierähti pääosin Kemijärvellä tokokokeissa, nyt sentään sateettomassa säässä. Tuolla edellisessä kirjoituksessa on selostus Skippyn&mun suorituksesta. Hienoja tuloksia tuli meidän leiriporukalle!! ALOssa ykköset Päiville&Lorulle sekä Riikalle&Friialle, Outille&Turolle 2. tulos. AVOssa Santulle&Hana-kelpille 1. tulos, Tiia&Riitti sai VOI:ssa 3. tuloksen ja ERIVOI:ssa Marjo&Zoda-kelpie 2. tulos. Onnittelut taitaville tokoilijoille! :)

1861790.jpg
Figo reutoutuu Pasin sylissä muiden kisatessa

Illalla käytiin tekemässä pieni viestitreeni. Paikalla oli suurimmaksi osaksi ihan ensikertalaisia viestistä tietämättömiä koirakoita. Tehtiin niin, että yritettiin Pasin kanssa selventää mistä viestissä on kyse, jonka jälkeen tehtii 3 pätkän miniviesti, ihan lyhyillä matkoilla. Tämähän nyt oli lähinnä sitä, että koirat juoksivat innoissaan edellisen perään tai kutsujen avulla, eikä mikään paras tapa aloittaa lajia -mutta tulipahan havainnollistettua suunnilleen mistä on kyse ja koirat sai spurttailla! :) Me Pasin kanssa toimittiin lähettäjinä ja pidettiin järjestys yllä! :) Figo oli Pasilla B/C-pisteillä vaan treenaamassa odottelua ja juoksi vasta ihan viimesenä koirana vikan pätkän mulle. Otettiin kaksi tällaista treeniä, kun koiria oli niin paljon, ettei ohjaajia riittänyt yhteen treeniin, joten jaettiin koirat kahteen satsiin.

1861803.jpg
Figo tarkkaavaisena viestiä odotellessa

1861800.jpg
Viestipätkällä

1861801.jpg

SUNNUNTAI koitti ihan liian nopeasti ja kotiin lähtö (ja pitkä ajomatka...) oli edessä. Sitä ennen kuitenkin valokuvailua, mm. ryhmäpotretti ja tietenkin LEIRIOLYMPIALAISET -yksi leirin kohokohdista!!!

Tiia&Riitti kiiti olympiaradan nopeiten! Tokaksi tuli Minna&Hana, 3. Santtu&Sinto (kisan junnuin, 8kk) ja mä&Kippe oltiin 4. nopeimpia!! :D Pasi&Figo voitti hassuimasta suorituksesta palkinnot -> yhtenä rastina oli tuoda isohko pallo viivan takana odottavalle omistajalle. Figo otti pallon suuhun, kantoi ehkä metrin, tiputti pallon -ja loppu matkan tökki sitä kuonollaan ja tassuillaan kohti Pasia! :D Saatiin kunnon naurut -ei ole turhaan Figoa nimetty Luis Figon mukaan! ;-)

1861807.jpg
Figon tyylinäyte pallolla pelaamisesta :D

1861808.jpg
Pallon kärräystä

1861810.jpg
Osaa Figo ihan kantaakin esineitä ;-)

1861811.jpg
Kippe kepeillä

1861812.jpg
...pallon noudossa

1861814.jpg
...esinettä tuomassa

1861805.jpg
...me palloa kärräämässä! :)

Lisään kuvia, kunhan saan Outin&Leenan otokset käyttööni (edit: Outin&Leenan ottamat kuvat lisätty, ISOISO kiitos paparazzeille!!!). Omalla pokkarilla en turhaan edes kuvannut, kun paikalla oli katu-uskottavampia järkkäreitä pitkine putkineen! ;-)

Tämä oli tosi lyhykäinen tiivistelmä hauskasta viikonlopusta!! Iso kiitos kaikille ketä mukana oli -seura oli mahtavaa! Sai kyllä ittensä täysin eroon arjesta -niin että tänä aamuna melkein otti päähän palata töihin. Etenkin kun oltiin kotona vasta puolen yön jälkeen... ..ensi kerralla ehdottomasti myös maanantai vapaaksi!!!