....no ei se ihan höntyilyä ollu, ihan asiaakin tehtii! Nyt kun on tollanen lämmin halli tossa nurkalla, niin mäkin viitin välillä lähteä poikien matkaa aksareeneihin. Tai on siinä senverran oma lehmä ojassa, että tuolla hallilla mahdun vähän höntsäämää tokoa Pönnisen kanssa.

Figo alotti puomitreenillä (varmaan ihan loputon suo...). On se parantunu, hitaasti mutta (epä?)varmasti. Tulee jo lujaa melkein loppuun asti, mutta edelleen jää etutassut helposti kontaktille eikä maahan. Pelkän loppuosan treeni sujuu jo mukavasti. Laitan pari viideon pätkää puomitreenistä myöhemmin (koko puomi eka ja toka sekä puomin loppuosaa yksi ja toinenkin). Se oli Figon eka kiekka.

Tokalla kiekalla F teki ratatreeniä. Oli oikein Pasin oma suunnittelema 30 estee pyöritys kohtuu pienellä estemäärällä (esim. kepit mentii kolmeen kertaa) Alussa tuli tahkottua mm.ihmisnuolta. Sekin edityy tuskasen hitaasti...mun silmään näyttää, että F kyllä kääntyy hyvin hypyn päällä, se vaan leiskauttaa äly pitkiä hyppyjä kun ei kasaa itteään ennen hyppyä... Tästäkin voisi laittaa kuvamatskua. Keppejä, etenkin avokulmaa, tuli myös väännettyä. Pimeää putkikulmaa ja mitähän kaikkea... On se ihmeellistä tuo koirien kanssa harrastaminen -koskaan ei ole valmista tai tilannetta, että treenattava loppuisi kesken!

Skippy käväsi tekemässä vaan yhden kerran. Mun olikin tarkotus tehän pikkureenailut, kun taas tänään on oma hallivuoro. Tehtiin seuraamista eka lelulla kunnon virittelyjen kera. Vähän taas edisti, mutta olikin liian korkeassa vireessä, keskittyi hyvin. Väliin tehtiin merkkiä, lelu joskus merkin takana, joskus ei. Meinaa välillä vähän testata "vähän sinnepäin" -merkkejä kun ei ole lelua, mutta korjaa kyllä hyvin. Tulikin tehtyä aikasta monta merkkiä. Sitte jatkettii seuraamis-teemalla, nakkipalkalla. Lähinnä perusasentoja eri kulmista, askeleita ja pikkupätkiä. NYT se oli pitkästä aikaa sellanen kun haluun!!! Yes, luulin jo ettei ikinä... Paikka oli hyvä ja koira ihan 110% keskittyny tekemiseen. On se ihana fiilis, kun pääsee koiran kanssa samalle aaltopituudelle! Loppuun kaukoja. Äh, tässäkin pitäisi varmaan jotenkin säätää mielentilaa tai jotain. Tekee nyt ihan täpäkästi, mutta tekniikka leviää...hmmm.. Mutta olipa kivat pikkureenilöt, kun meillä natsasi niin hyvin yhteen ja Kippe näki vaan mut ja sen mitä tehää yhessä!  Jännä kun se näyttävästi on tosi hyvässä fiiliksessä aina tuolla aksaajien seassa, vaikka ei sitten yhtään kiinnitä huomiota sinne radalle tai haikaile ite sinne...!?

Yöllä äiti-Pönninen oli taas kuskannut "pentunsa" turvaan meidän päiväpeiton sekaan... Sen pentuna toimii pääasiassa sellanen vinkulelu koira, jolla on jalkapallo kainalossa. Pasi aamulla totesi, että onhan se ihan söpö pentu. Ja hyvin varusteltu, kun pallokin on koko ajan mukana

 

Orimattilan Hurttahallilla torstaina

Kolmas päivä tokoa putkeen (pitää mitata kuume kotona, että mistä tämä innostus oikein johtuu?! )... Kippe oli ihan kivassa moodissa, parempi kun viimeviikon eka kerta tuolla. Tehdään aina yksi koira kerrallaan, mikä nyt tuntuu tosi oudolta, kun muuten (Kausalassa&Korkeavireen hallilla) on nyt tehny kauhian tohinan keskellä. On siis hiljasta kun huopatossutehtaalla, jos vaikka ottaa koiran perusasentoon ja tönöttää siinä hetken. Itseasiassa se tavallaan on vaikeampaa, kun sitten jokainen yskäsy, oven pamaus tms. tekee häiriötä. Siis kun siellä normaali tohinassa niitä ei mitenkää noteeraa.

Alotettii vähän seuraamisella lelun kanssa. Pääasiassa pientä pätkää / lähtöjä / askeleita, vaan yksi pidempi. Ihan ok. Sitten ruutua, eka paikanhakua targetin kanssa sellaselta matkalta kun tuolla nyt mahtuu, hyvin! Sitte koko ruutu, sai tulla suoraan leluun kun kutsuin sivulle, hyvin meni. Perusasentoreeniä nakkien kanssa, ok. Hyppynoutoa. MIkä ihme mussa nyt on, kun en tajua, että pitäisi alottaa ihan hyppyreenillä?! Este oli ehkä 70-80cm ja nakkasin vaan kohtuu ison kapulan yli. Hyppäsi, nosti kapulan ja kierti... Sitten hypyttelin vaan kapula suussa eestaas ite mukana liikkuen. Eli nyt pitää ottaa ihan vaan noita korkeampia hyppyjä ilman kapulaa, että saa ite hypyn kuntoon!! Sitte jääviä, ok. Pari kaukohöntsäystä loppuun ja sitte oliki jo oma aika loppu... Oli aika tiukka aikataulu kun meitä oli niin monta.

Vuoron loppuun vielä kimpassa paikkamakuu, oli taas kääntyny lonkalle aika lopussa, muuten ok. Sitte tein itekseni lyhyen paikkaistumisen, muut siinä ympärillä teki mitä teki, Kippe istu hyvin.

Illalla kun Kippe oli jo jonkun aikaa nukkunu ja Pasi lähti iltapissittämää koissuja, niin Kippe ontui kun nousi ylös pediltään...siis voihan Ontui kyllä takapäätään tosi tosi selkeästi (en siis mitenkään voinu vaan kuvitella...). Se oli taas ne muutamat ekat askeleet, kun ponkasee ylös ja liikkelle. Sitten menee ohi. En tiiä, en vaan haluisi taas laittaa sitä saikulle... ...tai edes ajatella koko asiaa.