Allekirjottanut on vihdoin saanu potkastua itteänsä persuuksille ja pitäny kiinni suunnitelmasta "treenaa tokoa päivittäin". Liekö syynä joku ylimääränen kevät energia ja sulaneet hiekkakentät?! Ja kun olen ite ollu innostunu, ollaa saatu järestään tosi onnistuneita treenejä aikaiseksi -Kippekin on ollu aika täpinöissään!!

Niitä jumittavia&edistäviä kaukoja ollaan tehty paljon (aamulenkillä & iltaisin). Lähinnä kiertämisen avulla, eli olen laittanut Kipen palkaksi kiertämään puuta, tolppaa, tötsiä tms. Palkka joko kierrettävän takana tai sitten heitän sen. Edistäminen jäi pois "itestään" kun siirsin palkkaamisen noin. Mielentilakin kaukoihin liittyen saadaan toivottavasti näin korjaantumaan (ainakin siltä näyttää!). Jatkamme siis kaukojen työstöä.

Pari (ällöttävää) metskunoutoakin vaihtelevalla menestyksellä (kerran jopa palautus laukalla!). Oon nyt ite yrittäny muuttaa omaa asennetta -se EI ole ällö (jos tämäkin heijastuisi Kippeen?).

Jäävätkin on ollu super (ei yhtään hetkellisiä unohduksia ja jumituksia). Eilen myös kivan nopsa luoksetulo ja eteenmeno.

Kauan tää treeni-into kestää meillä molemmilla....? Varmaan tasan niin kauan kun ei tule takapakkia ja epäonnistumisia! Figo on tuttuuntapaan höntsänny samat asiat kuin Kippe, ku en ole sille erikseen suunnitellu treenejä. Eikä siitä suunnittelusta mitään tulisikaan, kun ainoa tavoite Figon tokojen osalta on pitää yhdessä hauskaa!

Tänää ihan porukalla tokoa treenimään ja pojat suuntaa Asikkalan epiksiin.

KIMPPA TOTTISTREENIT

Tulipahan käytyä treenimässä tokoakin ihan porukalla. Tai muut on kyllä käyneet pitkin talvea, mutta mäkin raahauduin nyt mukaan :) Kipen kanssa tehtii kaukoja (palkkana taas lelu tötsän takana valmiina. Tämä toimii!), ei yhtään jumitusta vaikka oli yleisö takana!! Henkilöryhmää ihan ok. Eka luoksetulo mun mielestä hidas ja jäi vähän kauas, uusinta hyvä! Nouto, palautus jäi vähän kauan (metskunoudot vaikuttaa tähänkin. Ja selkeesti kapulaa nostaessa sekunnin epäröi ennen kuin tajusi että hei, ei tää ookaan ällö metalli). Eteenmeno hyvä.

Ennen ampumista jääviä -kaikki oikein!

 

AMPUMISESTA....

En tainnut muistaa kirjottaakaa pääsiäissunnuntain ampumisista. Eli ollut varmasti vuoden tauko, ettei olla ammuttu treeneissä. Nyt ollaan ryhdistäydytty. Sunnuntain ilmasutreenien jälkeen siis ammuttiin startterilla. Minä tyhmätyhmä ajattelin, että eihän se reagoi ja väänsin jotain seuraamista siinä....no kyllähän se reagoikin. Häntä laski, korvat luimuun ja vähän jäätyi. Noh, sitten vaan leikittii ja sainkin sen rentoutumaan laukauksien aikana. Sattui vaan tyhmä moka, kun olin jo autolla juottamassa koiraa, niin tulikin vielä yksi laukaus, kun startteri vähän jumitti pitkin matkaa, ja siellä olikin vielä yksi paukku... äääh.

Noh eilen uudelleen. Nyt viisaammin vain palloa leikkien (pelattii fudista). Vähän käänteli korviaan laukausten suuntaan, mutta muuten ei reagoinut ihmeemmin. Monta laukausta, Kippe sai pelata paljon palloa! :) Sitten vikan kuuden laukauksen satsi niin, että kävelin kentältä pois päin, koko ajan kauemmas ja vieläkin vhän palloteltiin.

Sitten takas kentällä missä tytöt vielä pelaili Kipen kanssa. Kaikkia hieman huvitti, kun Kippe paimensi palloa. Hienot flänkkikaaret vierivän pallon taakse! Mietin että paimentakoot, kunhan jää hyvä mieli ja laukaukset unohtuu kokonaa!! Mutta jatketaa ny kunnolla leikkimistä ammuttaessa, että häviää se pienikin jännitys&ällötys.

 

Pojat kävi ASIKKALASSA EPIKSISSÄ

I-luokan rata oli ollut hyvä kokonaisuus, Pasi sano että ei ole vähää aikaa tullu noin hyvää rataa. Oli ollu kuulema ihan kiemuraa ja ohjattavaakin, vaikka oli I-luokan rata.

II / III-luokan radassa Pasi oli ottanu A:n uudelleen, kun kontakti ei ollut ollu tarpeeksi hyvä. Teemana oli siis kontaktit, että korjataan jos yhtää karkaa. Piti kestää ohijuoksut ym. No tämän jälkeen rytmi oli tietty vähän hajonnut. Figo oli ollu tosi herkkä taas reagoimaan Pasin ohjauksiin (sama oli lauantain treeneissä)!

LAUANTAI AGITREENIT P-HAUN HALLILLA HOLLOLASSA

Oi vitsit olisikin kiva lauantai päivä! Herättii jo kasilta (vissiin vähän viikkorytmi päällä?!), juotii pannukaffet mökin kuistilla auringon paisteessa ja sitten puuhasteltii aamu-/iltapäivä rannassa laituria remppaamassa. Figo oli taas niin elementissää, kun sai lutrailla rantavedessä ja kelliä pitkin männikköä kepeille muristen -ja Kippe paimensi sitä silmä kovana. (mulla oli kamerakin mukana, mutta sisällä mökissä koko vkonlopun?!)

Sitten remppa pakettii ja kohti Hollolaa agiliitämää. Mä lähdin matkaseuraksi -hyvää matkaseuraa olikin ku otin päikkärit siinä matkan aikana!

Ratana oli Jänesniemen Elinan koulutuksessa ollu rata (Tuula oli käyny siellä ja toi ratapiirrustuksen mukanaan). Tehtii rataa vain 20 esteen verran, vaikka olisi jaktunu varmasti tuplat saman verran.

Figo teki kaksi kierrosta. Se on hauska kun jo ite tarjoaa kepeille menoa, vaikka ei pitäisikään...! A:n kontaktien treenausta edelleen, että siellä pysytään vaikka Pasi tekee mitä. Ja erilaisia ohjauskuvioita. Figo oli taas aikasta irtoavalla päällä -jos Pasi oli sekunnin myöhässä nappasi ite jonkun edessä olevan esteen.

Skippylle yksi kiekka (oli senverran porukkaa ettei enempää ehtiny). Kippe teki paljon ohjauskuvioita rimat minikorkeudella. Jessus se kyllä reagoi ja kääntyy nopeasti. Hyvin sujui (Pasille vaikeat) sylkkärit & poispäinkäännöksetkin. Myös A:n kontakti oli parempi, ei himmailua enää niin paljon! Kippe on menny agilityssä eteenpäin tasaseen tahtiin, hitaasti mutta varmasti!