Edellinen postaus näyttää olleen agin piirimestiksistä.

Wiu tosissaan jäi enempi ja vähempi agilitytauolle niiden jälkeen. On se kotipihassa jotain höntsänny ja pari kertaa Pasin mukana ollu hallilla jotain kevyttä tekemässä. Mutta pääsääntöisesti vähän lepuutellut. Piirimestisten jälkeen se pääsi Karoliinan käsittelyyn ja ihan oli aihettakin:

Wiun akupunktiohoito.
Wiu oli joutunut koiran puremaksi ja ontunut tämän jälkeen vasenta takajalkaa. Tapaturman jälkeen Wiu oli ollut jäykempi ja taipunut huonosti esteillä.
Vasemmassa takajalassa oli voimakasta lihaskireyttä pohkeessa ja reisilihaksissa. Oikeassa takajalassa myös hyvin pientä kireyttä vastuslateraliksen kiinnityskohdassa polven yläpuolella. Selässä ei jännitteitä. Vasemmassa etujalassa kyynärnivelen alla etupuolella ojentajajänteessä pullotusta, mutta ei aristusta. Kyynärpään taivutus hieman jäykempi. Seurattava.
Kotona vasemman etujalan taivuttelua koukistus-ojennus päivittäin muutaman päivän ajan. Viikon ajan rentoja ravilenkkejä.

IMG_20160924_181129.jpg
Kaikkea muuta kuin tasaista ravilenkkiä, eli tässä ollaan Heinolan motocross radalla vähän revittelemässä energioita pois! (siis jo ennen Wiun hoitoa ;)

Pari jälkeä se on päässyt ajelemaan ja tottista höntsänny. Luovuin PK-koeajatuksesta tänä(KIN) syksynä, kun tuntui tyhmältä hinkata PK-esteitä nyt, kun juuri on levossa agilitystä. Menisi se kropan palautuminen vähän ojasta allikkoon… (Ja totuuden nimissä, en ole varma olisinko saanut itsestänikään irti sitä aktiivisuutta mitä kokeisiin valmistautuminen olisi kuitenkin vaatinut.) Mutta tuon koiran mielentilan ja vireen hallinta on mulle ikuinen oppimisprosessi, joten vaikka ei koskaan koekentille mentäisikään, saan siitä kuitenkin itelleni paljon oppia. Joku aika sitten vaihdoin palkkauksen suurelta osin sosiaaliseen- ja namipalkkaan. Jonkun aikaa on kotipihatreeneissä tuntunut kivalta ja nyt hallikauden alettua on tuntunut sujuvan myös hallilla. Vaikeus on, että liian korkeassa vireessä ei keskity eikä työskentele kunnolla. Tai siis, en ole osannut sitä korkeassa vireessä ikään kuin saada pakettiin. Ja yrittäessäni ehkä vaan paineistanut koiraa huonolla tavalla… Niinpä nyt olen koittanut työstää mielentilaa vähän erilaiseksi. Ja aiempaa useammin on treenit jopa sujuneet ja ollaan tehty ihan yhdessä hommia. Prosessi jatkukoon, nähdään sitten koekenttiä ikinä tai ei.

IMG_20160923_205035.jpg
Omaa treenivuoroa odottamassa -kuka kolmesta pääsee Skippyn jälkeen?!

Senioriosastolle kuuluu kaikkinensa hyvää! Figolla oli sellanen vähän ikävämpi operaatio, kun joutui kastraatioon 1. syyskuuta. Molemmissa kiveksissä oli kasvaimet, jotka tietenkin piti poistaa. Ja samalla meni miehuus, joka oli onnistunut säilymään 11 vuotta –ei ole helppoa setämiehelläkään! Kasvaimet olivat onneksi hyvä laatuisia ja paikallisia, alle 10% todennäköisyydellä levinneitä. Muutoinkin yllätyin kuinka pieni toimenpide oli, tai ainakin kuinka vähän se vaikutti koiraan. Ensimmäinen leikkauksen jälkeinen päivä oli normaalia vaisumpi, mutta sen jälkee sai enempi toppuutella. Ja särkylääkettäkin sai vaan muutamana päivänä, ettei meno yltyisi ihan liian vauhdikkaaksi tikkien kanssa.

IMG_20160830_201036.jpg

Pikkusen Figosta kyllä alkaa lenkeillä huomaamaan, että ikä jo hieman painamaa… kulkee kyllä matkallisesti samat lenkit, mutta vauhti on hieman hidastunut ja Figo pyöriikin aiempaa enemmän siinä lähituntumassa. Ja siitä on tullut aivan toivottaman ahne!!! Aiemmin meillä on ihan huoletta voinut jättää ruuat pöydille ilman pelkoa että ne siitä koirien toimesta häviää. Nyt ei kannata kokeilla onneaan…!

IMG_20161007_162907.jpg

Skippy muuttuu vaan hullummaksi, huhhuh. Viimeksi rallytokotreeneissäkin eräs seurakaveri hämmästeli, että onko TUO koira 9vuotias?! Joo onhan se! Ei siis huomaa innosta ja käytöksestä. Jokseenkin olen varma, että se saa sitten joskus lähteä saappaat jalassa pääkopan tehdessä mutta kropan pettäessä. Ei murehdita sitä vielä. Rallyhömppää ollaan jatkettu niin, että käytiin Skippyn kanssa 25.9. Hyvinkään vinttikoirakeskuksessa kisoissa, kun saatii matka- ja kisakaveri treeniporukastamme. Lähdin vähän perus tottissuoritusta tekemään, ennen kuin jossain kolmos kyltillä muistin, että ai niin, tässä pitäisi vähän kehuakin välillä :D Skippykin siitä rentoutui, kun tuntui että oli alussa vähän paineistunut. 97/100p, sij. 4./60 (3x -1p.; vino edessä istuminen ja kaksi kertaa osui minuun). Arvostelussa taisi olla maininta upeasta kontaktista.

20161008_153921.jpg

Sitten rallateltiin 15.10. Orimattilassa Megamyyntiareenalla molempien kanssa, kun Figonkin dopingvaroaika oli jo ohi. Pasi&Ronja oli mukana sähläämässä ja shoppailemassa. Oma keskittyminen oli tosi huonoa ja ohjaaja voikin vähän ruoskia itteään huonoista suorituksista…

rataOla.jpg

Figo oli ekana. Nousi mun kehuista maasta ylös (7. kyltti)!! Käskin vaistomaisesti takaisin maahan ja sitten aloin miettimään, että mitenhän tämä sääntöjen valossa nyt meni ja varmuudeksi uusin ko. kyltin. Figolle siis 97/100p., mikä oli meitin toinen hyväksyttyä ALO-tulos. Arvostelussa oli maininta harmoonisesta yhteistyöstä. Skippy oli taas sellainen jännittynyt ja ei-niin-kivan-tuntuinen… Sille sama moka (eri kyltillä tosin, eli heti ekalla) –nousi kehuista maasta ylös. En edes uusinut vaan jatkoin matkaan, eli -10p. Pitäisiköhän joko olla kehumatta kesken liikkeen tai sitten vähän muistutella, että kehuista ei automaattisesti seuraa vapautus?! Sitten vielä yhden kyltin uusin, kun ite ajatuksissani kävelin väärältä puolelta kylttiä, hohhoijaa. Siispä 87/100p. ja RTK1 koulari. Skippy pääsi siis hihnaluokasta eroon, Figolla pitäisi vielä yksi ALO-kisa käydä. Harmi kun nuo kisamaksut on miusta suhteessa aika kalliita (20-25e), kun suoritukseen menee se minuutti… vs. tokokisat tai saatika sitten PK-kokeet, missä saa melki samalla rahalla suorittaa aika paljon enemmän! Voisivat olla enempikin agistartin hintaisia...

IMG_20161020_105035.jpg
Ihana, sateeton syksy ollut!

IMG_20160902_164811.jpg
Fillarilenkeissäkin on enempi vaihtoehtoja, kun pellot on sängellä, eli pääsee menemään niidenkin laitoja pitkin. Jos joku miettii, että miksi Wiu on niin harvoissa kuvissa, niin siksi, että se inhoaa kameraa ja näyttää aina ihan kasaan hakatulta tai sitten se vaan kyttää Skippyä että koska vapautetaan... :D

20160930_071255.jpg
Surkea kuva, mutta aihe on mitä ihanin; eniten mieltä lämmittävää, kun 9 ja 11 vuotiaat innostuvat leikkimään keskenään <3