Onkin ollut parin viikon päivitystauko taas Skippyn osalta, joten turha edes yrittää muistella treenitreeniltä....

Tottis on menny jotenkin vaihtelevasti. Seuraaminen sujuu, samoin liik.istuminen, luoksetulo ja eteenmeno. Liik.maahanmeno oli aika kadoksissa jonkun aikaa, kun tarjosi vaan istumista. Sitä sitten vahvisteltiin niin, että käskyn kanssa napautin Kippe kepillä kylkeen (kauhiaa pakotetta ). Toi toimii Kipelle ihan tosi hyvin, on ihan intona ja tekee paljon nopeampia maahanmenoja. Nyt näyttää taas maahanmenokin löytyneen. Ai niin, vihdoin olen laittanut jääviin (istu&maahan) myös askelmerkit, kun olen niiden puuttumisesta saanut palautetta. ELi nyt tulee suullinen käsky aina tietyssä vaiheessa askelta.

Samoin oli "pikku" ongelmaa paikkamakuu...kerran itse tyhmänä annoin sen ominluvin lähteä makuusta, kun räplätiin jumiin mennyttä asetta, joka sitten laukesi. Noh, Kippe oli sitä mieltä, nyt mä saan tulla leluun kiinni...ja minä tyhmätyhmä jostain syystä annoin sen tulla, kun muka ei ollut mikään "virallinen paikkamakuu" (ihan kun koira tietäisi eroa). Sen jälkeen noin kymmenen kertaa sain palautella sitä paikamakuuseen, kun neiti aina testasi, että onnistuisko tänäänkin omat säännöt. No onneksi ollaan taas päästy vanhaan ruotuun ja paikkamakuu pelittää. Samoin sieltä sivulle nousun olen nyt saanut toimimaan (ainakin treenitilanteessa, saas sitten nähä jatkuuko vanha koomailu kisatilanteessa...). Tuo ylösnousu korjaantu ihan pienellä hihnan nyppäsyllä & suhinalla, ja tietty että paikkamakuuliikkeessäkin on edes jonkinlainen vire.

Esteet on edelleen vaiheessa -menee jo rohkeasti&varmasti kapulan perässä esteen yli, mutta paluuhyppy kapulan kanssa on vaikeaa ja kovin epävarmaa. En vielä luovuta, josko saisi nekin vielä toimimaan.

Lisäksi Skipellä on ollu valeraskausaika nyt...on tosi vaihtelevaa, välillä on kovinkin vaisu ja saattaa esim. koko metsälenkin ajan kävellä mun takana F:n ja Wiun rallatellessa menemään. Ihmeen vähän on treeneihin vaikuttanut kuitenkaan! Paitsi maanantain tottistreenit meni vähän plörinäksi, saattoi kyllä olla muutenkin väsy. Mutta noita treenejä lukuunottamatta ollut lähes normaali treenattava, kiva!


kuva Päivi Nietosvaara

Haussa ollaan päästy "normaalitilaan" etsinnänkin osalta. Yhdet treenit oli välissä, joissa ei olisi uskonu, että ollaan nyt 4 vuotta hakua harrastettu. Ei mennyt sinne minne lähetin, ainakaan suoraan ja tarpeeksi syvälle... Taisteltiin nämäkin treenit läpi ja sen jälkeen on suunta ollut nousujohteinen. Viimesimmissä treeneissä sain sen menemään suoraan piston molemmilla puolilla palloilleista sienestäjistä huolimatta -siitä olin aika ylpeä!! Ilmasut on toiminu kivasti, myös kiintorullalla umppareista. Osaa ottaa auenneenkin kiintorullan ite. Kuin ihana tunne, kun saanut ilmasut toimimaan! (kauankohan mie jaksan olla siitä iloinen!?).

Tehtiin EK:n jututkin viime sunnuntaina, eli tarkkuus, pudotettu ja jälkiä (janoja oikeastaan). Meni aika kivasti, paitsi janat, joilla vähän sähläs nenä pystyssä...Ehkä mie en edes treenaa pelkkiä janoja, vaan hurruutellaan vaan jälkiä, kunhan aina jälki vaan jotenkin ensin löydetään

Eilen torstaina käytiin Oilin kanssa ihan tokotokoa treenaamassa Launeen perhepuiston nurmikoilla (olipa ihan kiva paikka, mulle uusi tuttavuus). Kait se on syksy nyt, kun tokokin astuu taas kesätauon jälkeen kuvioihin...!! En edes tehnyt kummosempaa treenisuunnitelmaa, kun oikeastaan oli pakko lähteä ihan siitä, että katsotaan missä jamassa liikkeet on tauon jälkee! Ja hitsit, olihan mulla melko pätevä valeraskaudesta kärsivä pikku bc, kun niinkin hyvin muisti ja teki tokoliikkeitä!

Ekassa setissä seuraamista, Z (tässä ensin istui seisomisen, mutta ei ihme kun kokoajan vaan paukutettu istu&maahan), luoksetulo (positiivinen yllätys, kohtuuhyvät stopit!) sekä ruutu. Ruutu oli aivan hukassa, ei tainnu yhtään olla kartalla mitä lähti tekemään. Noh, Oili kävi näyttämässä ja tehtii lähempää, niin saatii ruutu taas muistumaan mieleen. Sitten onnistui kauempaakin.

Tokassa setissä tasamaanouto (no tämä nyt oli PK-juttu). Ekassa jotain sääti kapulan nostossa, vauhti oli ok. Toinen vauhtinoutona hyvin. Sitten tunnari, palkkasin vauhdista kun alkoi palauttamaa omaa. Nosti oman heti kohdalle tullessa, joten ihan hyvä. Loppuun vielä paikkamakuu Zipun tehdessä tunnaria ja sitten yhdessä Zipun kanssa EVL-paikkamakuu -molemmat hyvin, jopa ne lopun sivulle nousut.

ISOTisot kiitokset Oilille seurasta, olipa hurjan kiva pitkästä aikaa vetästä ihan tokoreenitkin!!

Lauantaina lupasin mennä meijän seuran BH-kokeeseen nollakoirakoksi juoksuisen Pinkon pariksi. Saapahan hyvän kisanomaisen treenin, vaikka BH:ssa onkin se ärrrrsyttävä hihnaseuruukin...