Mietin otsikkoa ja sitten päädyin noinkin omaperäiseen. Eli lyhyesti Nastolassa 17.-19.6. kisatuista SM-kisoista, että jää niistä tännekin "raporttia". Kesän ekat isot karkelot oli melkein kotikisat, kun VAU:n jengi järkkäsi skabat tuossa alle 30min. matkan päässä. Ja oikein hyvin järkkäsivätkin, kiitokset näin katsojankin näkökulmasta!

Perjantaina "esikisat", jotka eivät liittyneet mitenkään Suomen Mestaruuksien ratkomiseen. Siitä hyvät, että niissä saa tuntumaa kisa-alustaan. Pasi&Wiu lähtivät aika loppupäässä. Hypäriltä hieno nolla ja sijoitus 2. !! Illan päätti agilityrata, jossa puomin ylösmenolta 5 ja kepeiltä 5, eli 10. Wiu oli tässä liian korkeessa vireessä...

kannustusjoukot.jpg
Kotijoukot kannustamassa isiä&Wiuta!

Lauantaina ratkottiin joukkuemestaruudet, mutta meiän sakki juhli kotona Ronjan 1vuotis synttäreitä. Olipa kivat pippalot <3 Toki olihan se live stream päällä ja kävihän Pasi aamupäivällä vähän paikan päälläkin kattelemassa tuttujen joukkueratoja.

Sunnuntaina sitten se päätapahtuma, eli yksilömesturuudet. Karsintaradalle Pasi ja Wiu lähtivät aivan alussa, eli heti aamulla kasin aikoihin. Ei Ronjan kanssa herätty ajoissa että oltaisiin ehditty Nastolaan kattomaan, joten jännitettiin kotona live streamin äärellä. Oli kyllä ihan mahottoman jännää, huh! Hypäriltä taas tosi hieno ja varma nolla, sij. 2./281.

20160619_4MG_2227.jpg
Karsintarata käytiin aamuvarhaisella aika vetisissä olosuhteissa. Kuva Jukka Pätynen.

Eli finaaliin lähes piikkipaikalta... kentänlaidalla oli kasa ihania treenikavereita mukana jännittämässä, niin kivaa porukalla jännätä ja kannustaa! Kädet täristen jännitettii maxien haastavaa finaalirataa, jossa loppujen lopuksi nollia tuli 50 koirakosta ainoastaan neljälle, oho! Keppi-putki -erottelu koitui valtaosan kohtaloksi. Mutta ei Wiun. Se tasan tiesi mitä ollaan tekemässä ja varmasti haki kepit. Muutoinkin aivan älyttömän siisti rata, nopeimmalla ajalla! Kattokaa vaikka VIDEOLTA ! ;) ...mutta...

SirpaSaari3.jpg

Niin vaan nousi avustavantuomarin Mattsonin käsi ylös puomin ylösmenokontaktilta, ja mestaruus ratkesi sitten siihen tuomioon (kuva Sirpa Saari). Lopullinen sijoitus oli niiden neljän tuplanolla koirakon jälkeen SM5. Hienoahan sekin on, mutta ei se nyt hirveästi juhlituttanut, kun Mestaruus oli niiiiiiin lähellä. Agility on ;)

Wiulla on nyt kolmen viimeisen vuoden SM-finaaliradoilta nopein aika, 2014 & 2015 nollalla, nyt siis vitosella. Ei huonosti. Ja hyvin pysyy kuskillakin pääkoppa kasassa, vaikka aika kärkipaikalta "joutui" nyt starttaamaankin.

SirpaSaari1.jpg
Jotenkin päättäväinen ilme puomilla :D

SirpaSaari2.jpg
Tukka hulmuten putkeeeeeen! Kuvat Sirpa Saari

Arvatkaapas, onko puomin ylösmenoa pari kertaa vähän testailtu treeneissä tässä ennen seuraavaa, vielä tärkeämpää koitosta, eli maajoukkue karsintoja...?! Edustuspaikat ratkotaan nyt tulevana vkonloppuna Turussa. En ehkä pysty kattomaan...