Pasi ja rekut palasivat eilen illalla viikonloppu reissulta takasin Kuopioon. Meillä oli sitten väsynyt lauma eilen illalla, kaksi jalkaset vaan löhöili sohvalla ja koirat vetelivät tyytyväisinä sikeitä. On kyllä tainnut porukat paljon lenkkeilyttää koiria, kun vielä tänäänkin on uni maittanut! Olivat käyneet mökilläkin luistelemassa ja lenkkeilemässä. Hyvin oli sujunut "hoitopaikassa", ja meillä oli mukava viikonloppu ilman koiria. Vaikka kyllä tollaset viikonloput vaatii veronsa vielä näin maanantainakin... ..

Aamulenkin yhteydessä otin molempien kanssa pikkuset tottikset. Figolle kaukokäskyjä, istu-maahan-istu nyt hyvä kaukaakin, seisomista ei voi vielä tehdä kun läheltä. Sitten ajattelin ottaa AVO:n luoksetulon pysäytyksellä. Vaikka tätä ei ole otettu oikeasti Figolle ikuisuuksiin, lähti "tule"-käskyllä tulemaan sellasta ennakoivaa hidasta laukkaa, joten palkkasin jo vauhdista. Otin vielä muutaman läpijuoksun, kun näyttävästi aikasta hyvin ennakoi...Skippyn kanssa lyhyitä seuraamisia lelupalkalla. Meinaa poikittaa ulos päin kun kääntää päätä siihen mun jalkojen eteen niin paljon lelulla. Ehkä pidin lelua liian edessä tms. Liikkeestä muutamia maahanmenoja. Olen selkeästi palkannut Skippyä nopeista maahanmenoista, kun meinaa ennakoida palkkaa. Käy vaan nopeasti maassa ja samantien meinaa nousta! :) No tämä parani heti kun vaihtelin palkkausaikaa. Yksi hyvä luoksetulo myös.

Sisällä aloitin tunnistusnoudon opettelun molempien kanssa, kun ei sitä ole Figollekaan vielä opetettu. Ajattelin edetä ihan tuon Mujusen toko-kirjan opeilla, kun en parempaakaan tiedä. Ainakin on selkeät ohjeet! :)

Illalla olisi tarkoitus lähteä koko porukalla vähän häiriöön tottistelemaan.

ILLAN TOKOT:

Käytiin tuossa Musiikkikeskuksen parkkiksella häiriötokoilemassa. Tosin häiriöt ei ollut yhtään häiritseviä...autoja meni vaikka kuinka viereisellä tiellä ja välillä lenkkeilijöitä -ei häirinnyt.

Otettiin vuorotellen nopeita pätkiä. Figo otti seuraamisia, jääviä, luoksetulon...hmmmm..niin paikallaoloa kun me Skippyn kanssa touhuttii. Figo oli oikein hyvä. Seuraamisessa oli lopussa taas jalkapallo magneettina jossakin maassa. Pientä edistämistä kun seuruutti suoraan palloa kohti, muuten malttoi mallikkaasti. Palkkana sitten aina vapautus pallolle. Paikallaolo taitaakin nyt olla se epävarmin, sitä on onneksi hyvä treenata kun Skippy voi toimia häiriönä. Tosin paikallaolossakin on Figolla pysyy hyvä vire yllä ja se selkeästi suorittaa koko ajan tehtävää. Figo on tokoillessa nykyään kuin eri koira, jos vertaa vaikka vuoden takaiseen. Tekee töitä Pasille ja into on kova.

Skippy otti seuraamisia ja askeleita. Nämä oli nyt tosi hyviä. Seuraamisessa mulla on nameja edelleen valmiina vasemmassa kädessä (en kuitenkaan imuta), koska palkkaan naksulla aika tiheään. Nyt askeleetkin sivuille ja eri suuntii oli jo parempia. Ei tosin vielä sellaisia ketteriä kuin Figolla, mutta yrittää kuitenkin, vaikkakin vähän kömpelösti, kääntää pyllyä oikeaan kohtaan! :) Yksi luoksetulo, lelu piilossa takin alla takana (se liivi olisi kätevä...) ihan minivähän oli kädet apuna -tosi hyvä! Nopee palkkaus kun tuli etee. Sitten liikkestä maahanmenoja, ok. Vahvistin naksulla myös seisomisia. Ai nii, sitten lätkää ulkona. Oli ruutumerkitkin mukana, mutta otin kuitenkin vaan lätkän hakua ja että tarjoaa sitä ulkona sujuvasti. Siinä taisi olla Kipen hommat.

Molemmille mulle ja Pasille (toiv. koirillekin) jäi treenisessiosta tosi hyvä mieli!! Oli oikean mittaset treenit, ja meni nappiin. Jäi vielä intoa seuraavaan kertaan, koska esim. kun lopussa vielä palkkasin leikillä Skippyä, oli se tosi täpäkkä ja innokas! :) Mukavia tällaiset harkat.