Viikko vierähti käyntii ihan koti-illalla, ei siis treenejä. Pasi oli työpaikan virkistyjäispäivässä/-illassa, en kyllä tiiä oliko se yhtään virkeämpi mies kun hain illalla kotii...?! 

Me tehtii pikku tottikset lähikentällä: seuraamiskaavio & liikkeestä istu -> palkka ja toisessa erässä luoksetulo, nouto & eteenmeno -> palkka.

Seuraamisessa nyt joku vähän tökkii...tai ei töki, mutta haluisin eroon siitä, että kontakti välillä katoaa hetkeksi. Siis Kippe lähinnä vilkasee ympärilleen mutta jatkaa välittömästi kontaktia tämän jälkeen...hmmm....ärsyttävää. Haluisin että se olis tosi intensiivinen koko ajan. Figo oli sellanen tänään, mutta muuten sen seuraaminen on ihan kauheaa, taitaa olla enempiki takajalka ohjaajan jalan tasolla kuin lapa! :) No työstetään Kipen kanssa tota keskttymistä(?) vielä! Liikkeestä istu oli super!

Figo välissä samat jutut.

Sitte luoksetulo. Juoksusta maahanmeno oli kadonnu tilapäisesti....muistui mieleen ehkä viidennellä yrityksellä.... Luoksetulo sairaan kovaa, niin että tuli mun eteen ihan mutkalleen vinoon, kun märällä nurtsilla jarrut vähän petti... Jätettii lelu sinne eteenmenoa varten. Nouto oli ihan ok, vähän olis saanu olla nopeempi/voimakkaampi palautus. Eteenmenoon lähti ku nappi housuista...viiiiuuuuuu!

Ja Figo teki samat ja ehkä elämänsä parhaan noudon vauhdilla loppuun asti!

Kun päästii kotipihaa takas, oli se liikkeestä maahanmeno taas palautu Kipenkin mieleen. Tehtii sekasin jääviä ja nyt kaikki oikein.

Sitte juoksemaa metsää, ja koissut tietty ui myös.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tänää (tiistaina) mennää illalla Vesivehmaalle yhtä pientä punaista taloa & isoa (puoli hehtaaria) nurmikko pihaa kattomaa. Jänskää, onkohan se SE Talo......?

Edit: talo oli just niin ihana miltä näyttää kaikissa kuvissakin!! Nyt vaan mennään vielä uusinta kierrokselle talon kattomaa viisaampien (isin&Samin) kanssa. Sitten ehkä kuntokartoitus ja se vaikka voisi olla meidän... JOS ei tule mitää mutkia matkaan.... *jänskätys jatkukoon*

Edit 2: joku oli jo ostanu pienen punesen talon meijän nenän edestä.....

Tiistain talonäytön jälkee Pasi kävi vielä veivaamassa lyhyet pätkät aksaa molempien kanssa. Tuli taas todettua, että Figo toimii niin paljon paremmin ennakoivalla ohjauksella ja kun koko kroppa näyttää suuntaa, myös jaakotus toimii sille. (kattokaa muuten kuin hienon oman agilitykentän tohon nurtsille saisi!!!)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Keskiviikkona hakuilemassa Sataojalla Heinolassa

Nyt alettii työstämään ilmasuja lyhyeltä matkalta. Jäi paljon parempi mieli kun edellisistä treeneistä. Mulla on niin huippu ihania treenikavereita kun ne jaksaa pohtia&pähkäillä ja opastaa mua. Ei meistä kukaa oo kauhian kokenu hakuilija eikä tietoa ehkä niin paljoa löydy, mutta yhdessä yritetää! Tällä kertaa pähkäilemässä oli Heidi, Mari, Vuokko & Masa.

Totesin, että ainakin hyvän maalimiesmotivaation ovat rakentaneet Kipelle!! Se on ihan sama syötänkö minä siellä metässä rullasta palkaksi pekonia vai hapankorppua, kun ainoa todellinen palkka on se näytölle&ukon luo pääsy... Eli ei oikein arvosta sitä mun palkkausta tuolla hakumetässä, ainakaan niin paljoa, että menisi maalimiehen yli. Aina sillä on takaraivossa se kiireesti ukolle meno.

Joten me sitten nyt kokeillaan sellasta, että Kippe saa ite tajuta sen rullan palautuksen. Nyt toi irtorullia ja sylkäsi ne mun jalkoihin. En tehnyt mitään (tässä kohtaa mua piti aika paljon muistuttaa, etten auta koiraa...), odotin vain että Kippe ite tarjoaa jotain. Ensin tuijotti vaan maalimiestä ja heilutti häntää. Sitten vilkasi ukkoa, sitten mua, taas ukkoa...sitten nosti rullan ja piti niin kauan että kehuin ja annoin irti käskyn ja sain rullan käteen!!!!!! Ja tämä aina vaan nopeutui toistojen myötä. Kehut kun nosti&piti rullaa -> irti -> heti välittömästi näytölle, eli tämä oli palkka rullan tuonnista, sitähän se eniten haluaa.

Testataan nyt tätä, josko toimisi näin ja jossain vaiheessa tajuaisi tuoda suoraan mun eteen sylkäsemättä eka jalkoihin.

Kokeillaan nyt. Se ei oikein näyttänyt toimivan, että menin itse nostamaan rullan ja tungin sen takas Kipen suuhun / yritin noutokäskyllä loppumatkan. Ei edennyt yhtään toistojenkaan myötä, vaan aina teki saman....

Ja en oikein, ainakaan tässä vaiheeessa, uskalla mennä ravistelemaa koiraa kun sylkäsee rullan. JOS se ei vielä tiedäkään mitä siltä halutaan, niin sitten turhaan paineistan sitä.

Tämä on kyllä aika metka juttu. Muuten missä vaan (esineruutu, lenkiltä löytämänsä esineet, noutokapula, lelut  jne.) Kippe tuo iloisesti esineet ihan mulle asti (oikein tökkii reisille). Mutta rulla -ei. Kiire vaan näytölle ja ajatus jo vahvasti siinä. Samoin muuten hakumettällä on ohjattavissa ja kuulolla, ei siis pörhällä omiaan, eli muuten kyllä työskentelee mun kanssa.

Nyt vahingossa otti kaksi kertaa kiintorullan ja ne toi hienosti ihan mun sivulle asti. Ei tämä mikään superjätti ongelma ole, mutta helposti lipsuu siihen, että aina vaan kauempana ja kauempana itse sylkäsee rullan pois ja kääntyy odottamaan näytölle menoa. SIksi haluan nyt tankata sitä, että rulla tuodaan aina mulle asti ja irrotus käskystä, ennen kuin saa palkaksi näytön. Ja tästä olen itse lipsunut, joten siksi näitä nyt joudutaa korjailemaan.....tyhmä minä.

Viimesenä Kippe sai ettiä kunnon pitkällä pistolla ukon & täältä suorapalkka.

Onneksi meillä on pari kuukautta vielä aikaa ennen ekoja hakukokeita!

Pakko vielä kirjottaa Vuokon Briida-pennestä. Ihan tositosi pätevä penneli, tehti Briidalle ekat nenänkäyttö harkat tuuli-ilmasuilla, ja jo se pikku pallero paineli nenä pystyssä pitkän matkan (pennun mittakaavassa) hajun mukana piilolle! Tajusi heti ensimmäisillä kerroilla jutun juonen ja nenän käytön!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torstaina & perjantaina Pasi oli agiliitelemässä

Perjantaina olin mukana, vaikka osan ajasta vietinkin purukilla juoksulenkillä. Kelloteltii ihan huviksi molemmille ajat sellaselta ykkösluokan radalta. Pasi yritti tsempata Figoa, mutta silti Kippe vaan oli nopeempi (rauhallisella ohjauksella, kun sitä ei vielä voi vedättää&tsempata liikaa). Kippe kyllä teki hienoja ratoja -niin että Pasi alkoi uskoa, että jos sen kanssa nyt ykkösiin uskaltaisi korkkaamaan kisauran! On sillä vielä tekemistä, että III:n radat menee, mutta onhan siinä eka ne alemmat luokat! Ja ennen kaikkea -yhtää rimaa ei tullu alas!!!

Figokin tosissaa nyt "joutui" treenimää I-luokan rataa, mutta teki lisäksi vähän kontaktitreeniä. Oli sellanen kiva humputtelu perjai-illan treeni, josta koissut oli selkeesti innoissaan.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lauantain hakuilut Vierumäessä

Kippe teki taas pari kierrosta ilmasuja irtorullilla.

Ekalla kiekalla hmmm, ehkä 7 ilmasua kohtuu lyhyeltä matkalta (ei etsintää) ja sitten yksi kunnon pisto loppuu suorapalkalla. Ja TOIMIIIII!!!! Siis tuo systeemi, että olen itse passiivinen koiran palauttaessa rullaa. Nyt se tuli sivulle ja tosi pian itse korjasi rullan takas suuhun jos oli sylkässy sen ennen aikojaan mun jalkoihin. Ja nyt se selkeästi palauttaa sitä mulle. Eli minä en anele rullaa vaan koira tyrkyttää sitä mulle. On parantunu paljon heti parilla treenillä. Ja pari kertaa sain rullan jo suoraan sivulle ilman omatoimista sylkäsyä!! Eli irrotus vasta käskystä. Ja vielä vähän kiusasin koiraa ojentelemalla käsiä -ei saa irrottaa vielä siitä.

Toisella kiekalla vaan 2 ilmasua samalla systeemillä. Sitten loppubileet.

Eli taas tuli huomattua se, että koira tekee sen mitä sille opetetaan ja mitä siltä vaaditaan! Kippe etenkin on kova oikomaan niin haussa, tokossa kuin agilityssäkin. Jos vaan jollain pääsisi nopeemmin, niin voisi vähän oikoa&ennakoida...! Mutta kyllä se pelittää kun ite vaan osaa kertoa mitä haluaa.

Olin tosi tyytyväinen ilmasujen edistykseen näinkin nopeesti! Kyllä se siitä!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntaina ajeltii Vantaalle Tikkurilaa kattomaa aglityn SM-skaboja. Oli hienoja suorituksia ja epäonnistumisia -kunnon agilitykisaa!! On se kyllä valtavan hienon&helpon näköistä sillon kun sen osaa!!! ...kaikki on vaa niin pienestä kiinni! Rotukirjoa riitti siis vielä finaaliradallekin ja yllätysnimiä kärkeen asti! ....me katsojat saimme suoritusten lisäksi nauttia ihanan aurinkoisesta säästä.

Pasi sai kisakipinää itelle taas -Figolle ensi kesän SM-nollia keräämää ja Kipekkin nopeesti areenoille!

Koissut vietti vapaapäivää Pasin äitin kanssa mökillä -uiden, kuinkas muutenkaan!