Pojat kävi lauantaina MIkkelissä kisaamassa elämänsä ekat III-luokan startit. Radat ei ollu mitään kovinkaan kinkkisiä, ihan perusohjauksilla selvisi, oikeastaan ei ollut pahemmin kohtia, missä olisi pitänyt miettiä järkeviä variaatioita.

Eka rata HYL. Figo oli pihalla kuin lumiukko ja teki rataa enempi itekseen kuin Pasin kanssa. Taisi olla liian paineessa ja kasetti vähän levisi... Grande katastroofi kuten Pasi asian ilmasi. Figo tuotii radalle suoraan autosta.

Pasin kommentit: Jep. Eka rata ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Koiran vireystila lähtöviivalla oli aivan huipussaan, ja ehkä sekin sai ohjaajan hieman hermostuneeksi. Koira karkasi lähdöstä (ensimmäistä kertaa), pieni paniikki, ja heti ensimmäinen mutka pahasti pitkäksi. Kohta puomille, jonka alastulokontaktilla koira varasti ja en saanut  rauhoitettua tilannetta. Puomin jälkeen hyppy, jonka jälkeen koira piti ottaa ottaa haltuun, jotta koiran sai putken oikeaan päähän. Puomin jälkeen nappasin koiran ilmeisesti paniikissa liian kovasti haltuun ja se juoksi ohi koko putken suusta, ja sen jälkeen hyppäsi putken päälle...Tätä putkien ohi ohjaamista olen tehnyt aiemminkin

Hengähdys...Koira putkeen, jonka jälkeen radan pahin kohta, eli putkesta koira vasempaan 45 kulmassa hypylle josta oikealle 45 kulmassa kepeille. Rataan tutustuessa päätin ottaa koiran haltuun heti putkesta ulos tullessa ja kääntää sen valmiiksi keppejä varten. No, lopputuloksena oli, että yliohjasin koiran keppien oikealla puolella olleelle puomille.

Hengähdys...Koira kepeille ja rata loppuun, lentokeinu ja niin edelleen. Kokonaisuudessaan rata oli aika hirveää, ohjaus oli huonoa. En ollut tyytyväinen yhteenkään kontaktiin. Oikeastaan ainoa positiivinen asia oli, että kepit näyttivät paljon nopeammilta ja vapautuneemmilta kuin aiemmissa kilpailuissa. Treeneistä on näköjään ollut hyötyä.

Kuvanauha puhukoon puolestaan (VIDEO TÄÄLLÄ). Onneksi Riikka ei sitä tuhonnut, niin onpahan naurettavaa kiikkuskeinuun. En vielä oikein osaa pysyä tarpeeksi coolina, kun näen, että koira käy erittäin kuumana. Ja kun pitäisi ennakoida rataa niin jään ennenmmin huutamaan paikoilleen.

Toka rata oli jo menoltaan ihan erilaista, tuloksena kuitenkin HYL. Mutta hyvä hylky rata anyway. Hylky tuli putken väärästä päästä, mutta tätähän Figo ei edes tiennyt, kun Pasi veti ihan hyvällä fiiliksellä radan loppuun. Ennen rataa lämppäesteiden hyppyjä ja käteen ottoja patukalla.

Pasin kommentit: Toka radalle lähdin sitten ilman turhia odotuksia, kun ensimmäinen meni niin päin peetä. Taas lähdössä koira yritti karata, mutta nyt korjasin tilanteen, ja pistin koiran takaisin paikoilleen. Muistan, että kun laitoin koiran putkeen, niin oli tosi hyvä fiilis ja ajattelin, että nyt tehdään kunnon rata. Sen jälkeen A ja hyvä alastulokontakti, mutta sain koiran väärää päähän, vaikka rataan tutuessa paikka ei tuntunut pahalta. Videolta katsottaessa näyttää, että ensin koira meinaa lähteä mukaan ja siksi sen linja ajautuu vääränlaiseksi. Noh loppurata ihan ok, vaikka vähän ohjaus hajosi, kun paras tsemppi oli jo poissa.

VIDEO TOKASTA RADASTA TÄÄLLÄ.

Kolmas (hyppy)rata 0 ja sijoitus 5./37. Taisi olla sekunnin sisällä sijat kolme, neljä ja viisi. Pete&Meg voittivat tämän lähdön, joten onnittelut sinne! Oli kuulema ollut sujuvan näköistä menoa, ainakin sellaista palautetta Pasi oli saanut kehän laidalta. Ja itsekin kommentoi, että kivasti meni, yksi mutka oli vähän levinnyt, mutta muuten kuulema hyvin! Eli karsinta nollista kasassa 1/7! *taitaa huoltojoukot olla enempi menossa "isoihin kisoihin" kun ite kisaajat, heh*

Ite en nähnyt kolmatta rataa, kun Pasi heitti mut tokan radan jälkeen juna-asemalle, josta lähdin Kuopioon kavereita tapaamaan.

Kippe oli taas mukana kisatunnelmaa seurailemassa. Tokoiltiin vähän (wayyyy too innokasta seuraamista...) ja Pasi oli hyppyytellyt lämppäesteillä.

Pasin kommentit: Kolmannella radalla lähtö oli identtinen kakkosradan kanssa, eli hyppy, putki hyppy. Siitä "niisto" tai joku sen suuntainen samassa linjassa olleelle hypylle. Käännös oikeaan hyppy, putkeen, josta hyppy, hyppy ja ainakin ysikympin kulma kepeille. Tää mutka meni vähän pitkäksi ja oli oikeastaan ainoa kohta jonka olisin toivonut menevän paremmin.

Kepeiltä pieni haltuunotto ja putkeen. Putkesta pitkä U:n muotoinen hyppysuora, jonka jälkeen tultiin takaisin radan alkutaipaleelle, joka suoritettiin käänetyssä järjestyksessä. Hyppysuoran jälkeen putkeen, jonka jälkeen kovavauhtinen takaa kierrätys, joka onnistui tosi hyvin, samoin vika haltuunotto. Kun koira oli putkessa tuli jo hyvän olon tunne puseroon vaikka jäljellä oli vielä kaksi hyppyä. Onneksi en niitä sössinyt.

Harmi kun tästä radasta ei tullut videota. Ulkopuolisten silmin oli näyttänyt tosi hyvältä. Ohjaus oli näyttänyt rauhalliselta ja koira tiesi koko ajan kyselemättä, mihin mennään. Itsestä taas tuntui koko radan ajan, että olen hieman jäässä. Mietiskelin monessa kohtaa, että minnes se rata jatkuikaan. Aikaan en oikein keksi muuta kuin, että koira oli hieman hitaampi kuin aiemmilla radoilla, tai siltä ainakin tuntui rataa suorittaessa. Ehkä väsy alkoi jo painamaan. Pete ja Meg voitti meidät kolmela tai neljällä sekunnilla, vaikka niilläkin meni mutka ennen keppejä pitkäksi. Pääasia kuitenkin, että nolla tuli, ja heti ekoissa kisoissa!

Nyt kohti uusia sekkailuita, ehkä jo Hyvinkäälle parin viikon päästä. Sunnuntaina treenailin jyrkkiä mutkia putken jälkeisellä hypyllä. Treeni toi uutta infoa ja hiemantulostakin.

Sunnuntaina oli aksatreenit ravikilla. Pasi oli tainnut vetää molemmat koissut aika piippuun, oli sen verran rauhallista porukkaa kotona vastassa, kun illansuussa kotiuduin Kuopiosta!! Ja olihan nuo olleet mökilläkin, joten rekut oli saanu ulkoillakin. No saihan hyvällä omallatunnolla löhötä loppu illan koissujen vedellessä hirsiä!

...ja nyt "pirteänä" uuden viikon kimppuun....