Sekä keskiviikon että perjantain treeneissä meillä oli melko sama rata. Molempina iltoina itsellä oli vähän väsy olo kun duunissa on ollut sen verran kiirettä. Rata oli kiva ja vauhdikas. Radat menevät jo ihan hyvin, kunhan vain ohjaaja suunnittelee järkevästi ja keskittyy suorituksen aikana. Keskiviikkona rimat putoilivat enemmän, tänään ei juurikaan.

Kontaktit ovat nyt mielestäni edistyneet ja ne ovat ihan ok, kun ryhmitys osuu kohdalleen. Keskiviikkona huomautin Figoa pari kertaa A:lta karkaamisesta, ja se tuntui menevän perille. Puomin lopussa olen nyt tehnyt sitä, että pidän Figoa hihnassa, heitän lelun parin metrin päähän ja vedän sitä pois kontaktilta, jolloin se joutuu pistämään hanttiin pitääkseen ainakin yhden takajalan kontaktilla.

Molemmissa treeneissä otin vähän kisanomaista harjoittelua ja opettelin erilaisia temppuja. Tempuista treenasin erityisesti takaakiertoja, ja nimenomaan itseni irrottamista ajoissa. Eli heti törkättyäni koiran siivekkeen taakse karkasin jo ennakoimaan rataa. Rima ei tainnut pudota kertaakaan, vaikka välillä mun mielestä hypyt oli vähän kökköjä. Tähän oli jatkoksi hyvä ottaa muutama niisto vastaavaan tapaan, eli merkkaus ja menoksi. Ainakin nyt kesti hyvin, ja ei myös hypännyt ohjauksesta läpi, kuten usein tekee. Myös muutama viski, joka kyllä toimii sikahienosti, kun laittaa koiran rohkeasti itsenäisesti tekemään tehtävää ja itse muistaa pitää hartiat hyppyä kohti, ettei tule kieltoja.

Hieman treenatiin myös jenkkikäännöstä. Eka meni pitkäksi, ja taisi mukaan mahtua jokunen kieltokin, mutta hyviäkin suorituksia saatiin. Treenaamalla saadaa uusi työkalu ohjausrepertuaariin. Lisäksi otettiin pari kertaa keppien sisäänmenoja. Figo teki aivan loistavat avokulmien haut, mahtavaa!