Viikko vierähtäny taas sellaisella vauhdilla. Hirvee vauhti päällä koko ajan, mutta sellasta se on kun mistään ei malta karsia ja illat on pitkään valosia :)

Tärkein ensimmäisenä, vaikkei mitenkään koiriin tai treenaamiseen liitykään; minusta tuli täti sunnuntaina <3

prinsessa-normal.jpg
Siskon tyttö, Pikku-prinsessa päivän ikäisenä

F on nyt viikon ajan ollu mun porukoilla, kun Wiu on juossut. Kivempi sille itselleen, kun ei tartte olla saman katon alla, vaikka se päällepäin hyvin onnistuisikin. Pasi on hakenut sen sieltä välillä treenaamaan, muutoin F:n päiväohjelmaan on kuulunut metsälenkit&pihafudis isin kanssa. Se ei taaskaan varmaan haluaisi muuttaa takaisin kotiin... F:llä oli vähän huono kunto talvitauon jälkeen, pari kertaa se on käynyt fillarilenkillä ja eiköhän se tossa aksatreenienkin myötä taas parannu. Kontaktit ollu tehotyöstössä, ne oli talven jälkeen ihan hujanhajan; Fidelius oli keksinyt ihan omat säännöt.

Wiulla on tosissaan ollu toiset juoksut. Se on ehkä ollut normaalia rauhallisempi vapaa-ajalla ja lenkeillä, tehdessä ei huomaa. Hieno homma, että on juoksuista huolimatta saanut käydä treenamassa ja yhdessä Vuorisen Lotan valmennuksessakin. Muutenhan pieni aksatauko olisi ollut hyvästäkin, mutta ei näin arvokisojen alla. Heh, huvitti, kun Pasi teki oikein Exceliin treeni-/kisasuunnitelman SM-kisoihin asti. Onhan se ihan hyvä, että on mietitty mitä pitää prepata ennen kisoja ja miten ehtii käymään kaiken oleellisen läpi. Mie sitten Excelistä kurkin, milloin saan ottaa likan mukaa hakumettälle! :)

Hakua oon nyt yrittäny saada edes kerta viikkoon. Vahvisteltu haamuilla ja ilman apuja suoraan menoa ja otettu laatikkopistoa mukaan kuvioihin. Kivalta näyttää! Jokunen esineruutukin on tehty hajunhauilla. Pitää muistaa laittaa Wiulle vielä "perusesineitä" eli kangaspaloja, sukkia yms. kun harjoitellaan sitä etsintää ja ruudun ideaa, erikseen tutustua sitten päänvaivaa tuottaviin esineisiin, kuten jääkiekkoon, jota ei meinannut heti hoksata esineeksi.

Skippy on kokeen jälkeen tehnyt parit hakutreenit, esineruudut, pudotetut, tottikset ja jäljet. Kokonaiskuva tuntuu nyt kivalta! Juuri kun ajattelin, että jäljet/janat on ollu pelottavan hyviä, niin johan se sitten eilen otti kesän ekan takajäljen ja yksi keppikin (sekin eka nostamatta jäänyt...) jäi jäljelle... Aika vauhtia piti eilen rutikuivassa kangasmetsässä jäljesteltäessä.

jalki280513-normal.jpg
Tiistain (28.5.) jälki; 500m, 4 keppiä (joista 1 jäi...)

Pudotetussa mun oma pipo löystyi, kun luin säännöt; ei siinä tarttekaan seurata sellai oikeesti yms. "lieventäviä juttuja". Tottiksessa vaan parit pikkupätkät Asennetta (&noutoja), ja sitä on riittänyt! Esineruudussa back to basic; haettiin parissa treenissä hajut esineiltä, ja eilen sitten toimi ruudussa just eikä melkein niinkuin haluaisinkin. Kannatti siis "alottaa esineruutu alusta" ja tehdä pikakelauksella eka motivaatio uusiksi ja sitten kaivaa nenäkin päähän. Siis jos eilinen taso nyt pysyy. Haussa pitää muistaa, etten nyt tee treeneissä tyhjiä ollenkaan. Kokeen jälkeisessä treenissä oli taas vähän sitä mieltä, että juostaan nyt näitä pistoja ennen kuin ukkoja alkaa löytymää. Eli näyttäis vähän siltä, että kun pääsee ajamaan rataa, niin se jä vähän päälle... Vaikka tähän asti olen ollut vahvasti sitä mieltä, että Skippy ei turhia vaan juokse... joudun ehkä muuttamaan mielipidettäni.

Muutenkin meillä asuu nyt ihan eri koira taas, kun Kipan valeraskaus on ohi. Se on aivan eri energinen ja touhukas.