No niin, perjai meni sitten ihan plörinäksi opinnäytetyön teon suhteen, kun aamulla lähdin koirien kanssa mettää samalla kun heitin Pasin yliopistolle luennoille...Metässä taas vierähti aikaa.

Ihan lenkkeilemään lähdettii, mutta tehtii etsine-etsintä siinä matkan varrella. Tallottiin yhessä melko kapea mutta syvä alue, jonne tiputtelin kolme esinettä, kauimmaisen näytin koirille. Skippy sai hakea ekana, ja nappasi lähimmän. Figo haki seuraavaksi keskimmäisen ja Skippyn kanssa kävelin avuksi vähän syvemmälle, niin löytyi se kauimmainen sieltä.

Ja koska olin kerrankin tallannut alueen niin perusteellisesti, oli pakko tehdä uudelleen! :) Koirat oottivat että vein esineet uudelleen piiloihin. Skippy taas ekana, löysi ja toi jommankumman etummaisista. Sitten lähetin Figon, joka luultavasti odottelusta ja kattomisesta kuumeenneena meinasi alkaa juoksentelemaan liikaa...kutsuin pois ja laitoin odottamaan. Skippy kävi hakemassa esineen hienosti! Sitten Figo uudelleen, ja hienosti meni ja heti löysi taimmaisen eli ainoan jäljellä olevan! :)

Skippy etsii esineitä hyvin tarkkaan ja keskittyneesti, niin että Figoon verrattuna tuntuu että se etenee tosi hitaasti. Mikä on vaan hyvä tässä vaiheessa, käyttää varmasti ainakin nenäänsä. Kun penneä tuo lähetyspaikalle, on se ihan innoissaan menossa, mutta kun laskee pannasta irti, on vauhti kuitenkin rauhallinen, hyvä vaan. Skippyä vaadin tuomaan esineen käteen, ei tartte palauttaa eteen istuen.

Kun Pasi pääsi koulusta, ehittiin valosalla vielä mettään tekemään Skippylle 2 hakua. Figo oli mukana vaan kävelemässä ja suunnittelemassa maalimiehen (siis Pasin) piiloja ja lähetyssuuntia. Figolle ei nyt otettu hakuja, saapi kerätä intoa sunnuntaiaamun viestitreeneihin.

Ensimmäinen piilo meni vähän heikommin. Haettiin laajalla kaarella haju, mutta ite hieman mokasin, kun ei menty tarpeeksi lähelle piiloa. Sai hajun kyllä nenäänsä, mutta jäi ehkä epävarmaksi. Palasin lähettämään-> lähti hyvin suoraan, mutta sitten kääntyi kiertojälkeä kohti, meinasin juuri huutaa pois, kun ite kääntyi ja palasi takasin lähetyslinjalle ja jatkoi suoraan piiloa kohti. Piilolla lenkki ennen kun tarkensi Pasin sieltä kaatuneen puun juurakosta.

Toinen ukko paremmin. Nyt menin niin lähelle piiloa (ihan metrin päähän) että oikein häntä ja koko koira alko vispaamaan. Iiiisolla kaarella lähettämään. Suoraan piiloa kohti, ihan lopussa pieni (muutama metri) kaarros taaksepäin ja suoraan maalimiehen luokke.

Otin nyt ehkä liiankin pitkiä lähetys matkoja (30-40m, kuitenkin oli alle 50m), joten tarttee malttaa seuraavaksi tehä lyhyempiä lähetysmatkoja, että varmasti menee ihan suoraan piilolle! Ettei mene heti liian vaikeaksi Skippylle.

Sitte vielä pieni kävely että koirat sai vähän kirmailla ennen pimeää ja perjai-illan löhöilyä! :)