Huhhuh, rankka, mutta hurjan kiva kisaviikonloppu Seinäjoella takana. Oli kyllä takki aika tyhjä, kun sunnuntaina hieman ennen puolta yötä kotiuduttiin -jopa ketyllä vaikken kisannukaa.

Majoituttiin taas Sorsanpesässä, mikä on sijainniltaan ja muutenkin oikein hyvä koirien kanssa olla. Ainut, että meijän huoneessa oli vähän liian lämmin... Ja kun on vanhaksi tullut, niin ei sitä oikein enää saa kunnolla nukuttua kuin omassa sängyssä :)

Kisat meni...hyvin. Figo teki 3/5 nollaa. Jokaiselta nollaradalta tosin yliaikaa sekunnin molemmin puolin. Tuo karsintojen systeemi, jossa ihanneaika lasketaan radan voittajasta, on aika raaka hitaammille koirille, kun kärki menee nykyään ihan huimaa vauhtia. Figolla ei yksinkertaisesti vaan vauhti riitä, vaikka se teki itselleen hyvän radan. No, katsokaa itse: VIDEOKOOSTE F:n vkonlopun radoista.

F:llähän on jo pidemmän aikaa vaivannut "puujalka" levosta ylös noustessaan. Eli kuskin puoleinen takajalka on ihan tönkkö ekat askeleet. Ihana Jenni järjesti niin, että heidän kisapaikalla ollut pätevä fyssari (jonka nimeä en nyt tähän hätään muista) katsoi Figoa sunnuntain ekan radan jälkeen. Löytyi lukko 6. selkänikamasta. Se saatiin auki ja pienellä hoidolla koira vaikutti heti paremmalta. Nytkin kotona on pirteämmän oloinen. Niimpä F sai mennä vikatkin kaksi rataa.

Mutta kyllä nämä nyt oli F:n vikat karsinnat. 5 rataa putkeen on aika rykäisy, ensi kesänä 9v. koiralle. Lisäksi kun vauhti ei nollaan riitä, vaikka rata olisi kuin hyvä... Toki äijä muuten jatkaa aksailujaan! :)

20130720_4MG_8702-normal.jpg
Tässä vielä onnistuu keinulle jarrutus :)

Myös Wiu suoriutui ekoista karsinnoistaan hyvin. Pari pientä moka pois, niin... JosJosJos :D Pääasia, että Pasille jäi sairaan hyvä fiilis vkonlopun radoista ja luotto koiraan kasvoi! VIDEOLTA näkyy, että kyllähän se kulkee. Sunnuntain ekalla agiradalla Wiu tykitti koko joukon nopeimman ajan, harmi vaan kun keinu epäonnistui. Etenkin ekoilla radoilla Wiu kuulema tuli nii-in lujaa, että kartturikin sai laittaa tossua toisen eteen :) Wiun lopullinen sijoitus taisi olla 13./115, vaikkei sillä mitään väliä olekaa.

20130721_4MG_0115-normal.jpg
Viimeinen maalisuora (kuvat Jukka Pätynen)

Näissä kisoissa viestikapula vaihtui suorittajalta toiselle; Figon viimeiset ja Wiun ensimmäiset karsinnat.