Keskeisimmät huomiot treeneistä:

  • puomilla nyt ei tule läpi mutta hidastaa turhan aikaisin (käskytyksellä ei ollut oikeastaan vaikutusta)
  • A-este treeneissä hemmetin hyvä, tuon kun saisi kisoihin, käskytystä vain ylösmenossa
  • 65 rimoja kolkuttelee takatassuilla mutta rimat sentään pysyivät ylhäällä

Lisäksi halusin kokeilla Lappeenrannan hylky kohtaa A - suora putki yhdistelmää. Niistolla ja sokkarilla sain onnistumaan.

 

Kaiperlan luona

Torstaina hurautettii Kipen kanssa Sipoosee Kaiperlalla käymää (toinen kerta). Skippyä jotenki jännitti kovasti ja saikin seisoa pääosan hoidon ajan, kun siihen rauhottui. Olin ihan yllättyny ja ihmeissäni, kun Maare sanoi, no nii, nyt se on kunnossa!! Olin paljon parempi kun viime kerralla. Nyt selkäranka liikkui, etu-ja takapää pelasi keskenään, paine nikamista oli poissa jne. Ja tällä kertaa sai hoidettua viimesetkin oireet sieltä pois. Ei jäänyt koiraa kuulema mitää häikkää. Mitä....olin niin varautunu johonki puolen vuoden insensiivisee hoitojaksoon ja kahdessa kerrassa koira kuulema on kunnossa.

Nyt saa (ja pitää) sitten harrastaa ja liikkua normaalisti. Saa kuulema vetääkin juostessa/hiihtäessä. Oon nii-in ilonen -vaikka ihan vielä en voi uskoakaa, että se olisi normaali terve selkäinen otus (ja eihän sitä voikaa tietää missä kunnossa se välilevyn pullistuma siellä on?)!!

Sen verran keskusteltii, että agility kuitenkin kannattaa pitää poissa lajivalikoimasta, antaa koiran palautua kunnolla eikä oteta turhia riskejä että kolhii itteään tai rasittaa paljolla hyppäämisellä. Eli jatkamme keskittymistä tokoo&hakuu. Ja sterilointiajatuksista puhuin, niin ei ehkä olisi mikää hyvä idea, kun siitä jää arpea ja tyhjä tila, mikä helposti vetää monilla selän jumiin. Eli jos ei ole pakko, niin Kaiperla ei suositellu. Ja eihän se ole pakko. Olen sitä muutenki jahkaillu leikatako vaiko eikö. En siis vie steriloitavaksi. Kestetään kerran vuodessa ne valeraskaudet, kun ei nekää vaikuta kun siihen, että reenataa 80% tehoilla, kun Kippe on silloin niin varovainen ja vähän vaisu.

PItäisiköhän Figonkin päästä hoitoon...? (kyllä pitäis!)  Kippe kävi eilen osteopaatilla, minä meen tänää urheiluhierojalle ja Pasi maanantaina kiropraktikolle. Joten mihinkäs meijän agitykki-professori vietäs?!