Nyt on sitten voittaja korkattu. Ihan penkin alle meni jos katsoo pisteitä -mutta uskokaa tai älkää, olin oikein tyytyväinen ja kaikkinensa jäi positiivinen fiilis. Ja kuten Piia oli edelliseen kommentoinutkin, Pieksämäki oli tosi mukava paikka kisata; hienot puitteet ja mukavia ihmisiä! Menomatkalla tosin auton mittari näytti pakkasta -28, mutta onneksi paikalla oli lämmin kahvio ja Kipellä loimi mukana. Figo-turisti pärjäsi edelleen ihan sillä omalla turkillaan...

Mehän lähettiin kisaamaan ihan kisakokemuksen takia ja samalla tuli vähän tsekattua miten kaikki sujuu kisatilanteessa. Ennen suoritusta en tehnyt mitää liikkeitä, ainoastaan juoksin&leikin Skippyn kanssa. Ja mentiin kehään kohtuu rennossa mielentilassa molemmat. Mua jännitti tuskin ollenkaan koko aamuna ja hoin vaan itselleni, että "mennää tekemää se mitä osataa, keskity koiraan, muista kehua, älä näytä koiralle jos jokin epäonnistuu jne.". Ja varmasti sekin, että ei ollut mitään tulostavotteita vaikutti siihen etten jännittänyt yhtään niin paljon kuin yleensä.

Tuomarina Marko Puranen ja liikkurina meijän keväinen toko-ope Pullisen Riikka.

Heti kehään mentäessä Skippy bongasi ruudun hallin takanurkasta, ja heti ajattelin negatiivisesti, että nyt tästä ei tule mitään kun kyttää vaan ruutua....hyi mua!

Paikkamakuu 10. Vaihto lonkka-asentoon heti alussa, muuten rauhassa tuijotteli piilolle.

Seuraaminen 7,5. Täyskäännökset ihan pyllystä, etenkin se joka tehtiin ruutua kohti menneen suoran päätteeksi -koira keskitty ruutuun eikä käännökseen. Teknisesti paljon korjattavaa, mutta into ja kontakti oli jees (eikä sikaillu yhtää niinkuin treeneissä).

Liikkeestä istuminen 8. Annoin pikku katseavun käskyn lisäksi, muuten hyvä.

Luoksetulo 5. Mun "valmis" sanasta putosi maahan...nostin uudelleen sivulle ja sitten vasta käskystä maahan. Stoppi taas valui, maahanmeno ok. Vauhti kaikissa pätkissä oikein hyvä, samoin loppuasennot.

Ruutu 7. Sama juttu -meni maahan "valmis" sanasta (miksi mä idiootti käytän sitä enkä vaan nyökkää?!?). Vauhdilla ruudulle, mutta pysähtyi ruudusta ulos, olin hiljaa ja annoin itse etsiä paikkaa. Löytyihän se! :) Lopussa vauhdista sivulletulo meni ihan leikiksi -juoksi mun oikealle  puolelle. No lisäkäskyillä sitten korrektisti sivulle.

Hyppynouto 7. En oikein tiedä miksi vaan 7, vajaa PA?! Kun musta oli hieno nouto luovutuksineen!! No ei pisteillä kyllä väliä -itse olin tyytyväinen.

Metallinouto 5. Palautus ravilla, jäi vähän kauas ja irrotti ennen mun käskyä. Heh. Mutta hei, se kuitenkin otti vieraan metallin suuhunsa (always think positive)!

Tunnari 0. Otti eka oikean mutta vaihtoi väärään.... ...Meni rauhassa kapuloille ja haisteli ihan korrektisti, mutta epävarmuus taisi iskeä. Tyhmä minä kun en ole tehny tunnaria kuukausiin. Epäreilua koiralle, kun tämä on alusta asti ollu sille helppo juttu, mutta en vaan ole treenannu&vahvistanut sitä.

Kaukot 0. Jumitti taas alussa ja lopussa. Välissä teki ihan hienoja vaihtoja.

Kokonaisvaikutus 7. Kuulema nopea koira, joka ehtii tekemään ja huomaamaan vähän liikaakin!

Oman oma kisakäytös on himpun parantunu, pysyin siinä suunnitelmassa, että kehuin aina koiraa ja koitin olla kertomatta kun joku epäonnistui. En myöskään yhtään huomioinu tuomaria tai liikkuria, vaan koitin keskittyä vaan koiraan.

Pasi sanoi katsomosta, että eniten Kipen kisajännitys heijastuu liikkeiden väliaikoihin. Treeneissä se tapittaa mua ihan hypnoottisesti, mutta kisoissa sen keskittyminen hajoaa ja ottaa ympäristöstä häiriötä. Joudun ikäänkuin herättelemään sitä joka liikkeen alussa, kun treeneissä itse "vaatii" tekemistä multa koko ajan... Eli paljon tarvitaan myös ohjelmatreeniä lisää.

Teknisesti pitää treeniä paljon noita uusimpia ja epävarmimpia liikkeitä, eli metskunoutoa, tunnaria ja kaukoja. + ruudusta seuraamaan tuloa sekä luoksetulon ekaa stoppia.

Mutta kuitenkin ollaan ihan kesästäkin edistytty eikä Kippe nyt mennyt kuitenkaan ollenkaan niin pahasti kipsiin kun on joskus aiemmin mennyt. Kaikesta vaan huomaa rutiinin ja sitä kautta varmuuden puuttumisen. Kyllä tätä(kin) lajia pitäisi hitosti treenata!!!!

Jos tässä talvella saisi paukutettua tokoa. Pitäisikö soluttautua johonkin treeniryhmään, josko se nostaisi motivaatiota ja intoa treenata?! Voisi sitten käydä vielä jotkut kisatkin. Mutta keväällä siirrytään sitten kyllä kokonaan haun pariin ja koitetaan siinä päästä kisakuntoon seuraavana kautena.