Pääsiäissunnuntaina lähdettiin Helsinkiin kisaamaan agiltya kolmen lähdön verran. Lähtö mökiltä oli suht aikainen ja alla melko lyhyet unet. Onneksi väsymys ei liikaa vaivannut. Kolme lähtöä oli tosiaan, en oikein tykännyt koiran menosta yhdessäkään lähdössä. Alla oli hyvät treenit, mutta se ei siirtynyt nyt kisoihin. Riikka oli mukana kuvaamassa, ja laittaa videot, kunhan päästään kotiin.

Eka radan alussa oli kaksi hyppyä, josta valssilla laitto kepeille avokulmaan. Ei onnistunut, koira tuli pitkäksi jolloin kepeille meno noin 90 astetta. Meni kyllä ekaan väliin, mutta ei taittanut seuraavaan. Tämän jälkeen yritin rauhoittaa tilanteen ja ikään kuin aloittaa alusta. Keppien jälkeen oli kolme hyppyä, jonka jälkeen A:lle. Figo tuli ihan läpi alasmenokontaktista, joten päätin ottaa A:n uudelleen. Sen jälkeen pois radalta. Ennen lähtöä pidin koiraa rauhallisena, mutta ilmeisesti sisällä aikalailla kiehui, kun ihan possu se oli radalla. Ei ainakaan auttanut pätkääkään. (VIDEO)

Toisen radan alussa oli kahden hypyn suora (muuri 2. este). Menin muurin taakse niistämää kun ajattelin sen parhaiten taittuvan niistolla. Figo pudotti heti ekan hypyn, ja jo sen jälkeen mulla meni vähän into koko rataan, koska mtiesin, että se ei taas keskity. Varmaan jäin sitä tai jotain miettimään, kun kolmos-nelos väliin tarkoitettu vekki jäi kokonaan tekemättä. Sen jälkeen oli suora putki, jonka päätyyn piti tehdä kohtuullinen jarru. Suhisin koiran mennessä putkeen, mutta sillä ei tuntunut olevan mitään vaikutusta. Hirveä kaari jonka jälkeen vielä riman pudotus takajaloilla. Noh sentään jaksoin loppuun, tulos 10. Ennen lähtöä olin Figolle jämäkämpi, mutta eipä silläkään ollut merkitystä. Säheltämistä ilman keskittymistä. (VIDEO)


(kuvat MiaM (miam.fi))

Kolmosradan alussa oli suora, jossa ensin kaksi hyppyä ja sitten puomi. Kun koiran jätti oikein ei se edes nähnyt putken suita puomin ylösmenon ympärillä. Lähti ihan kuin suunnittelin, kerroin "kiipee" jo hyvissä ajoin. Sitten jossakin ylösmenon kohdilla yht äkkiä se hidasti vauhtiaan. En mielestäni sanonut muuta kuin, että kehuin "hyvä". Teki tuommoisen paska hidastelupuomin muuten viime treeneissäkin ekalla kerralla. En tiedä mistä se tuon on taas keksinyt. No sitähän sai sitten virvelöidä alasmenolle niin, että just sain etutassut kontaktille. Väliin sitten ihan kivaa menoa, mutta keppien sisäänmeno epäonnistui, taas. Yritin pakkovalsittaa ja pidin ilmeisesti liian kauan kiinni ja meni väärälle puolelle. Tosin olisi sen pitänyt ne ottaa oikein. Tämän jälkeen nopsaa loppuun, ja sitten tatti otassa takaisin mökille. (VIDEO)

Ei ollut meidän päivä. Figo oli jotenkin huono. Yritin vähän varioida "lähtöalueella" mutta mikään ei nyt auttanut. Taidan ottaa vaan jotain lyhyitä motivaatiotreenejä nyt lähiviikkoina. Kattelin, että taidan osallistuakin vain muutamiin lähikisoihin. Tuntuu, että ihan sama miltä itestä meno tuntuu. Kun ollaan lähtöviivalla,niin koskaan ei tiedä mitä tuleman pitää. Se tekee hommasta vaikeaa. Tällä kertaa olisi ollut viksumpaa jäädä mökkeilemään. Onneksi kyse on kuitenkin vain agilitysta.