Tässä parin viikon aikana (koeraportti postauksen jälkeen) on tullut käytyä hakumettällä vaan kerran. Silloin mukana vaan Skippy. Eli viime perjantaina tutuissa metsissä Vuolenkoskella, mutta rata uudella tavalla. Endomondo näytti keskilinjan pituudeksi 250m, mutta ei kyllä mitenkään voinu mun mittapuun mukaan olla yli 200m. Toisaalta etukulmakin meni mun tallomana 100 metrii :D Anyway, pimeä rata, mulle ratatreeniä siis. Skippy sai palkat, 2 ekaa ilmasuilla, vika suorapalkalla. Meni aika kivasti. Kipa oli melkein liiankin innokas, hyvä että lapasessa pysyi :) Tuli isot pistot ja ukot löytyi mallikkaasti. Miksi ne ei kokeessa löydy, kysympä vaan…? Tästä jäi kuitenkin hyvä mieli. Kannatti lähteä vaikka oli tajuton perjantaiväsymys töistä tullessa.

Muuten ollaan tehty jälkiä jokunen. Huomasin, että Kipalla tuppasi olemaan vähän kaksi vaihdetta; joko se etsii keppejä aika nenä korkeella TAI sitten ajaa jälkeä keskittyneesti ja jättelee keppejä. Ja kun mie en mitään jäljestämisestä tai sen treenaamisesta tiedä, niin improvisoin niin, että joko treenataan pidempää jälkeä/ jäljen ajoa niin, että on janan jälkeen keppi ja sitten vasta lopussa loppukeppi TAI sitten tiheempään keppejä eli pääsen palkkailemaan niitä TAI sitten janatreeniä, jossa vaan lyhyt jälki joka päättyy ekaa keppii. Kait tätä(kin) lajia pitäisi palotella ja treenata jotain juttua kerralla…? Vaikka siis, ei toi edelleenkään mun laji ole, tehää vähän vaan EK:tta varten. Ja tuli huomattua myös yhdellä Sannan tallaamalla jäljellä, että Kipa ei osaa jäljestää omaa jälkeä polulla, johon on (oletettavasti) tullut harhajälkiä päälle. No ei tätä ikinä olla treenattukaan. Mutta se osaa etsiä oman jäljen uudelleen, vaikka se tollaisessa kohdassa hukkuisikin :D

Esineet on läpi kesän menny tosi kivasti, paitsi viime torstaina, kun tein ite ruudun…en kyllä ymmärrä, meni ihan jäljestelyksi ekan hajunhaku esineen jälkeen. Voi hohhoh. Janatreenin jälkeen vein vielä yhden esineen samaan paikkaan missä toi eka hyvin menny esine oli ollu. Haki sen hyvin. Toivotaa että oli joku paska päivä-tyyppinen bugi ja seuraava ruututreeni menisi taas paremmin. Toivotaan.

Wiu ei oo ehtiny kahtee viikkoo ollenkaa hakumettälle… vähän alotin sisällä sen kanssa tarkkuusetsintää :) Muuten aika aksapainotteista ollu neidin elämä. Viikonloppuna oli meidän seuran järkkäämät piirinmestaruudet; la joukkuekisat ja su yksilö. Pasi on nyt hakenu Wiuskalle uutta vaihdetta vauhtiin. Se on löytynyt, mutta samalla tietty hetkellisesti varmuus heikentynyt. Onnistuessaan on nopea, kuten noissa viikon takaisissa syysskaboissa nähtiin. Samoin nyt sunnuntain ainoalla tuloksekkaalla (5) radalla yli 3 sekuntia voittajaa nopeampi (ja 4s. Figoa nopeampi).

IMG_3901-normal.jpg

Kun liikkuu siellä epämukavuusalueella, niin virheiden määrä kasvaa. Lauantain joukkueradalla luulin radan lopussa olevani nopeampi kuin olikaan, joten Wiu pääsi edelle vaikka tarkoitus oli toisin. Myöhästyminen johtui todennäköisesti siitä, että en täysin luottanut, että Wiu lähtee putkelta hyvin perään. Jäi myös himpun harmittamaan, kun en toteuttanut ensimmäistä visiota ohjaussuunnitelmasta. La joukkuerata (HYL)

Sunnuntain ekalla agiradalla oli pieni henkinen käsijarru päällä radan alussa ja myös ekan putken ympäristön olisi voinut toteuttaa vielä rohkeammin. Kuitenkin ihan hyviä pätkiä ja hyvä ylösmenokontaktin muistutus kisatilanteessa. Su A-rata (HYL)

Tämän radan suoritus oli sitä jotain mihin on pyrkimys. Ohjaus simppeliä ja selkeää eikä yhtään jarru päälllä. En osaa oikeastaan edes murehtia keinun ylösmenosta tullutta 5:sta. Hyvä veto! Su B-rata (5)

Tässä radassa oli samoja elementtejä kuin edellisessä eli yritin pitää käsijarrun pois. Oikeastaan olisi pitänyt vielä rohkeammin jättää koira kepeille ja katsoa mitä se kestää. Hyvä huomata myös se, että vielä ei kestä jättää selän taakse ilman katsetta vaan tulee perässä. Ja toisaalta ihailla kuinka tarkkaan seuraa ohjausta. Luulee jälkimmäisessä esteen ohi tulossa todennäköisesti että tulossa on poispäinkäännös. Hirveä vauhti putkisuoralla :) Su C-rata (HYL)

IMG_3909-normal.jpg

Figokin kisasi piirinmestiksissä, olipa ihan hopeaa saavuttaneessa joukkueessa mukana :)

2013_09_07_735-normal.jpg
HPSK:n 2-joukkue ylsi hopealle!

IMG_3936-normal.jpg
Pasi yrittää ottaa Figoa kiinni :D

Konkarin menoa täällä:

La joukkuerata (5) // Su B-rata (5) // Su C-rata (HYL)

IMG_3932-normal.jpg

…ja nyt näyttää pahasti siltä, että äijä joutuu myös tokon piirinmestis -joukkueeseen :D Edellinen (ja ainoa) merkintä tokon kisakirjasta löytyy ehkä vuodelta -06 ja tulos joku ALO 90 pistettä. Ja tämähän oli Pasin kanssa. Katsotaan pistetäänkö paremmaksi, jos kehään asti päästään! ;)

Img_3804-normal.jpg
Pirteät talkootyöläiset; sunnuntaina kentällä vaatimattomat 11h :D
Pääasia, että kisat saatiin vietyä sujuvasti&mallikkaasti läpi, mestaruudet ratkottua ja mitaleita vielä omaankin seuraan!!
Kaikki kuvat Taija Koskenkorva