Kirjoitetaas pientä matkapäiväkirjaa tänne, kun hotellilla toimii WiFi-yhteys niin näppärästi.

EO-kisoja kohti startattiin tiistaina (22.7.) päivällä. Seniorit oli tipautettu Heinolaan porukoille jo edellisenä iltana viesti-&tottistreenien päätteeksi. Kuinka se onkaan niin vaikeaa jättää koirat hoitoon, vaikka jäävät tuttuihin&turvallisiin käsiin... etenkin Koposen kohdalla hankalaa, kun tietää sen ikävöivän meitä...

Anyway, omalla autolla Helsinki-Vantaalle, josta Norwegianin lento Budapestiin. Lentokentällä kaikki hoitui sujuvasti; check-in:iin jonon ohi ja koiran jättö vartijan haltuun&turvatarkastukseen tuntia ennen koneen lähtöä. Saatiin lentoboxi mun työkaveri Susulta lainaan jo hyvissä ajoin, että Wiu ehtiä tottua siihen, mikä oli tosi hyvä.

kentalla-normal.jpg
Turvatarkkiin pääsyä odotellessa, boxi trolleyn kyydissä.

Lento kesti reilun kaksi tuntia ja Budapestin päässä koiran sai noutaa matkatavarahihnalta. Wiuska oli ihan ok oloinen, kun otettiin se boxista pois. Ja sujuvasti sukkuloi hihnan jatkeena kentälläkin. Neiti on kyllä ihan yllättänyt matkakaverina, on tosi rauhallinen ja hyvin käyttäytyvä. Oikeastaan aika kiva välillä olla Wiun kanssa niin, että se on ilman senioreiden tukea ihan omana itsenään. Jonkunverran erilainen koira kuin mitä lauman jatkeena ollessaan. Ekaksi yöksi suunnattiin Airport-Hotel Budapestiin, joka järjesti ilmaisen kuljetuksen kentältä hotlalle. Oli kiva soittaa ja pyytää kuljetusta, kun unkarilaisilla on vähän veikeä aksentti englantia puhuessaan :) Yleisesti ottaen aika huonosti enemmistö tuntuu englantia osaavan (ei sillä ettäkö se nykyään iteltäkään sujuvasti luonnistuisi!). No taksi löytyi kuin löytyikin pimeässä ja (rankka)sateisessa illassa. Ja Wiukin meni ihan tyytyväisenä takaisin auton kyydissä olevaan lentoboxiin. Ei siis jääny mitään isompia traumoja ainakaan!

Budapestin hotelli oli oikein kiva ja suurena plussana huonekohtainen ilmastointi! Oli oikein erikseen makkari ja olkkari sekä vessa ja kylppäri :) Oltiin kaikki aika sippejä illalla...

P7236601-normal.jpg
olkkari aamuauringossa

P7236602-normal.jpg
olkkarista makkariin...

Uutteen aamuun pirteänä ja levänneenä. Mitä nyt yöllä eteisen katosta oli tippunut pala lattialle :D Heräsinkin joskus aamuyöllä kovaan rytinään, mutta totesin, että kuului ehkä jostain käytävältä... Aamupala oli ihan ok (nehän on tunnetusti mun matkan yhtiä kohokohtia), sanottaisko sellanen 7,5 :D

Ilmaisella kyydillä takaisin kentälle vuokra-autoa noutamaan. Ainahan se on vähän oma operaationsa liikkua rinkkojen, reppujen, lentoboxin ja koiran kanssa. Saatiin kiva pikku Seat (ilmastoinnilla!) käyttöön. Kyllä sinne pienellä asettelulla mahtui koko jengi tavaroineen.

P7236603-normal.jpg
Boxi Seatin takakontissa!

Reilu 200km suurimmaksi osaksi motarin kaltaista tietä Budapestistä Kaposvariin. Mainittakoon erityisenä ylpeydenaiheena, että ilman navigaattoria, ja se olin sentäs minä joka istui siinä kartturin penkillä! Viimeiset 50km pienempää tietä, jossa nopeusrajoitus kuitenkin 110km/h, kun meillä Suomessa vastaavalla tiellä olisi varmaan max. 60km/h.

P7236608-normal.jpg
Loppusuoralla...

Hotellikin löytyi ihan ykkösellä, pienet kiitokset kuuluu hyville opasteille. Samassa hotassa tuntuu majoittuvan muitakin suomalaisia agiliitäjiä. Nyt sitten ei löydykään ihan huonekohtaista ilmastoitia. Tai ilmastointia ylipäätään. Sen virkaa toimittaa tollainen pieni irtotuuletin tuossa nurkassa. No onneksi ei ole lämpömittäria huoneessa, mutta noin mutu-tuntumalla veikkaisin sellaista +45 astetta :D ...kaupanpäällä tuo päivä-/ilta-aurinko vielä paistaa rakennuksen tänne sivulle. Nooooh, tämähän on KESÄloma ;)

P7236610-normal.jpg
Sau.... eiku meidän huone seuraavan 5 yön ajan

P7236619-normal.jpg
Kaposvarin keskuntan kävelykatua. Missähän täällä kusettaisi koiran...?!

Huomenna (torstaina) sitten kisapaikalle, missä eläinlääkärin tarkit ja lyhyt maakohtainen treeniaika. Lämmintäkin lupaa viikonloppulle vaan jonku +30...!